reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam kochane!
Gratuluje sunków i córek!
mnie cos w nocy bolal dziwnie brzuch jak na @ dzis tez troche boli.I jakbym czuła ruchy, ale moze mi sie zdaje...Byłam u mojej kochanej pani stomatolog, prawie godzine siedziałam na fotelu, ale u niej to sama przyjemność.
Co do wyników moczu, ja miałam taki sam problem i do tego sladowe ilosci białka w moczu 0,05. Mój gin spytal czy chorowałam na nerki i uklad moczowy i czy teraz czuje jakies pieczenie czy klucie, jak nie to nie ma czym sie martwic(tym bardziej ze gdy pobieralam próbke moczu nie zdazyłam podmyc sie bo strasznie po nocy siusiu mi sie chcialo). Teraz nie wiem jak na to patrzec, skoro mówicie ze tak nie powinno byc.Jakos jestem spokojna bo mój gin jest raczej bardzo doswiadczonym ginekologiem i mnóstwo osób ma do niego ogromne zaufanie...
Ale uwazam ze takie wyniki i tak powinno sie konsultowac ze swoim ginem zanim zaczniemy same sie "leczyc".
A Co do latania samolotem, to dla mnie ten srodek transportu to najmniej stresujacy. Ja jeszcze teraz bym z checia bym gdzies poleciala.
Latem nie wiem czy gdzies wyjedziemy ze wzgledu na prace mojego, ale jak juz to niedaleko, bo chyba bede sie troche bała byc zdala od domu i wogóle.

jezeli to sa sladowe ilosci bialka, to ingerencja farmakologiczna jest zdedna, ale trzeba miec reke na pulsie i robic czesciej mocz, te "sprawy" lubia powracac i trzeba pilnowac by nie doszlo do stanu gdzie, bakerii jets duzo bo moze dojsc do zapalenia ukl moczowego a to moze sie odbic zle na dziecku. Wiec kontrolowac czesciej po prostu, bez paniki, majac na uwadze,ze zadne zmiany bakeryjne nie sa naturalne i bezpieczne , zwlaszcza w ciazy. :)))

reklama
Dokładnie anja78, tak tez mysle. Narazie nie wpadam w panike, ale na nastepnej wizycie spytam o ponowne zbadanie moczu, a jak nie to sama se zrobie.Tak dla spokoju.
U nas dzis wiosna, boze jak cudownie!!!! Az autem sie przyjemnie jeździ ;)

Moja córka bez temperatury ale za to z katarem i kaszlem jak gruźlik też do lekarza na 16.00.Powodzenia!!!!!!

ja właśnie wróciłam z córcia od lekarza mała ma zapalenie gardła i niestety lekarka zapisała jej antybiotyk.

kasialle ja jak miałam białko w moczu w ciąży musiałam brać amoxycilinę antybiotyk ale nie szkodzący :blink:

Beniaminka też cały czas myślę o L4 ale jestem taka głupia i normalnie boję się na nie iść, normalnie mam głupie wyrzuty, że co sobie pomyślą, że nie daj boże spotkam któregoś na mieście mimo iż będę mogła chodzić - takie tam - bo ja w pipidówie mieszkam i wiecie jak to jest jak nie chcecie się bardzo na kogos napatolić to zawsze na niego wejdziecie:sorry2:

Gaja powinnas iśc na L4 po co sie męczyć:)

dziewczyny co do bakteri w moczu to ja też je mam i nie należy tego bagatelizować,ja w poprzedniej ciąży miałam silne zapalenie dróg moczowych i niestety z 40 stopniowa goraczka jechałam do szpitala ,leżałam w szpitalu 2 tygodnie a jak wiadomo pobyt w szpitalu do najmilszych nie należy,dodam jeszcze tylko ze ból nerek był tak mocny ze ja sie zwijałam z bólu:) i niekomu tego nie życze,,,a co do wyników czy krwi czy moczu,to rzecza jasną jest ze jezeli wyniki są złe to trzeba interweniować dla dobra naszej pociechy i naszego:) żadnych złych wyników nie należy lekcweażyć.

Czesc mamusie..wkoncu przebrnelam przez Wasze posty:)

wrocilam z pracy i o dziwo glowa mnie dzisiaj nie boli:)) ale to pewnie dlatego ze sloneczko swieci.

Hausfrau gratuluje synusia:))
Lilu ja tez mialam jechac z moim w wakacje do Chorwacji..juz mamy zalatwiony hotel i zaliczka wplacona ale nie bede ryzykowac tak dlugiej trasy autem..za rok pojedziemy a w tym roku Mielno:))

a ja z innej beczki , ogladalyscie dzisiaj moze tvn? mowili o diecie tasiemcowej , kupuje sie tabletki lub kapsulki z glowka tasiemca, polyka je, hoduje tasiemca w brzuszku i chudnie.Wiecie ja rozumiem chec bycia szczupla(sama marze) ale na to w zyciu bym sie nie zdecydowala
Jezeli brakuje literki "u" to sorki po prostu to ulubiony klawisz mojego kota w laptopku

Gratulacje synusia, mam nadzieje , ze to byla Twoja wymarzona plec. Synusie to sa ulubiency mamusi. A jak dlugi jest juz synus w 16 tyg?

Ale na szczescie to bylo 10 lat temu, teraz maja troche wiecej doswiadczenia i lepszy sprzet , chociaz pomylki i tak sie zdarzaja. Ale dobrze , ze sie nia pomyliliw druga strone bo rozowe kolorki......

Cudownie , ze mieszkasz nad morzem, wspolczucia ze wzgledu na czeste wizyty rodzinki.

Ja bylam w tamtym roku w Chorwacji , i wiesz jak masz pecha i sa jakies objazdy to ta podroz trwa naprawde dlugo . Nasz powrot trwal ok 18 h. Chyba , ze bedziecie robic przystanek z przerwa na nocleg np w Pradze. Ale z tego co wiem to w 3 trymestrze nie powinno sie juz tak daleko podrozowac, bo moze sie zdarzyc , ze Twoja dzidzia bedzie miala chorwackie obywatelstwo.:-D:-D:-D

Moja lekarka robi co 4 tyg mocz i krew ( ale tylko cukier i zelazo).

Ja w poprzedniej ciazy tez mialam ciagle problemy z bakteriami w moczu . I dostalam przykazanie wypijac dziennie 3 litry wody . Musialam postawic 3 butelki i naprawde je wypijac przez caly dzien.
Ale pomoglo. Woda musi byc o niskiej zawartosci sodu zato o duzej zawartosci magnezu.

Monia gdzie ty masz ten suwaczek. Jak go zrobic pisze w watku regulamin i zasady poruszania sie po forum.
saaro suwaczek mi nie wyszedł mąż wróci to mi wstawi

a ja z innej beczki , ogladalyscie dzisiaj moze tvn? mowili o diecie tasiemcowej , kupuje sie tabletki lub kapsulki z glowka tasiemca, polyka je, hoduje tasiemca w brzuszku i chudnie.Wiecie ja rozumiem chec bycia szczupla(sama marze) ale na to w zyciu bym sie nie zdecydowala
Jezeli brakuje literki "u" to sorki po prostu to ulubiony klawisz mojego kota w laptopku

holly makaroni, tasiemiec????????????
kobiety dla wygladu sa gotowe hodowac najgorszego menela w swoich flakach, tylko jak dojdzie gadzina do rozmiarow XXXL to zakoncza takie panie jako chude trupy :)
dobrze,ze zadna z nas sie teraz nie odchudza, hodujemy z radoscia foczkowate brzuszki :)))))

klawiszami sie nie przejmuj ja teraz nie mam S, coreczka mi lubi wyrywac wiec nowe klawisze co kilka msc :)

reklama
holly makaroni, tasiemiec????????????
kobiety dla wygladu sa gotowe hodowac najgorszego menela w swoich flakach, tylko jak dojdzie gadzina do rozmiarow XXXL to zakoncza takie panie jako chude trupy :)
dobrze,ze zadna z nas sie teraz nie odchudza, hodujemy z radoscia foczkowate brzuszki :)))))
klawiszami sie nie przejmuj ja teraz nie mam S, coreczka mi lubi wyrywac wiec nowe klawisze co kilka msc :)
To naprawdę "chory" pomysł fuuu,jak sobie pomyślę to aż mi sie nie dobrze robi bleee.Kiedyś o tym słyszałam,ale nie myślałam,że taki proceder w rzeczywistości ma miejsce?!.Ja to chudych nigdy nie należałam,ale nie zrobiła bym czegoś takiego NEVER!!.To chyba jakieś Desperatki tylko są gotowe na taki krok co?.

Do góry