reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Załączniki

• DSC01079..jpg
    DSC01079..jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 24
reklama
witam slonecznie :) I gratuluje wizyt no i tez trzymam z moim malenstwem kciukaski za dzisiejsze wizyty :)
A wiecie co wam powiem ,ze ten niemilosierny bol sciegien to raczej jakis grypowy bo dzis jak wstalam to i katar i bol gardla wiec chyba moj mnie zarazil i moja mamka ;/ wiec mykam zaraz po kolejna porcje herbaty z cytryna i miodem. Jak mozna chorowac w tak piekna pogode :) Ja teraz siedze przed kompem bo kolezanka ma egzamin i ja wspieram wiedza z internetu heh ,a pozniej mykam popatrzec za nowa lampa i zaslonkami no i na uczelnie wiec jezeli nic nie kupie przed to napewno kupie po uczelni wiec bede dopiero wieczorkiem :) I napewno bede miala sporo do nadrabiania w czytaniu . A co do plci to my wiemy hmm moze na 30% albo i ciut wiecej bo ostatnio jak bylismy na wizycie to babeczka mowila ,ze troche za wczesnie ale cos jej tam z chlopca mignelo :) Wiec na 99% dowiemy sie na kolejnej wizycie 6 kwietnia. No a moj chodzi ze mna na kazda wizyte ,bo zabral mi kluczyki od auta i powiedzial ,ze w ciazy nie prowadze hehe no to teraz niech wozi :) I wczoraj jak rozmawialismy cos o kolejnej wizycie to mowi "Misia ale teraz tez mnie ta babka zawola do srodka na usg - nie zapomni ?" hehe wiec jak widac jest to dla niego tak samo wazne jak i dla mnie :) No nic uciekam i do uslyszenia wieczorkiem - milego slonecznego dnia :)

O psinka sliczna:tak:
Ja odliczam dni do L4 bo z jednej strony sie cieszę a z drugiej przerazona jestem siedzeniemw domu ale mam mocne postanowienie nauczyc się gotowac a przynajmniej tyle aby kuchnia nie była dla mnie czarna magią :szok:
zostały dwa tygodnie

hehe korba moj ma tak samo, mowi ze musze sie umówić na wizyte po 16, zeby mogl sie wykapac po pracy i pojechac ze mna. Po ostatniej wizycie tak mu sie spodobalo ze musi byc:) Wczoraj przytulil sie do brzucha i nasluchiwal czy juz cos slychac, po czym stwierdzil " ze dziecko chyba chrapie":-D no usmialam sie z niego jak nie wiem:) Po za tym przeczytal jakis artykul ze ok 16 tygodnia dziecko slyszy wiec gada do niego caly czas, normalnie wariacji dostaje przez niego:-)

Witam dziewczyny!!!!!!!!!!! Ja tylko się przywitać później przysiądę na dłużej.....
Gratki dla mam już po wizytach i powodzenia na dzisiejszych!!!!!!!!!!!!

Dzień dobry Mamusie :-)

Ja dzisiaj wczesnym rankiem wstałam, mój TŻ podwoził mój mocz na badanie, bo przy pobraniu krwi zapomniałam zabrać. Odebrał tez wyniki z morfologii i toxo oraz cytomegalii.
No i cóć. Toxo- oba wyniki ujemne, czyli nie chorowałam nigdy na toksoplazmozę. Dobry i niedobry wynik, bo teraz musze bardziej uważać...zwłaszcza, że mamy kota. Kot był wzięty ze schroniska przez mojego TŻ, zanim zamieszkaliśmy razem. Zaczynam schizować, odganiam kota z kuchni , sypialni, ale jak to kot- włazi z pupskiem na blaty, do kuchni, wyjada z talerzy wszystko. Boje się zarazić, bo kot mieszkał na dworze kiedyś i nic nie wiadomo.
Mój TŻ zachował się nad wyraz dojrzale, zaczął dzwonić po znajomych i szukać domku dla kota na czas naszej ciąży. To już nie żarty. Kotka bardzo mi szkoda, bo przywiązaliśmy się do niego, nawet moja suczka świetnie z nim żyje. Ech, te dylematy.
Gaja, miałas obiekcję co do L4, lekarz sam to rozwiązał za Ciebie. Trzeba to trzeba.
Słyszę, że jesteś odpowiedzialnym pracownikiem i zważasz na dobro firmy. Tyle, że uwierz nikt Ci ekstra nie podziękuję za to, że zgrywasz bohaterkę i mecząc się chodzisz do pracy.
Taka kolej rzeczy- kobieta w ciąży to nie rzadkość, w firmach wiedzą że tak się może stać- ciąża-L4 -brak pracownika. To norma. Wiesz, a pomyśl co by powiedział szef swojej żonie, gdyby była w podobnej sytuacji? Jestem przekonana, że dbałby o żonie i dzidziusia i kazał by jej wypoczywac na L4, bez dwóch zdań :-)
Nie robisz nic złego, ani nie jesteś nie fair wobec firmy, spodziewasz się dziecka - i to jest teraz priorytetem . Fajnie, że odpoczniesz :-)

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty !

Karolinkare- słodki psiaczek ! Super fotka z uszkami :-) To labek?
Olcia23, jeśli dobrze widziałam Ty masz również cavalierkę? Ja mam 8 letnią trikolorkę- przecudna, łagodna rasa :-)Zobacz załącznik 229304

ja takze mierzę 170 cm :-)
dobranoc wrzesnióweczki;-)

Witam porannie.

Ja cere mam poprostu marzenie w kazdej ciazy, jak modelka, natomiast wlosy w pierwszej ciazy bardzo szybko mi rosly doslownie 2 cm na m.c, ale teraz sie na to nie zanosi tluszcza mi sie okropachnie.
Co do wzrostu to ja mam 172 cm i mieszkam w gorzystym terenie wiec obcasy dziekuje nie.
No kobietki zdecydowanie jestem tu najwyższa moje 172 cm prowadzi!!!!!!!! Ale za obcasy też dzieki, facet neizbyt wysoki;-)

reklama
Gaja super Gratki
Dziewczyny , ktore maja dzis wizyty Kciuki zaciśnięte, dajcie znac jak tylko wrócicie!!
Karolinkare - powodzenia jutro,pamietaj wszystkie jestesmy z Toba.

Do góry