reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Haszi mnie się wydaje, ze to plamienie a nie krwawienie.. takie jak końcówka okresu... plamię teraz trochę.. ale jednak mnie to martwi.. sprawdziłam i ten lekarz na którego dziś trafiłam jest podobno dobrym lekarzem i troszkę mnie to uspokoiło...

reklama
Tosia mi płacz pomaga, szybko mi potem smutek przechodzi :) mi lekarz powiedział ze dopóki to nie świerza krew , to spokojnie bez nerwów.Ja miałam brazowe plamienia.Oczywiscie kazde plamienie tzra skonsultowac z lekarze. glówka do góry Tosia , bedzie dobrze!

Wczoraj jak byłam u przyjaciółki to jej babcia nas opierniczyła że do dziecka w brzuszku nie wolno mówić aniołku bo do nich pójdzie i sie nie urodzi. Słyszałyście o tym przesądzie?
]
Wiesz ja nie wierze w przesady. Ale ja mam juz swoje 4 aniolki w niebie, wiec dziecka tak nie nazywam , bo poprostu mi sie to zle kojarzy.

Dziewczynki udało się!!!!!!!:-) mam amnio na 1ego kwienia tylko terazjes kwestia taka czy prywanie bede placici czy pojdie z NFZ znalazlam termin w Invikcie i mi go zabookowali....!!!!!!! boze 5 dni roznicy a ja tak sie ciesze nawet nie wiece jak bardzo!!!!!!!!!!!!!!! teraz ylko musze zalawic skierowanie od lekarza prowadzacego do poradni genetycznej na wtorek mam umowiona wizyte na 1855 pani w rejesracji pozsla mi na reke i powiedziala zebym szybko zalawila to skierowanie i wtedy pani genetyk wystawi mi skierowanie na zarezerwoane Amnio kore pojdzie z NFZtu!!!! boze czuje ze latam:-):-)
No znowu swiatelko w tunelu. Trzymaj sie musisz byc silna te 5 dni.
ja juz zaczynam miec niezlego pietra przed tą wizyta
rozdrazniona jestem,skupic na niczym sie nie moge
boze kiedy to sie skonczy
Kciukasy zacisniete, bedzie dobrze

Ale co sie nie robi dla maleństwa!! daje rade i nawet sama sobie wkuwam ... z początku chodziłam do przychodni ale teraz sama bo strasznie swedzi brzucho i wkuwam zaraz przed snem..lekarz mowil ze jeszcze miesiac i moze juz bedzie mozna odstawic ale szczerze bede bala sie zakonczyć bo jestem juz po dwoch poronieniach:( a przyjmuje fraxiparine..a ty ile placisz za heparynę? ile ma ml i ile sztuk
U mnie na szczescie skonczylo sie na acardzie.

tez dostałam duphaston.. tez stwierdził, że ciąża żywa i dużo więcej nie powiedział.. mówił coś o przemęczeniu a jak powiedziałam, ze mam wizytę 01.04 to kazał brac do wizyty i w sumie tyle.. :-( mówił, że jakby było krwawienie i krew była czerwona to żeby się zgłaszać do szpitala...
Ja w pierwszej ciazy tez plamilam , ale z blizny po nadzerce.

Tosia duuuzo lez i najlepiej z nogami lekko uniesionymi w gore :) Ja w tej ciazy plamilam 4 razy ,dopoki nie jest to swieza czerwona krew jest w miare ok ,ale lekarz musi Cie koniecznie obejrzec i postawic jakas diagnoze .Najczesciej przyczyna jest krwiak lub niewydolnosc hormonalna.Badz dobrej mysli !!!

Dorotka i Karolinkare musi byc dobrze innej opcji nie ma !!!!!!! Trzymam za Was kciuki baaaaardzo mocno !!!

Dorotka, karolinkare Trzymajcie sie i wiedzcie ze kazda z nas trzyma kciuki za Was i Wasze maleństwa:tak:
Tosiu odpoczywaj duzo i nie martw sie bedzie dobrze, wiem ze mi jest łatwo mowić bo nie jestem w Waszej sytuacji, ale wierze ze wszystkie przykre historie dobrze sie skończą:happy2: Sciskam wszystkie wrzesnióweczki:blink:
Ja mam ochote na bigos i chyba pojade do sklepu po wszystkie produkty:-D

reklama
tosia1 nie martw sie słoneczko! Widział was lekarz i dał duphaston no teraz musi być już tylko lepiej. Nerwy dzidzi szkodzą.
Saraa współczuje tak bolesnej straty.
Ja sobie właśnie wcinam to winogronko z biedronki.:-)Mniamnuśne jest.
Dalej mnie w pachwinie mocno boli:baffled:. Zwłaszcza jak kicham czy wstaje z łóżka. Niech już będzie wtorek bo lekarz coś może na to poradzi i maleństwo wreszcie zobacze. Ja bym sobie najchętniej kupiła jakieś usg i obserwowała co tam u niego słychać.
A Mój wiedząc że coś sie niezbyt czuje wziął sie za pranie firanek i mycie lodówki. :-)
Niech już ten paskudny dzień sie skończy.

Do góry