reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !

ekstra!!! bardzo się cieszę!!! super, super, super!

reklama
ja czuję że to będzie dziewczynka i ginka powiedziała że pisiaka nie widzi ale żeby nie zapeszac lepiej jeszcze poczekac ;-) jakby coś to na imię będzie miała Laurka tak jak już pisałam na wątku z imionkami :-) tak też mówimy do brzuszka :tak: chyba jak jest tam mały chłopczyk to się nie obrazi co?? jak myślicie?? :zawstydzona/y:
beniaminka rewelacja!! wielkie gratki!! samych takich pozytywnych wiadomości!!

Witam przy kawusi. Nie zaglądałam tu cały wieczór i widzę że wiele mnie ominęło, naskrobałyście kochane ojoj:-)
Beniaminka super wieści:blink:
Właśnie zastanawiam się co dziś na obiadek... Nie mam ostatnio pomysłów:baffled:
Także posiadam profil na nk więc jak ktoś chce pozaglądać to chętnie podam na priva, oczywiście prześlijcie mi Wasze.
Miłego i słonecznego dzionka mamuśki:cool2:

Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !

No to super! Ciesze sie że tak wszystko sie pięknie ułożyło!
A ja ide już ćwiczyć twardo nóżki i rączki. Potem do lekarza (mam stracha) i na zakupy.
Miłego dzionka życze wszystkim brzuszkom!

Wielkie GRATULACJE!!!!! Kochana najpiękniejsza wiadomosć podejrzewam jaka mogła Cię spotkać! Cieszę się razem z Tobą:tak::tak: Dzidzia pewnie czuje że jesteś szczęśliwa i też jest jej cudownie!!!! Gratki jeszcze raz!!!!!!!!!!!!

ja czuję że to będzie dziewczynka i ginka powiedziała że pisiaka nie widzi ale żeby nie zapeszac lepiej jeszcze poczekac ;-) jakby coś to na imię będzie miała Laurka tak jak już pisałam na wątku z imionkami :-) tak też mówimy do brzuszka :tak: chyba jak jest tam mały chłopczyk to się nie obrazi co?? jak myślicie?? :zawstydzona/y:

Ja też mówię jak do dziewczynki bo mam na tym punkcie obsesję:zawstydzona/y: Chcę babkę i tyle....A jeśli facet to nie obrazi się.....chyba:-D:-D:-D

Baniaminka wspaniałe wieści:-)
nowaolka ja też chuda nie jestem i nigdy nie byłam;-) A najlepsze jest że zazwyczaj ruchy czuję siedząc a jak się położe to mogłabym do rana leżeć i nic:sorry2: Ale to na razie delikatnie i sporadycznie ale na pewno nie ruchy jelit:-)

Cześć dziewczyny! Też trochę dziś pospałam! A potem przez godzinę nadrabiałam zaległości! Wczoraj - gorąca atmosfera, aż się bałam odzywać!!!
Bardzo gratuluję dziewczynom, które poznały płeć dziecka! U mnie chyba jeszcze daleko, bo ja koniec września jestem!
W czwartek mam wizytę kontrolną tego krwiaka. Wczoraj tak się cieszyłam, bo był pierwszy dzień bez plamienia!!!! myślałam, że to może już!!! A dziś od rana plamię i to jeszcze ile? Smutno mi strasznie, chyba poleżę przez całe święta!!!! o firankach i oknach w ogóle nie myślę.Może latem będę się czuła lepiej - to nadrobię zaległośći!

Dziewczyny czy wam tez piersi mniaj bola niz na poczatku ??? Zauwazylam to u mnie od jakichs 3-4 dni i nie bardzo wiem czy mam sie cieszyc czy moze raczej nie :)

Też czuję mniejsze napięcie w piersiach, ale to chyba norma w drugim trymestrze! chociaż piersi mocno mi się powiększyły - mogłoby tak zostać, zawsze marzyłam o większym biuście!!!:-D

Z suwaczkiem też próbowałam na różne sposoby, ale jakieś beztalencie ze mnie! więc dałam sobie spokój!

Beniaminka - gratulacje! Wielka radość!!!

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny!
U nas coś jakby sie chmurzy..ehhh
Beniaminka super wiesci, gratki wielkie!

Tez mam profil na NK, jakby któras chiala sie wymienic :)
Gaja ależ chwal sie , chwal.
A ja musze cos wymyslec na obiadek extra bo mamy 5 rocznice jak jestesmy razem z moim oblubieńcem..hiii

reklama
beniaminka, lilu w pierwszej ciąży od samego początku czułam że to będzie chłopak, teraz wręcz przeciwnie, myślę że moja intuicja mnie nie zawiedzie :-) a co do obrażalstwa, to ja miałam byc Krzysiem i się na rodziców nie obraziłam więc myślę że nasze maluchy w razie co też nam wybaczą :-D:-D:-D

Do góry