reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !

SUPER GRATULUJĘ
Domyślam się jak się stresowałaś ...ja myślałam że umrę jak otwierałam kopertę z Pappa. A ty miałaś TEST Pappa, czy potrójny?

reklama
Kusisz kochana, kusisz...
Wiesz to moja pierwsza ciąża, w zasadzie druga po poronieniu, tak więć podchodzę do niej mego ostrożnie a mój M to by mnie widział tylko w łóżku... a zagranicą wiesz jak jest, naawet w europie, trzeba przejść choć krótki czas aklimatyzacji, tolerancji jedzenia itd.

przykro mi ,ze poronoilas pierwsza ciaze ale to nie znaczy,ze natepna ciaza ma nie byc w 100% normalna. ciaza to nie choroba tylko fajne - no poczatki nie takie fajne:baffled: 9 msc,zktorych trzeba korzytac takze kreatywnie

zapytaj sie swojego gina czy nie widzi przeciwskazan do urlopu, jezeli nie ma skurczy, szyjka zamknieta i dluga -bon voyage!

nie mowie,ze podrozowanie z dzieckiem jest uciazliwe, ale Ijets juz INNE a tak macie ta szanse by spedzic fajnie czas w 2ke,no 2ke +:tak:

co do zarcia to ja niestety padlam ofiara zawsze w jakims barze alboknajpiew polsce,smarzenie na starym tlusczu etc, nie przejmuj sie zmiana jedzenia, srodziemnomorskie jadlo swietnie wplywana samopoczucie,cere,dzidzia bedzie ci sie odwdzieczala mega kopniakami:-)

a romatyczne - stosunkowo spedzenie wakacji na pewno dzidziuiowi nie zaszkodzi,bedzie wiedzila juz od poczatku,ze ma kochajcych sie rodzicow,ktorzy od poczatku pokazuja mu swiat:-)

ale monolog odwalilam,chyba zaloze biuro podrozy dla ciezarnych:-D

Mam depresyjny dzień normalnie powstrzymuję się aby przed szefami się nie rozwyć:-(
Co cvhwila się czepiają, a czemu to nie zrobione a czemu nie słucham jak rozmawiaja między sobą bo powinnam podzielą uwagę mieć bo potem nie wiem o co chodzi, a czemu to nie wydrukowane itp, a zadzwoń tu i tam i każdy cos chce. W końcu powiedziałam że ja cały czas cos robię i nie miałam czasu, to normalnie w szoku był, bo ja zawsze taka grzeczna:-( No ale ile można

przykro mi ,ze poronoilas pierwsza ciaze ale to nie znaczy,ze natepna ciaza ma nie byc w 100% normalna. ciaza to nie choroba tylko fajne - no poczatki nie takie fajne:baffled: 9 msc,zktorych trzeba korzytac takze kreatywnie

zapytaj sie swojego gina czy nie widzi przeciwskazan do urlopu, jezeli nie ma skurczy, szyjka zamknieta i dluga -bon voyage!

nie mowie,ze podrozowanie z dzieckiem jest uciazliwe, ale Ijets juz INNE a tak macie ta szanse by spedzic fajnie czas w 2ke,no 2ke +:tak:

co do zarcia to ja niestety padlam ofiara zawsze w jakims barze alboknajpiew polsce,smarzenie na starym tlusczu etc, nie przejmuj sie zmiana jedzenia, srodziemnomorskie jadlo swietnie wplywana samopoczucie,cere,dzidzia bedzie ci sie odwdzieczala mega kopniakami:-)

a romatyczne - stosunkowo spedzenie wakacji na pewno dzidziuiowi nie zaszkodzi,bedzie wiedzila juz od poczatku,ze ma kochajcych sie rodzicow,ktorzy od poczatku pokazuja mu swiat:-)

ale monolog odwalilam,chyba zaloze biuro podrozy dla ciezarnych:-D

NIE no rewelka, wróżę szybką karierę jako rezydent wycieczek dla przyszłych mam, to ja zrobię jak mówisz i pogadam z ginem, choć jego podejśćie jest dosyć liberalne w kwestii ciąży i penie powie leć kochana,leć...

a ja gotuję pieczarkową mniam jakie zapachy mi tu do sypialni lecą już bym chciała ją zjeść :-)
no i dziś nie ominie mnie sprzatanie mieszkanka :-( niestety tragedia sie wdarła a najwieksza w kuchni :wściekła/y:

no ja też rozesłałam zaproszonka już się gubię heheh tyle nas jest :-) no ale czekam na dane innych mam których jeszzce brak :-)

Witam! ja też poproszę o zaproszenie na nk :tak:
Gaja, Karolina super że czujecie już kopniaczki , my pierworódki będziemy musiały jeszcze trochę poczekać :-(ja już raz poczułam takie jakby przesuniecie ale tylko raz, czekam więc na więcej :tak:

Piszecie o wadze...u mnie jutro skończony 17 tydzień i 1 kg na plusie, nie wiem ile prawidłowo powinno się przybrać w tym czaie :sorry2:

ja startowałam z 63.3kg a obecnie jestem w 15 tyg i waże 66,5kg:szok: czyli ponad 3 kilo na plusie:szok::szok::szok:

Gaja bardzo dobrze ze sie wkońcu odezwałaś, nie mozesz sobie pozwolic na talie traktowanie tym bardziej w ciaży:tak:

ja dziewczyny mam dzisiaj sexualne podejscie do pracy,okna na mnie patrza i mnie wołają"UMYJ NAS" ale jak pomyśle ze mam ich az 11 to mi sie odechciewa:(

Ostatnia edycja:
a ja gotuję pieczarkową mniam jakie zapachy mi tu do sypialni lecą już bym chciała ją zjeść :-)
no i dziś nie ominie mnie sprzatanie mieszkanka :-( niestety tragedia sie wdarła a najwieksza w kuchni :wściekła/y:

no ja też rozesłałam zaproszonka już się gubię heheh tyle nas jest :-) no ale czekam na dane innych mam których jeszzce brak :-)

beti ale mi ochoty narobiłas na krem z pieczarek mniam:) szkoda ze u mnie w domu nikt za tą zupa nie przepada tylko ja:) ja dzisiaj tak na szybko zupke jarzynowa robie a co tam:)

Gaja ty idz na zwolnienie , bo sie biedaczko stresujesz na maxa, a moze szef zobaczy ze cie nie ma to doswiadczy olsnienia jakiego ma pracownika,a oni wogole kogos szkaja na zastepstwo?
Ja robie karpatke bo mam mega chec na ciasto
U mnie pada, zalamka no nic pociesze sie ciastem
o wadze nie pije bo wstyd

Witam:-)ja juz dzisiaj po krotkim spacerku:) Taka ładna pogoda ze az nie chce sie wracac do mieszkanka, ale jak zrobie obiad to chyba ide spowrotem sie dotleniac:)
Co do wózków to tez tak mam ze patrze sie, D. sie smieje ze kiedys kark sobie skrece od tego obracania sie, ale sam robi tak samo:-D i probuje dostrzec czy chlopczyk czy dziewczynka:)

Beniaminko gratuluje udanej wizyty:)
Dobra lece robic obiad bo niedlugo moj wraca z pracy i pewnie bedzie glodny jak wilk:)

reklama
Do góry