reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Karolinkare musisz jak najszybciej skontaktować się z tym lekarzem! trzymam mocno kciuki żeby się udało!

tak jesli wada zostala wykryta i potwierdona no i ocywisice do 20 tygbo pozniej nie ma mozliwosci
Boze dla Ciebie to chyba najgorszy okres w zyciu. Napewno bijesz sie z myslami, co zrobic w okreslonej sytuacji. Naprawde strasznie Ci wspolczuje , bo ja mialam tylko namiastke tej sytuacji , zanim wszystko okazalo sie , ze jednak jest ok. Naprawde jestem z Toba calym sercem, bo chyba nikt na forum (jedynie tylko Dorotka ) tak naprawde nie zdaje sobie sprawy co w tej chwli czujesz i przezywasz.

Jej, ja nie wyrabiam z Waszym tempem pisania-od 2 tygodni obiecuję sobie,że najpierw nadrobię zaległości ,a potem coć napiszę i wystarcza mi czasu na przeczytanie połowy i koniec. Z netu korzystam tylko w pracy bo w domu z zasady nie siadam do kompa -wystarczy 8 h w pracy:dry:
ALe muszę pochwalić się swoim kocurem :
Zobacz załącznik 229597

Ja Toxo juz przeszłam bo od małego jestem "kocią mamą"-ale i tak mam trochę stracha bo podobno to nie jest do końca tak,że jak się raz przeszło to juz luz. Niestety nie jestem w stanie "pozbyć" się Mayla z domu-byłam przy jego porodzie i mam go od pierwszych minut jego życia. Jest moim drugim "synusiem":-p

Super kicia - umaszczeniem podobna do mojego :-)

Karolinkare - 3maj sie dzielnie.

Wpadam się przywitać.....dziewczyny wczoraj znajoma urodziła dzieciątko w 6 m-cu ciaży oboje w Poznaniu w szpitalu nawet nie wiem jakiej płci sam tatuś nic nie mówi...nie mogę przestać o nich myśleć...DZIEWCZYNY UWAŻAJCIE NA SIEBIE, ODPOCZYWAJCIE, DZIDZIA NAJWAŻNIEJSZA!!!!!! Wpadnę później......pa

cześć Dziewczyny! jak ja strasznie się cieszę z Waszych udanych wizyt, wtedy sama też się lepiej czuję.. :-) ale powiem Wam, ze też strasznie się martwię... wizytę miałam miałam na początku marca i teraz czekam na 1 kwietnia...przezierności nie miałam sprawdzanej, badań na toxo nie miałam zleconych... jak zapytałam o toxo, lekarka powiedziała coś w stylu "teraz i tak to nic nam nie da" ... więc już sama nie wiem...nic nie wiem... z objawami u mnie kiepsko... tylko częste zmęczenie...a jak coś jest nie tak???? chyba oszaleje.. :-(
no to idziemy tym samym krokiem:sorry2: na toxo niet, przeziernosć niet....a wizyta dop. za miesiąc:sorry2:

ja znow martwie sie troche ze wy juz prawie wszystkie ruchy dzidzi czujecie a ja jakos nic:no::-(
to moja druga ciaza wiec myslalam ze bede szybciej je wyczuwała :sorry2:
a ja też nie czuję:-) i wcale siętym nie martwie:no::no: wpierwszej czułam dopiero w 21tc. A teraz czekam cierpliwie:tak:

wyobrazci sobie ze romawialam z lekarka z Invicty i ona powiedziala ze 6ego to pozno i ze mam sie konaktowac z dr Preisem aby to przyspieszyc....................ja poprosu zwariuje i powiedziala ze ta lekarka chyba nie wie jak wazny jest czas w przypadku (ewntualnej terminacji jednego z plodow)boshe ja zwariuje...............
o boshe:-:)-:)-( nie wime co Ci napisac. Rób co możesz i dawaj znać:-(

witam dziewczyny, energia dopisuje, okna omyte i humerk świetny! Ale tak szczerze to naprawde zastanawiam się dlaczego nie miałam badań na toxo???????????????????

No moja kumpela tez ale dwa lata temu to było prawie w 7 miesiacu tez w Poznaniu. Teraz biega taki mały turbodynomen , ciezko go zatrzymac.:)
Tez nie miałam badan na toxo..hmm? Ale przeźiernośc prawidłowa.

Ostatnia edycja:
ja znow martwie sie troche ze wy juz prawie wszystkie ruchy dzidzi czujecie a ja jakos nic:no::-(
to moja druga ciaza wiec myslalam ze bede szybciej je wyczuwała :sorry2:
nie martw sie dziewczyno , mam dokladnie tak samo! pocieszam sie ze ja jestem troche z tych wiekszych , rozmiar 44, wiec moze dzidzi przez tlusciejszy brzuszek tak nie czuc? Jak na razie to moze byc jeszcze za wczesnie , nawet jak na druga ciążę, wiec sie nie stresuj! Pamietaj tez, że każda ciąża jest jednak inna, chyba juz tak mamy -te ktore drugi raz, ze automatycznie porownuje sie wszystko do pierwszej ciazy. wiec naprawde sie nie martwmy tym, po prostu trzeba sie ćwiczyć w cnocie cierpliwości ....aż do 18 lub nawet 22 tygodnia zeby poczuc ruchy. pozdrawiam papap;-)

reklama
Ja też bym chciała już czuć ruchy mojego skarba. Ale po pierwsze to moja pierwsza ciąża a po drugie mam sadełko które sie zmienia w brzuszek ciążowy i przez to musze czekać na przełom kwietnia i maja kiedy to już dzidzia zacznie dokazywać. Narazie rano i wieczorem daje mi tylko znać bulgotaniem i przelewaniem.

Do góry