reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

no kobietki to mnie przegoniłyście :-D ja czuję ,ze obcasy mogłabym polubić ale mój facet niezbyt wysoki jest kilka centymetrów wyższy ode mnie i to mnie jakoś zniechęca do noszenia wysokich obcasów.....szczerze mam tym punkcie jakieś ała amąż ciągle mówi kup na obcasie ........Olgadom a twój jest wyższy od ciebie??

wyższy :-) jak założę najwyższe szpilki jakie mam, to prawie go doganiam :-)))

reklama
Karolinkare powodzenia, trzymamy kciuki.
Powodzenie rowniez wszystkim dzisiajeszym wizytom ;)

Dziewczyny a mnie dalej bola jajniki. Od srody. A w zasadzie tylko lewy, prawy czasami sie odzywa. Nawet w nocy. I to tak boli ze ledwo moge krok zrobic. Czy ktoras z Was tez ma podobnie? Nie wiem czy panikowac czy to raczej normalne...

karolinkare trzymam za ciebie kciuki ,wszystko będzie dobrze!!!!

Po wizycie wszystko dobrze ciąza rozwija się prawidłowo ,lekarka zadowolona z badań ,tylko mam powtórzyć toxoplazmoze w drugiej połowie ciąży to mam podwyższoną ale img ujemne więc świadczy to o przebytej chorobie,poza tym schudłam 1,5 kg ...ale nic nie mówiła że nie przytyłam !!!
Noi dała mi skierowanie na usg i dziś po południu jade już doczekać się nie moge!!!

dzien dobry
dziewczyny gratuluje udanych wizyt i poznania plci, my tez milelismy nadzieje ze teraz poznamy , niestety, moze nastepnym razem
karolinkare trzymam kciuki za wizyte, konieczniej daj znac po powrocie

Witam piątkowo!
Specjalnie wstałam wczesniej i postanowiłam zabrać się za czytanie postów na BB. Ale niestety po kilkunastu stronach musiałam trochę przyspieszyć bo zaraz muszę się zbierać do pracy :)

Witam mamuśki....
HausFrau gratuluję synka....być może u mnie w czwartek też pokaże i moja lekarka wypatrzy....:tak:
Dziś u nas jest tak pięknie i słoneczko....Dziewczyny a wy co miesiąc robicie badania moczu,morfologii itd??? Pytam bo ja jak na razie zrobiłam tylko 1 raz takie badania do tej pory.....:cool2:
Mnie mocz pobierają co wizytę czyli co miesiąc. Krew pobrali mi raz, na samym początku.

a ja z innej beczki , ogladalyscie dzisiaj moze tvn? mowili o diecie tasiemcowej , kupuje sie tabletki lub kapsulki z glowka tasiemca, polyka je, hoduje tasiemca w brzuszku i chudnie.
BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :baffled:

Na USG wszystko wyszło prawidłowo, mały ludem ma 7,4cm, wszystkie wymiary prawidłowe odpowiadają 13 tydz 5 dni :)) Jestem już szczęśliwa i odstresowana. Teraz już wiem, że nie było czego się bać, ale same wiecie jak to jest. Kolorków wszystkim życzę.
Gratki Kinia1 :tak:

Dziewczyny czy wam tez piersi mniaj bola niz na poczatku ??? Zauwazylam to u mnie od jakichs 3-4 dni i nie bardzo wiem czy mam sie cieszyc czy moze raczej nie :)
Moje bolą cały czas. To znaczy nie całe piersi ale tylko sutki :-D Zrobiły się jakby nabrzmiałe i lekko zaczerwienione.

Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !
Super wieści Beniaminka :tak:

Co do mej pracy i zastępstwa, owszem znaleźli dziewczynę ale jak na razie się im nie spieszy aby ją przyszkolić bo po co płacić :/ Dziewczyna zielona i co? W razie jak ja nagle zniknę będą na mnie psy wieszać że śmiałam iść na zwolnienie a pracownik do przyszkolenia został - paranoja. Ja dziś wizytę mam ale pewnie tylko pogrzebie i tyle.
gaja23 ja kiedyś miałam chory stosunek do pracy. Uważałam, że iść na zwolnienie to okazanie jakiejś słabości i że w dzisiejszym "wyścigu szczurów" nie można sobie na to pozwolić. Zmieniłam zdanie kiedy po ciągłym poświęcaniu się dla mojego byłego szefa (i...ty) i moich współpracowników, zostawania po godzinach, załatwiania wielu spraw na własną rękę doszło do kilku sytuacji kiedy przekonałam się, że mogłam sobie i żyły wypruć na ich oczach ale jak przyjdzie co do czego to wszyscy mają człowieka gdzieś. Teraz jak gdostanę zwolnienie to idę na nie i nawet się nie zastanawiam.

