reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Hejka-
dziewczyny macie moze wiecej uplawow niz normalnie?-pytam bo ze mnie leje sie jak z kranu,czasem zolte czasem biale lub przezroczyse ale normalnie szok -jakby mi wody odchodzily:baffled:

Olcia! ja też w ciąży mam bardziej obfite upławy o podobnym zabarwieniu. Na początku to nawet odparzenia mi się robiły jak u niemowlaka. Ale gin po sprawdzeniu powiedział, że wszystko ok! Teraz trochę się uspokoiło!

Witam ja mam termin na 9 września,życze wszystkim mamusiom szczęścia
Witaj Beatko na forum!

U mnie tak piekna pogoda ze sie wystawilam na balkon buzia do slonca i juz buzke mam lekko zaczerwieniona :) wiadomo ze nie wystawie sie na plazy o 12 w poludnie przy upale jak nie wiem co ale wedlug mnie lekkie musiniecie sloncem nie zaszkodzi :)

Ok Beti dzieki za pocieszenie ;) Ide w takim razie sie polozyc

na to najlepsze rozwiązanie :) powinno pomóc chociaż na trochę :)

Misiaaka powinno przejść po odpoczynku:tak: Niestety swoje wycierpieć musimy:sorry2: stan błogosławiony:baffled::baffled:

heheh to jest dobre określenie...stan błogosławiony ..;-)

Hejka-ale polazilam,a brzuch juz taki sztywny ze myslama ze nie dam rady wrocic:dry:
zaraz no-spe lykne,
dziewczyny macie moze wiecej uplawow niz normalnie?-pytam bo ze mnie leje sie jak z kranu,czasem zolte czasem biale lub przezroczyse ale normalnie szok -jakby mi wody odchodzily:baffled:

kochana nie wiem lepiej iść do lekarza bo ja mam też bardzo obfite upławy nieraz białe nieraz żółte ale to temu bo mam jakiegoś grzybka :wściekła/y: nieraz też się ze mnie leje ale nie jak z kranu...ja myślę że dziewczyny mają rację z tym lekarzem :tak: bo wiesz lepiej dmuchać na zimne

Witam ja mam termin na 9 września,życze wszystkim mamusiom szczęścia

witamy nową mamusię :-)

olcia....ehhhno jak z kranu to trochę dziwne! Obfity śluz jest normalny, no ale w takich ilościach to nie wiem. Anja dobrze radzi:tak:

popieram :tak:

no dziewczyny jestem dziś z siebie dumna heheh 2 prania powieszone,odkurzone wszędzie czysto pogłogi pomyte zupka zjedzona :-) jeszcze potem zrobię kurczaka po meksykańsku bo się rozmraża :-)
wiecie co strasznie mnie wzięło na wymioty mam wrażenie że za chwilę będę tulić kibelek a tak tego nie lubię :wściekła/y: tylko tuliłam go w 1 trymestrze jak bardzo bolała mnie głowa :-( a teraz tak mi żle że szok :szok: a niby 2 trymestr :no: popijam se pepsi zimną małą szklankę chociaż ale mało pomaga :-(

jutro mam troszkę zalatany dzień jadę rano z mamą na rynek może coś kupię dla dzidzi ;-) a jak nie to pewnie kupię sobie jakąś bluzeczkę :tak: potem pewnie pojadę do mamy bo nie puści mnie tak szybko do domku :-D no i pewnie wrócę póżnym popołudniem :-)

słuchajcie a tak z innej beczki.... jakie buciki kupujecie sobie na wiosnę tylko na płaskiej podeszwie czy cos z obcasikiem bo sie właśnie zastanawiam............. a jestem maniaczka butów wiec lubię wszystkie :):-)

Hej dziewczyny!
Gratuluje udanej wizyty, pozostałym zycze udanych wizyt.
Witam nowa wrzesniówke!
Olcia ja i w ciazy jak i przed wciaz mam upławy ale o zdrowym nasileniu i kolorze...zawsze nosze wkladki odkad pamietam.Czasami tez mam taki bardziej płynny i obfitszy, ale póki nie ma zapachu i dziwnego koloru to sie nie martwie.
Mnie cos głowa boli.grrr nie lubie bo sie mecze a tabletek nie chce brac.
I nie napisze co dzis na obiad miałam ;)

a mój codziennei wieczorem gary myje:tak::tak: małego kąpie, ubiera, pieluchy zmienia i jeszcze kanapeczki mi zrobił z oliwkami:-)
ojej,moj ostatnio discavey oglada tylko

a ja kotletów sojowych nigdy nie jadłam i powiem ci że nie mam pojęcia jak smakują :)

pysznosci polecam,prawie jak schabowe

Też jakoś mi to nie leży.
W życiu takich nudów na lipcówkach nie czytałam.
Ciężko wychwycić coś ciekawego.
Sorry, że obcesowo.
A dziewczyny które fajnie, ciekawie i dowcipnie pisały uciekły przez ich totalne olewanie. Amen
tu akurat sie zgadza, z niektorych wątkow blizsze mi osoby po nudzie uciekly

