Witam piątkowo!
Specjalnie wstałam wczesniej i postanowiłam zabrać się za czytanie postów na BB. Ale niestety po kilkunastu stronach musiałam trochę przyspieszyć bo zaraz muszę się zbierać do pracy
Witam mamuśki....
HausFrau gratuluję synka....być może u mnie w czwartek też pokaże i moja lekarka wypatrzy....
Dziś u nas jest tak pięknie i słoneczko....Dziewczyny a wy co miesiąc robicie badania moczu,morfologii itd??? Pytam bo ja jak na razie zrobiłam tylko 1 raz takie badania do tej pory.....
Mnie mocz pobierają co wizytę czyli co miesiąc. Krew pobrali mi raz, na samym początku.
a ja z innej beczki , ogladalyscie dzisiaj moze tvn? mowili o diecie tasiemcowej , kupuje sie tabletki lub kapsulki z glowka tasiemca, polyka je, hoduje tasiemca w brzuszku i chudnie.
BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Na USG wszystko wyszło prawidłowo, mały ludem ma 7,4cm, wszystkie wymiary prawidłowe odpowiadają 13 tydz 5 dni
) Jestem już szczęśliwa i odstresowana. Teraz już wiem, że nie było czego się bać, ale same wiecie jak to jest. Kolorków wszystkim życzę.
Gratki
Kinia1
Dziewczyny czy wam tez piersi mniaj bola niz na poczatku ??? Zauwazylam to u mnie od jakichs 3-4 dni i nie bardzo wiem czy mam sie cieszyc czy moze raczej nie
Moje bolą cały czas. To znaczy nie całe piersi ale tylko sutki
Zrobiły się jakby nabrzmiałe i lekko zaczerwienione.
Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !
Super wieści
Beniaminka
Co do mej pracy i zastępstwa, owszem znaleźli dziewczynę ale jak na razie się im nie spieszy aby ją przyszkolić bo po co płacić :/ Dziewczyna zielona i co? W razie jak ja nagle zniknę będą na mnie psy wieszać że śmiałam iść na zwolnienie a pracownik do przyszkolenia został - paranoja. Ja dziś wizytę mam ale pewnie tylko pogrzebie i tyle.
gaja23 ja kiedyś miałam chory stosunek do pracy. Uważałam, że iść na zwolnienie to okazanie jakiejś słabości i że w dzisiejszym "wyścigu szczurów" nie można sobie na to pozwolić. Zmieniłam zdanie kiedy po ciągłym poświęcaniu się dla mojego byłego szefa (i...ty) i moich współpracowników, zostawania po godzinach, załatwiania wielu spraw na własną rękę doszło do kilku sytuacji kiedy przekonałam się, że mogłam sobie i żyły wypruć na ich oczach ale jak przyjdzie co do czego to wszyscy mają człowieka gdzieś. Teraz jak gdostanę zwolnienie to idę na nie i nawet się nie zastanawiam.
Gratuluję udanych wizyt u Ginów
Saraa,
JolaMi,
kerna,
gaja23,
Trixi (gratuluję Kaski
) ,
gizela79 (gratuluję chłopaka
),
malgos83,
Ritka !!!
Witam nową wrześniówkę
Beata12.07!
czesc dziewczynki... ja tylko na chwile bo juz za 5 minut wyjezdzamy do Gdańska na Amnio......
strasznie się bboje do uslyszenia po powrocie buziaki .................
Trzymam kciukasy, żeby wszystko było dobrze!
U mnie wszystko w porządku. Mam smaka na lody... zwłaszcza o smaku melona.
Nie było mnie długo na BB bo cały tydzień jeździlismy po marketach budowlanych. Kupiliśmy lustro do łazienki i już dwa razy je wymieniliśmy. Za każdym razem jakaś wada na szkle
W sklepie tego nie widać dopiero jak wisi i ma włączone świetlówki. Niby Niemcy a ostatnio same buble nam się trafiają.
Wczoraj i przedwczoraj była bajeczna pogoda. Siedziałam nawet na balkonie i delektowałam się słoneczkiem. W końcu też wzięłam się za ogródek. Przycięłam - choć to trochę późno - naszą winorośl i mam nadzieję, że obrodzi owocem jak w zeszłym roku.
Dobra, teraz lecę do pracy! MIŁEGO DNIA!!!