Gratuluję udanych wizyt u Ginów Saraa, JolaMi, kerna, gaja23, Trixi (gratuluję Kaski :-D) , gizela79 (gratuluję chłopaka :-D ), malgos83, Ritka !!!

Witam nową wrześniówkę Beata12.07!

czesc dziewczynki... ja tylko na chwile bo juz za 5 minut wyjezdzamy do Gdańska na Amnio...... :( strasznie się bboje do uslyszenia po powrocie buziaki .................
Trzymam kciukasy, żeby wszystko było dobrze!

U mnie wszystko w porządku. Mam smaka na lody... zwłaszcza o smaku melona.

Nie było mnie długo na BB bo cały tydzień jeździlismy po marketach budowlanych. Kupiliśmy lustro do łazienki i już dwa razy je wymieniliśmy. Za każdym razem jakaś wada na szkle :dry: W sklepie tego nie widać dopiero jak wisi i ma włączone świetlówki. Niby Niemcy a ostatnio same buble nam się trafiają.
Wczoraj i przedwczoraj była bajeczna pogoda. Siedziałam nawet na balkonie i delektowałam się słoneczkiem. W końcu też wzięłam się za ogródek. Przycięłam - choć to trochę późno - naszą winorośl i mam nadzieję, że obrodzi owocem jak w zeszłym roku.

Dobra, teraz lecę do pracy! MIŁEGO DNIA!!!

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach. Na pewno będzie dobrze. Ja też do przyszlego piątku czekam na badania krwi z testu podwójnego. Ale już jakoś w lepszym nastroju. Dziś przekazałam szefostu że raczej już nie wrócę. Ale co ja będę w domciu robiła.
Słonecznego dnia.

czesc dziewczynki... ja tylko na chwile bo juz za 5 minut wyjezdzamy do Gdańska na Amnio...... :( strasznie się bboje do uslyszenia po powrocie buziaki .................

3mam kciuki za Ciebie i twoje malenstwa!!!! musi byc dobrze!!! koniecznie daj znac jak juz bedzie po wszystkim!!!:tak:

Dziewczyny udanych wizyt dzis wam zycze! :-)

Karolinkare wszystko bedzie dobrze !!! Trzyma za Was kciuki taaaaak mocno !!

Calineczka i Olgadom powodzenia na wizycie !!!

Misiaaka
ja tez ostatnio mialam bole jajnikow ze zastanawialam sie czy nie zaczne po suficie chodzic ,wczoraj bylam u gina i kazal mi brac magnez.

A tak wogole to dzien dobry wszyskim brzuchatkom :)

Bardzo sie ciesze ze wczoraj na wizyte znowu wzielam m. Lekarz jest poprostu zupelnie inny pokazuje i tlumaczy wszystko 3 razy wolniej i dokladniej ,pyta doslownie o wszystko :)

Pokazywal nam Kaske na 3D opisujac wszystkie mozliwe czesci ciala - normalnie super. Dmuchajac na zimne i nauczona doswiadczeniem :) zaptyalam o szyjke i skracanie sie ,posprawdzal mi

wszystko na samolocie (jak ja tego nie lubie) i uspokoil ze wszystko w najlepszym porzadku :) Teraz mam wizyte dopiero za 4 tygodnie :( jeszcze nigdy nie mialam taaaaakiej przerwy w wizytach ) a

ja juz tak tesknie zeby znowu podejrzec Kaske :)

Widze ze ostatnio poruszalyscie temat wzrostu :) ja z cala pewnoscia mieszcze sie w "sredniej wrzesniowej" z moim 163 cm :)

I gratuluje wszystkim dziewczynom ktore mialy wizyty i wrocily z nich niemniej szczesliwe jak ja :)

Milego dnia !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry