reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Też mi się wydaje, że jakiekolwiek nienormalne zmiany w moczu powinny być zgłoszone lekarzowi. W końcu przy każdej wizycie po coś robią (mi przynajmniej) badanie moczu bo jest to jednym z podstawowych wskażników zdrowia kobiety.

reklama
Co do wakacji to ja raczej nigdy nie mam , z racji tego ze mieszkam nad morzem , mam cale wakacje gosci , moj maz mowi ze zaczniemy dzielic na turnusy , bo czasem jak sie zwalilo kilkanascie osob to trzeba bylo klasc na podlodze

tak sobie myślę, że jak 1 kwietnia po usg będzie wszystko oki (a musi być) i lekarka powie leć, to lecę :-) już sobie wyobrażam tą przeprawę z M :-D

Hausfrau - GRATULUJE chlopczyka!!!! to kolejny w takim razie :-) zaraz po poim hihi..

Ja siedze dzis pierwszy dzien w pracy po tygodniowym zwolnieniu i przyznam szczerze, ze ciezko jest.. Marze znowu o wolnym, o tym zeby miec duzo czasu dla siebie, drugiej polowki i calej reszty zajec :-)
Gaja ! Ty sie nic nie zadreczaj, idz na zwolnienie i juz. To jest czas dla nas i naszych skarbow :-) Bierz wolne bez zastanowienia :-)

A za karolinki badanie trzymam kciuki.

Pozdrowionka znad kawy z mlekiem.pa.

A co do tych dalekich podrozy, to ja tez sie zastanawiam. Mamy ochote gdzies wyjechac latem, ale z drugiej strony sie boje, ze zaczne gdzies po drodze rodzic;-)
Planujecie jakies wakacyjne wyjazdy?

Ja z małżem mieliśmy latem po raz pierwszy pojechać do Chorwacji z racji tego,ze dzieciaki podrosły, nowy samochód więc i podróż spokojniejsza. A potem była wiadomość,że bedzie nas więcej. Teraz cały czas zastanawiam się czy wyjazd w czerwiec/lipiec to dobry pomysł.W poprzednich ciążach brałam Fenoterol z powodu przedwczesnych skurczy i jeśli teraz też tak będzie to zostaje tylko Bałtyk :( szkoda.....za to za rok Chorwacji nie odpuszcze :):):)
Własnie co myślicie o wyjazdach w ciąży np samochodowych takich po 1400 km trasa??

Hejka Dziewczyny!
Miałam dzisiaj wizytę u lekarza i miałam kolejne usg no i wyszło, że bedzie ... CHŁOPAK
a115.gif
a115.gif
a115.gif

Pięknie się rozkraczył i pokazał swoje klejnociki :tak:
Rośnie zdrowo i wszystko w porządku.
Ginówa chciała mi dac zwolnienie z powodu czestych migren ale na razie nie chciałam bo w końcu to tylko 3 razy w tygodniu. Powiedziała mi, że w takim razie mam brac Paracetamol a jak on nie pomoże to Dolormin.
Następna wizyta za miesiąc.[/QUO

GRATULUJĘ SYNUSIA
jA już po pracy, w Wa-wie pogoda do bani, wiatr ,zimno, pochmurnobrrrrr
Zjadłam kus kus z warzywami z postanowieniem zdrowego żywienia i przed sekudką wsunęłam PAWEŁKA .
Pytacie co z wakacjami? no właśnie nie wiadomo, zagranica odpada, polskie morze z tymi budami z obrzydłym żarciem i podpitymi małolatami w zaawansowanej ciąży też mi się nie uśmiecha, pewnie będziemy sobie robić jakieś mweekendówki z P co by nie zwariować latem w mieście może jakaś działeczka, wypad na wieś nad jezioro itp nic na dłużej

Witam co do płci dziecka to nie planowaliśmy co ma być to będzie, choć ja liczę na córcie T. na synka.
Ja za ok miesiąc góra dwa lecę do Irlandii z moją niunia bo siostra nie ma jak po nią przylecieć więc chcąc nie chcąc ok 3 godziny w samolocie spędzę do tego z 3 na lotnisku ehhh będę wykończona chyba.Być może przyjdzie mi wracać z Irlandii z moimi dziećmi.Już raz sama z 2 leciałam, nie było tak źle oboje na smyczach dla dzieci na nadgarstkach, aby się nie zgubiły.Kolega taksówkarz mnie odbierał to zrobił taaaakie oczy jak zobaczył dwa urwisy uwiązane na smyczach hi hi.Kupiłam je w Irlandii z obawy przed zgubieniem któregoś z synków na lotnisku, bo ja sama ich dwóch więc kosmos totalny.Uwielbiam Irlandzkie krajobrazy i pogodę o ile nie jest deszczowa.Tam bynajmniej cieplej niż u nas nie byłam tam z dwa lata więc stare śmieci trzeba odwiedzić a kiedy jak nie teraz potem z T. i 3 dzieci to dopiero będzie nie lada wyprawa nie chodzi już nawet o koszty a o gromadkę dzieci w samolocie :-D

Witam mamuśki....
HausFrau gratuluję synka....być może u mnie w czwartek też pokaże i moja lekarka wypatrzy....:tak:
Dziś u nas jest tak pięknie i słoneczko....Dziewczyny a wy co miesiąc robicie badania moczu,morfologii itd??? Pytam bo ja jak na razie zrobiłam tylko 1 raz takie badania do tej pory.....:cool2:

Własnie co myślicie o wyjazdach w ciąży np samochodowych takich po 1400 km trasa??
Ja mam z Niemiec do rodzicow 1300 km i ....du..a , mielismy jechac na wielkanoc ale lekarz stanowczo mi zabronil (maz zreszta tez wybijal mi to z glowy ) ze wzgledu na wczesniejsze plamienia .Mysle ze najlepiej przedyskutuj to z ginem :)

Hausfrau wielkie gratki !!!

reklama
Monia ma córeczkę Hausfrau ma synka....pomyłeczka

Witam mamuśki....
HausFrau gratuluję synka....być może u mnie w czwartek też pokaże i moja lekarka wypatrzy....:tak:
Dziś u nas jest tak pięknie i słoneczko....Dziewczyny a wy co miesiąc robicie badania moczu,morfologii itd??? Pytam bo ja jak na razie zrobiłam tylko 1 raz takie badania do tej pory.....:cool2:
JA mocz robię co miesiąć a krew jak sobie gin zażyczy ale nie co miesiąć rzadziej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry