reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam z rana! poznego rana:tak:

ale produkcja posstowa, szkoda,ze nikt nam za te posty nie placi, wrzesniowki by byly milionerkami:-D

Benjaminka- swietne wiesci:tak:

Monia-gryc a czemu nie wakacje za granica, pogoda pewna, maj-czerwic kiedy brzuzke jescze nie tkai duzy, najfajniejsza pora, poza tym wyjazd nad morze Bltyckie jak dlamnie przeginkacenowa, ryba na Helu 60 zeta:szok: zart jakis:baffled:

poza tym mozna trafic na deszcz i zimno,a tak tydzien-10 dni w grecji,we wloszech swietnie zrobi przyszlym rodzicom i malenstwu:-)

na prawde polecam, jak ciaza przebiega bez problemow,krotki 2 godz lot i jakies fajne miejsce nad morzem doda energii , mase poytywnym wrazen i odpoczynek przed koncowkaciazyporodem,etc:tak:milo jest wracac do wspomnien i zdjec podozy z brzuszkiem;-)

ojmialam komus jeszcze odpisac ale zapomnialam:confused:

NK zaraz powysylam:cool2:

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Powtarzam sobie, że musi być dobrze!
A z tym biustem to super, nawet biustonosze musiałam kupić większe. Teraz z dumą noszę bluzki z dekoltem!
Lilu 02 - moje dzieciątko jest tylko o 1 dzień młodsze!

Pewnie i tak urodzę w połowie września a może i wczesniej. Pierwsze dziecko 16 dni przed terminem, drugie dziecko 18 dni przed....tak już mam :):):)
A bluzki z dekoltem też bym ponosiła ale mam takie ogromne żyły na piersiach i dekolcie właśnie, ze jakoś ładnie to nie wygląda :( ale małż i tak baaaaaaardzo zadowolony hihihi :):):)

Dzień dobry :-)
Dorotko1, oj to miałaś piękny sen, tylko zakończenie mniej przyjemne. Jeszcze trzymają Cię mdłości?
Pisałaś o +17 kg w pierwszej ciąży. Wiesz, ja dokładnie tyle samo przybrałam te naście lat temu. I również 11 kg straciłam od razu po porodzie, reszta powolutku ale jakieś 2 kg tłukło mi się jeszcze długo długo. A może to ja stałam się bardziej kobieca, bo wcześniej to taki szczypiorek byłam ;-)
Przygotowuję na śniadanko twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką , mniamm :-)
Słoneczko dzisiaj na Śląsku przepiękne, jadę do swojej koleżanki kosmetyczki na regulację brwi i może jakąś dozwoloną maseczkę.
Miłego, radosnego dnia dziewczyny!

mniam też bym se zjdła takie pyszne śniadanko :-) no ale jak sie wstaje o 11.30 to trzeba bardziej myśleć o obiedzie heheh...a jak chcesz to mogę ci kochana polecić mojego mena...on rewelacyjnie wyrywa brwi i robi kształt :tak: heheh...ja nie muszę szukać kosmetyczki heheh...

Ja tez jeszcze kopniaczkow nie czuje ale pewnie za wczesnie.
A slonko raz sie chowa raz wychodzi :)
Dziewczyny a Wy nie boicie sie myc okien? Ponoc nie mozna w ciazy rak do gory podnosic. Ja chyba dam sobie na wstrzymanie, tym bardziej ze jakies zawroty glowy mam ostatnio i baaaardzo szybko sie mecze. Zagonie moje kochanie, a co niech myje ;) a ja bede pilowac pazurki hahahahha:-D
Co do boli w podbrzuszu to mnie tez pobolewa tak posrodku pod pepkiem no i jajniki chwilami sie odzywaja klujaco. Daja znac ze sa :)
Ok lece kupic ogory na zupke i ehm tampony, bo na basen dzisiaj ;)

u nas pogoda ładna ale mało słonka :tak: też się muszę zabrać za mycie okien bo zaraz śięta a ja od grudnia okien nie ruszyłam heheh tylko te w sypialni bo nie mogłam na nie patrzeć :szok: a co do mycia tak mówią że nie można wyciągać rąk dlatego ja to robię na drabinie :-)

Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !

kochana super wielkie gratki dla Ciebie...ja też już pewnie wyniki mam do odebrania ale strasznie się boję i odbiorę na następnej wizycie....2 tyg nic nie zmienią a stracha mam że szok

beniaminka, lilu w pierwszej ciąży od samego początku czułam że to będzie chłopak, teraz wręcz przeciwnie, myślę że moja intuicja mnie nie zawiedzie :-) a co do obrażalstwa, to ja miałam byc Krzysiem i się na rodziców nie obraziłam więc myślę że nasze maluchy w razie co też nam wybaczą :-D:-D:-D

heheh Krzysiem mówisz???????:-D to tak ja ja :-) teraz moja mama mówi że jak będzie chłopak to mam dać mu na imię Krzyś heheh:-) no oszalała :szok:

witam mamusie :-)
ja to jak nie prześpie min.10 godz to chora chodzę :-D a teraz narzekam że głowa boli ;-) ahhh mnie to ciężko dogodzić hehe......
no ja dziś na obiadek zrobię pieczarkową i ziemniaczki ze śledzikiem bo mam ochotę...zresztą nic innego nie zrobię bo nie zdąży mi się mięsko rozmrozić...
piszecie cosik o mniejszym bólu piersiątek??? no mnie wcale nie bolały od początku a teraz jedynie troszkę sutki swędzą ale to też nie często....

dziewczynki jeśli chodzi o NK to ja czekam na wasze zaproszonka albo dane na privku bo ja patrzałam jak wprowadzam swoje dane to nie znajduje :wściekła/y: więc jak któraś z mam chętna to czekam:-)
ja mam tyle sprzątania a jak zwykle chęci brak....ale ze mnie leń heheh...
to co jak narazie życzę miłego dnia :)

Obiad ugotowany, zakupy zrobione,słoneczko pięknie świeci.
Wieczorem wybieram się na spotkanie przyszłych mam z cyklu "Mama rozmawia", prowadzone przez Annę Maruszeczko. Będzie spotkanie z położną; podzielę się z Wami jutro nowinkami:)))

ale produkcja posstowa, szkoda,ze nikt nam za te posty nie placi, wrzesniowki by byly milionerkami:-D

Monia-gryc a czemu nie wakacje za granica, pogoda pewna, maj-czerwic kiedy brzuzke jescze nie tkai duzy, najfajniejsza pora, poza tym wyjazd nad morze Bltyckie jak dlamnie przeginkacenowa, ryba na Helu 60 zeta:szok: zart jakis:baffled:

poza tym mozna trafic na deszcz i zimno,a tak tydzien-10 dni w grecji,we wloszech swietnie zrobi przyszlym rodzicom i malenstwu:-)

na prawde polecam, jak ciaza przebiega bez problemow,krotki 2 godz lot i jakies fajne miejsce nad morzem doda energii , mase poytywnym wrazen i odpoczynek przed koncowkaciazyporodem,etc:tak:milo jest wracac do wspomnien i zdjec podozy z brzuszkiem;-)

Właśnie Anja święte słowa.... my stwierdzilismy że jak wszytskiego sie juz dowiem co z maluszkami/maluszkiem też gdzieś jedziemy.
koniecznie trzeba sie odstresować po calych 2 mca problemów.
Benjaminka gratuluje..... fantastyczne informacje oby tak dalej kochana..............

Kusisz kochana, kusisz...
Wiesz to moja pierwsza ciąża, w zasadzie druga po poronieniu, tak więć podchodzę do niej mego ostrożnie a mój M to by mnie widział tylko w łóżku... a zagranicą wiesz jak jest, naawet w europie, trzeba przejść choć krótki czas aklimatyzacji, tolerancji jedzenia itd.

Witam tak w ogóle ,już po pracy,ale na 17 mam dzień otwarty, więć muszę do niej wrócić.
Trzeba więc odgruzować chatkę i jakiś obiad zrobić(może spaghetti?)

Zaraz powysyłam wam zaproszenia na nk- bo przypominam nieskromnie,że to mój pomysł
życzę wam miłego dnia, przesyłam dużo słońca bo u mnie dziś WIOSNA,czas chyba zrzucić zimowe kurtki, kozaczki, no i ruszyć na wiosenne zakupy...
Mamy powychodziły z dziećmi na spacerki, a mi tylko głowa się kręci za wóżkami, podpatruję,porównuję itd. nigdy na to uwagi nie zwracałam...achhh ta ciąża

reklama
Witam! ja też poproszę o zaproszenie na nk :tak:
Gaja, Karolina super że czujecie już kopniaczki , my pierworódki będziemy musiały jeszcze trochę poczekać :-(ja już raz poczułam takie jakby przesuniecie ale tylko raz, czekam więc na więcej :tak:

Piszecie o wadze...u mnie jutro skończony 17 tydzień i 1 kg na plusie, nie wiem ile prawidłowo powinno się przybrać w tym czaie :sorry2:

Do góry