No owszem Haszi tak jest a szkoda, co ?
Co do "zapodawania tematów", to może probowałam zbyt nieśmiało, np. martwiłam sie o przezierność karkową- a tu zero odpowiedzi, pytałam o wybór chrzestnych-jedna odpowiedz, stosunek ludzi z pracy do ciązy- zero... i inne juz nie pametam nawet teraz :(
ale trudno nie zawsze sie trafi przecież to nie tragedia, nie napinam się heheeh ;)
Po prostu jak czytam kolejny raz co u kogo na obiad, to sie zastanawiam czy to ma byc samo pisanie dla bicia ilosci postów? Na forum luty 2006 od ktorego zaczełam przygode z BB, nawet wczesniej juz bo jeszcze jak szykowalam sie do ciązy, to wiele sie dowiedzialam i wcale nie o kolejnych deserkach , najedzeniu sie, obiadku u Teściowej... kochane Mamuski nie zrozumcie mnie jakos na opak- ja po prostu potrzebuje dialogu!!!!!! No z Wami, a nie z Waszymi talerzami :)
Buzka nie obrazajcie sie i nie obżerajcie hihiihi
pozdrawiam, pisalam szczerze i z serca zawsze mając dobro innych na uwadze. papapap dobranoc, pchełek na noc :)

wiesz jak juz pewnie zauwazylas,dlatego przydaje sie co jakis dzien jakas awanturka:) bo przynajmniej cos sie dzieje
mnie tematy jedzeniowe przygnebiaja bo duzo nie jem sama,apetyt mizerny,i nudzi mnie to kto co na obiad gotuje,--szczerze tego zupelnie nie czytam

Dzien dobry
ja juz po wizycie, teraz pije kawke bo cos mnie glowa boli
Co do wizyty to mam niedosyt, slyszalam serduszko ale nie widzialam fasola((((((Wyniki ksiazkowe , przytylam tylko 2 kg od poczatku ciazy ale to dobrze bo ja przy kosci jestem i to tylko na +
nastepna wizyta 22 kwietnia ale chyba pojde szybciej prywatnie bo jestem ciekawa dziecka

gratuluje mimo niedosytu

Baniaminko, cieszę się z Twoich dobrych wieści :-)

Kerna, trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.

Ja ostatnio mało się udzielam, bo moje dziecko ciągle wyje, z grzecznego chlopczyka zrobił się taki mazgaj, że powoli tracę do niego cierpliwość. Całe dnie spędzamy na dworze, bo tylko tam daje się z nim jakoś wytrzymać... Teraz specjalnie uśpiłam go w domu,żeby móc zobaczyc co u Was słychać.
Ale pogoda superaśna, aż chce się żyć :-)
wspolczuje bardzo ,taki ma okres,napewno szybko wroci do siebie i wiecej czasu dasz rade z nami spedzac

a tak wogole polecam 2,5 latka,je bebiko i oglada bajki,ja na bb--rewelacja
Sylwia a Ty gdzie dokładnie bo widze Gdynia/Reda ja Maly kack Gdynia to spacerki wspólne sie szykują :))

Karolinkare trzymam mocno kciuki za Was

:-) Dzien dobry dziewczynki!
Witam was po mojej 10 dniowej przerwie, wypoczelam sobie, przyjechala tez moja mamusia i jak to ona dogadzala mi jak mogla :-)
Przeczytalam wczoraj to wszystko co pisalyscie, witam nowe mamusie ktore pojawily sie na watku ciesze sie z pierwszym ruchow dzidziusiow, moje tez zaczynaja brykac i jestem pewna tak na 90% ze to one :tak: milego dnia dziewczynki ja sie biore powoli za ogarniecie domu bo masakra co ten moj amorus tu narobil heheh

witaj po powrocie

Ten plus sie pojawia po zalogowaniu, Najpierw musisz sie zalogowac a potem czytac posta

Ja juz po wizycie, dzidzia miala straszna czkawke i caly czas skakala. Ciesnienie 115/ 75 -ok, Hemoglobina 15,4 -ok, Mocz ok,
Plci nie starala sie okreslac bo mowi , ze jest przeciwniczka tak wczesnemu okreslaniu ( zdarza sie za duzo pomylek) - bedzie probowac w 20 tyg. Te bole w pachwinach to od chodzenia8 napiecie zyl czy cos takiego)

gratki duze,supr wiesci

spadam do pracy,bede po 19 papa

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi-jak z kranu w sensie ze ide i czuje jak mi sie "jak woda" leje i duzo,ale mialam w zeszlym tyg robione badania i zadnej infekcji nie mam,ale coz i tak spytam

karolinkare-ja na bank na plaskim,mam bardzo slabe krozenie i puls w stopach i czesto mnie bola a teraz to juz masakra,wiec nawet nie nastawiam sie na wysokie-a a w temacie nog zylak mi wyskocztyl pod kolanem:wściekła/y:

słuchajcie a tak z innej beczki.... jakie buciki kupujecie sobie na wiosnę tylko na płaskiej podeszwie czy cos z obcasikiem bo sie właśnie zastanawiam............. a jestem maniaczka butów wiec lubię wszystkie :):-)

ja lubię na obcasie...mam jede ale pewnie nogi będą mnie w nich boleć :-( a tak to napewno kupię se jakieś adidasy i cichobiegi :tak: może na lato balerinki jak dostanę taki duży rozmiar heheh najlepiej to ja lubię kozaczki :-)

reklama
Ja stawiam na buty płaskie bez obcasów żadnych. Najlepiej regulowane. Tak straszą puchnięciem stópek:-( to wole sie ubezpieczyć w takie wygodne obuwie. A na jakieś specjalne okazje jak urodzinki kochanienkiej malutkiej Majuni mam na malusim obcasiku eleganckie sandałki. :-)

Do góry