reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

wrcilam z zakupow hehe.. gotuje goloneczke..musztarda i ogoreczki konserwowe czekaja:) winogron z biedrony tez czeka:D masa slodyczy ale jak to zjem to padne:)

a jak zalozylam dzisiaj tunike odcieta pod biustem to brzusio tak fajnie sie eksponuje..dumna jak paw chodzilam caly dzien:))

a podasz jakiś dobry przepis na ta goloneczkę :)...co do brzycha to ja mam mało widoczny jako ciążowy...bardziej z przejedzenia go widać heheheh :) no ale co zrobić jak już ze mnie taki mały pasztecik :)

reklama
Kochana ta golonke akurat kupilam parzona i tylko ja podgotowalam..ale jak robie surowa to obgotowuje ja ok 40 min wodzie z kostka rosolowa liscmi laurowymi i zielem angielskim a pozniej polewam ja piwem i nacieram przyprawami i czosnkiem..nacinam lekko w kilku miejscach i pieke w piekarniku az bedzie miekka..jak wydzieli sie tluszcz i to piwo to co jakis czas ja polewam tym.. mniam.

Tosia-odpoczywaj a jak nadal bedziesz plamic(mam nadzije,ze NIE)jedz znowu do lekarza:-(

mam nadzieje,ze wszystkirz na we wrzesniu ie beda cieszycrozowymo rozdarciuszkami:tak:

Monia
- niemasz sieczym przejmowac,brzuszek bedzie juz lada dzien widoczny, a ruchy mozesz zaczac odczuwac 20-21tc.

Pierworodki w 15tyg jedynie bulgotanie flakow, na prawdziwe ruchy jeszcze za wczenie, wiec sie nie martw:-)

witam sie wieczorowo moje kochaniutkie:) ja właśnie leże po kolacyjce i pękam:)
TOSIA nie martw sie skoro lekarz powiedział ze jest wszystko ok to najwazniejsze,podstawa to teraz duzo odpoczywac,a napewno wszystko bedzie dobrze.
DOROTKO I KAROLINKO tr;zymam kciuki za wasze wizyty:)
pozdrawiam was laseczki ;)

i ja się żegnam przed snem...
Też wciągnęłam sporo Biedronkowych winogronek mniam...
Padam na pyszczek po dzisiejszym dniu a spimy jeszcze o godzinkę krócej.
O 8 trzeba wstać bo już będzie 9 a na 10 lecimy poświęcić palemki...
Słodkich snów.

Tosiu1, bądź spokojna, wyśpij się dzisiaj dobrze, odpoczynek i spokój najlepszym sprzymierzeńcem zmartwień. Na pocieszenie powiem Ci, że ja także krwawiłam w I ciąży, i to mocno, żywo czerwono, przeszło po dwoch dniach brania hormonów i urodziłam zdrowego synka o czasie. Mnie wtedy powiedzieli, że dzidziuś rośnie szybciej niż moja macica, bo ja byłam bardzo wątła, jak dziewczynka.
Natomiast brązowe plamienia mogą się pojawiać w dniach przewidywanej miesiączki( gdybyśmy w ciąży nie były) , są kobiety które tak miesiączkują nawet do 6 miesiąca.Może być również krwiaczek, lub nadżerka. Wiele jest przyczyn, najważniejsze że to sięzdarza i skutecznie zapobiega komplikacjom :-)
Trzymam kciuki, by jak najszybciej przeszlo!
Nie mamy też wieści od JoliMi, Ona też dzisiaj dostała plamienia, obyw wszystko było dobrze.
Dobranoc dziewczyny, śpijmy smacznie, jutro godzinkę krócej :-)

dziękuję za pocieszenie mnie z tym brzuszkiem, może faktycznie panikuję...
życzę wszystkim zdrówka i samych dobrych wiadomości...
udanej niedzieli
PA

reklama
Do góry