reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

to swietnie,ze twoja ciaze prowadzi ginekolog. nie pisz prosze bzdur, ze zmiany w moczu sa czyms normalnym i nie ma sie czym martwic.
troche pokory nie zaszkodzi, moze lepiej posluchac i poczytac a czasami przemilczec kwestie, niz ciagle dawac rady, niekoniecznie dobre i podkreslac sie na czerwono.

To może przeczytaj co napisałam dalej i co to jest toczeń układowy a potem ucz mnie pokory. A jak zrozumiesz co to za choroba to może wtedy zrozumiesz że mam więcej doświadczenia w chorobach i cierpieniu niż inni.

reklama
Magi dziekuje bylo fajnie..cza szybko zlecial..dzisiaj zapoznanie z ekipa bo w nadlesnictwie pracuje ok 50 osob..terenowi i biurowi..mialam szkolenie BHP i troche poczytalam regulamin i kodeks pracy..takze luzacki dzien.

moj piesek tak sie stesknil ze jak przyjechalam z pracy to wykonal bieg radosci po calym podworku i na koniec wskoczyl mi na rece hahah:)

mamusia zrobila rosol na obiadek i jak przyjechalam to juz na mnie czekalo jedzonko..hmm..zyc nie umierac:)

Malgos ja tez zaraz wychodze z pracy.. na zakonczenie przebrnelam przez kilka stron postow :-)

Kerna? Sara ma dobry pomysl, ze przy aktualizacji listy wrzesniowej mozna od razu dodac plec dzidziusia - na przyklad, tak jak kiedys sugerowalyscie zaznaczyc ja odpowiednio kolorem rozowym, badz niebieskim ;-)

uciekam do domku.

pa.

Co do złych wyników moczu, to ja też mialam nie za ciekawe, tzn za duzo białych krwinek ,białko w moczu i jakies bakterie. Doktorka mi powiedziała, że nie mam się co tym przejmować jeżeli to wyleczymy. Gorzej byłoby gdyby to tak zostało. I mam nadzieje że już jest OK. Jutro idę oddać mocz to w środę już powinnam wiedzieć co i jak.

Kerna świetny pomysł z tym żeby zaznaczyć płeć....:tak:....tylko nie zapomnij mnie kochana wpisać na listę!:-)
Dziewczyny tylko nie kłócić się....Skrzat może trochę stonować bo znowu zrobi się żle a poza tym każda z nas ma jakieś problemy ...i to nie znaczy żeby potem to drążyć i drążyć....:no:buuuuuu

nie rozumiem z tym taiemcem jednego- kiedy gadzina przedostanie sie do mozgu to koniec:szok:
ale moze babeczka,ktore decuduja ie na taka diete, taiemiec z mozgu juz nie zrobi zadnego s[putoszenia bo nie ma z czego:-D:-D:-D:-D

uroczy lokator:baffled::cool:

Załączniki

• TasiemiecGlowka..jpg
    TasiemiecGlowka..jpg
    33 KB · Wyświetleń: 24
Kerna świetny pomysł z tym żeby zaznaczyć płeć....:tak:....tylko nie zapomnij mnie kochana wpisać na listę!:-)
Dziewczyny tylko nie kłócić się....Skrzat może trochę stonować bo znowu zrobi się żle a poza tym każda z nas ma jakieś problemy ...i to nie znaczy żeby potem to drążyć i drążyć....:no:buuuuuu
Swiete slowa:blink::blink::blink:

Sorry gizela 79 ale jak mnie ktoś kto ma zielone pojecie o mnie uczy pokory to troche nie sprawiedliwe. Od 6 lat choruje na coś o czym ludzie bladego pojęcia nie mają i przez te lata nauczyłam sie pokory tyle że cały Luboń bym obdzieliła nią. Ja sie nauczyłam żyć z kalectwem i to mnie dużo kosztowało ale niektórzy na tym forum mają gdzieś że inni mają wiecej doświadczenia tylko stawiają uparcie na swoim i cokolwiek bym nie napisała co se nie wymyśliłam tylko wiem od lekarza to jest bee i pod krytyke. Normalnie powiedzieć nic nie można że takie rzeczy są normalne bo większośc ciężarnych tak ma bo zaraz że ludzi radą żeby zaufali lekarzowi chce powybijać wszystkie ciąże.

Ostatnia edycja:
reklama
nie rozumiem z tym taiemcem jednego- kiedy gadzina przedostanie sie do mozgu to koniec:szok:
ale moze babeczka,ktore decuduja ie na taka diete, taiemiec z mozgu juz nie zrobi zadnego s[putoszenia bo nie ma z czego:-D:-D:-D:-D

uroczy lokator:baffled::cool:
Kochana z tego co pamiętam z biologii,to są 3 rodzaje tasiemców:uzbrojony nieuzbrojony i tzw. bąblowiec....i ten właśnie ma funkcje przedostania sie do mózgu...a te dwa żyją w sobie w układzie pokarmowym...i one sięgają ok.2m...a bąblowiec jest tak malutki,że cieżko go zobaczyć....,ale nie leczony bąblowiec i nie wykryty w miare szybko to może doprowadzić do śmierci ponieważ on przedostaje się przez ścianki i z obiegiem krwi pędzi sobie...no i osiedla sie gdzie chce....-jeżeli coś pomięszałam to proszę o poprawkę...-bo maturę z biologii zdawałam dawno temu:cool2:

Do góry