reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

mi ginka radziła żeby w czasie mdłości jeść to na co ma się ochotę i do niczego się nie zmuszać, pomaga też ponoć cola :tak: ijeszcze głód potęguje mdłości więc lepiej co jakiś czas coś chrupnąć, może sucharki albo wafle ryżowe spróbujesz?

reklama
WITAM!!
Widzę Kobiałeczki ,że WAS męczą dolegliwości ciążowe.
Przegryzajcie jakieś wafle ryżowe i różne takie.

Ja gdyby nie brak @ to nie wiedziałabym ,że jestem w ciąży!!!
Tylko wieczorkiem kregosłup mi daje znaki ,ale z nim to już od dawna mam przeboje,no a teraz nosze to tym bardziej.
Mnie też czesto brzuch boli ,zaóważyłamm to jak coś szybko robie.
Teraz sobie leżymy plackiem i tak spalamy obiadek.Mały lula ,że aż chrapie:szok::szok::szok:,mieliśmy ruszyć d..ki ,ale nie wiem czy to sie uda:nerd::shocked2:.

PYSIA wiem ,że bedzie cięzko już sie boje.
Jeszcze musimy przyspieszyć budowe,tzn. ruszyć narazie plan sie rysuje i narysowac sie nie może.
Mąż pogonil goscia i ma działać szybciej.
Mieszkamy u tesciów no i jeden pokoik 12mkwadrtowych ,wiec trzeba działać.Na poczatku sie przepeka.
Jakoś będzie!!!

GAJA aktiva jest wskazana,więc codzień możesz jesć,pić czy jak tam chcesz!!
No , a jak sie ruszysz to i na kibelek tez Cię ruszy!!!

Ja nie umie leżeć,to dla mnie kara .Musze cos robić ,może mam ADHD:confused::confused::confused::confused:?????

nie plamie czysta krwia... Ale wyraznie brudze,raz rozowo,po chweli brunatno... wczoraj wzielam sie za porzadki i chyba nie potrzebnie,od poczatku ciazy biore acard,po ostatnim pustym jaju mam takie wskazania,a w nocy zaczelam duphaston... jestem dobrej mysli ale mimo to bardzo sie boje:no:

Sylwii,Kerna uwazajcie na siebie:tak::tak:

mnie tak mdli ze na nic oprocz jogutu i biszkoptow spojrzec nie moge:tak:

Witam Was:-)
Ja dziś sobie dłużej pospałam, prawie do południa:zawstydzona/y::-) M. się zajął małym a ja w końcu mogłam odpocząć. Cały dzień czuję się świetnie, żadnych mdłości, żadnego bólu:-) No i wilczy apetyt:-)
Nie mogę się doczekać wizyty u ginki (a dopiero 5 lutego). Zobaczę fasolke.Wtedy też dostane przeciwciała bo z M. mamy konflikt serologiczny.

Trzymajcie się kobitki i wypoczywajcie dużo.

No zaliczyłam godzinny spacer :)
Aktivię też kupiłam i jedną porcję zjadłam. Co do ruchu wiem, że jest jak najbardziej wskazany dlatego zrobiłam godzinną drzemkę a potem wyszłam. U mnie złe jest to że w pracy 8 godzin siedzę, potem wrócę do domu to już się nigdzie nie chce wychodzić bo ciemno i zimno, no i dzieci zazwyczaj nie chcą. Oby do wiosenki :)

cześć dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z weekendu u rodzicow, nie zdążyłam jeszcze nadrobić lektury wpisów weekendowych, ale chyba dobrze mi się wydaję, że nasze grono się powiększyło...pozdrawiam wszystkie mamuśki

gosia, ja też mam konflikt. na szczęście dotarlam w piątek dopiero do moich papierów ze szpitala, bo mąż odbierając wypis nie wiedział ze oprócz oddziału noworodków musi również odwiedzić położniczy i odebrać mój wypis (ja tez o tym nie wiedziałam i dopier w piątek dowiedziałam się że mój pierwszy synek jest "ujemny")Uspokoiłam się więc trochę, bo i przeciwciał po porodzie nie miałam. Więc mam nadzieję, że obecna ciąża też bedzie ok z ujemnym dzidziusiem :-)

Czesc dziewczynki! Jestem mama dwoch chlopcow i wlasnie oczekuje swojego trzeciego dzidziusia. Termin wg ostatniej miesiaczki mam na 27 sierpnia wiec niby powinnam byc sierpniowka, ale jakos bardziej widze dla siebie miejsce u was przede wszystkim, poniewaz tutaj jest wiecej mam w takiej sytuacji jak ja to znaczy w trzeciej ciazy a na sierpniowkach wiekszosc z pierwszym. Mam nadzieje , ze przyjmiecie mnie do swojego grona:tak:

Witam
Czy ktoras miala mdlosci od wypicia wody ?
dziwne bo ciagle trabi sie aby duzo pic a mnie od zwyklej mdli:no:
kombinuje soki i z cytryną

reklama
No zaliczyłam godzinny spacer :)
Aktivię też kupiłam i jedną porcję zjadłam. Co do ruchu wiem, że jest jak najbardziej wskazany dlatego zrobiłam godzinną drzemkę a potem wyszłam. U mnie złe jest to że w pracy 8 godzin siedzę, potem wrócę do domu to już się nigdzie nie chce wychodzić bo ciemno i zimno, no i dzieci zazwyczaj nie chcą. Oby do wiosenki :)
Halo Sprobuj podjadac sliwki suszone te z puszki , i wszystkie napoje musisz slodzic laktoza ( cukier z mleka pytaj w aptece) To naprawde mi pomoglo.- Tak mi poradzila ginka.

Do góry