reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Cześć dziewczyny!
Jestem nowa!
Mój termin na koniec września - chyba!!! Tak sobie obliczyłam - koniec września, początek listopada. Chodzi o to, że mój lekarz uważa, że to jeszcze za wcześnie na termin.
Jeżeli chodzi o witaminki, to biorę tylko kwas foliowy, za miesiąc mam przejść na jakiej witaminy. Jednak męczą mnie ciągłe zajady, których nie mogę się pozbyć i zawroty głowy. Mam nadzieję, że to normalne?

reklama
Cześć dziewczyny!
Jestem nowa!
Mój termin na koniec września - chyba!!! Tak sobie obliczyłam - koniec września, początek listopada. Chodzi o to, że mój lekarz uważa, że to jeszcze za wcześnie na termin.
Jeżeli chodzi o witaminki, to biorę tylko kwas foliowy, za miesiąc mam przejść na jakiej witaminy. Jednak męczą mnie ciągłe zajady, których nie mogę się pozbyć i zawroty głowy. Mam nadzieję, że to normalne?

witaj i rozgosc sie u nas

a na zajady masc witaminowa

Witaj Ritka! eee bardzo ostrozny ten twój gin w okresleniu daty porodu, nie znam sie na tym czy to za wczesnie czy nie. Mój mi okreslił na pierwszej wizycie czyli w 7tyg 5dniu ciązy i jak narazie sie nie zmienia.

Cześć dziewczyny!
Jestem nowa!

witam nastepną wrzesnióweczkę :-) no tak teraz musisz brać folik potem przejdziesz na witaminki dla ciężarówek :-D co do zawrotów głowy to normalka ja miałam momentami takie ostre i mroczki przed oczami że myslałam że zemdleję .... zajadów nie miałam wcale ale teraz od niedawna bardzo krwawią mi dziąsła przy myciu zębów :-( i leci mi krew z nosa...no ale to pewnie też normalne.....więc myślę że nie masz się czego obawiać a na wizycie powiedzieć lekarzowi co możesz brać na te zajady :tak:

ja nadal biore kwas foliowy i zestaw kwasów omega "MUMOMEGA"

ja tez mam dziewczyny dzisiaj ciezki dzień ,cały czas mi sie zbiera na płacz,mój małzonek pojechał o 4 rano do warszawy i dopiero pół godziny temu wrócił,a mi przez cały dzień wrzód sie zbierał i niestety pekł i mu ie dostało:confused: zdałam sobie dzisiaj sprawe chodzac po domu i ogrodzie ile my rzeczy mamy nie pokończonych ohh ,mieszkamy w domu już trzy lata a nadal kominek jest nie obłożony płytkami ,klatka schodowa nie zrobiona,listwy sie odklejają,meble sie juz sypią a juz nie wspomne o malowaniu całego domu.jak maż przyjechał to chciałam z nim o tym porozmawiać ale on stwierdził ze mam mu głowy pierdołami nie zawracac:szok::szok::szok: no i co popłakałam sie i zadzwoniłam o sasiada złotej raczki aby przyszedł do mnie w poniedziałek i chociaż ogród ogarnął,bo przeciez na mojego męża nie ma co liczyć:no: i w domu znowu ciche dni:confused:

Hej Ritka...witaj w naszym gronie mamusiek wrześniowych....A twój lekarz to troszku taki dziwny...bo moja lekarka datę wystawiła już na pierwszej wizycie w 5 tyg i 3dniu....i już było widać kropkę....i miałam już założoną kartę ciąży....hm...może nie zna sie na tym.....-bo to w sumie już trochu jest....

witam nowa wrzesnióweczke:) Ja miałam juz na pierwszym usg date to bylo w 5 tygodniu, karte założył mi dopiero miesiac pozniej , na kolejnej wizycie nie wiem czemu. Ale to dziwne ze nawet orientacyjnej daty nie masz.

Dziękuję wam dziewczyny za gorące powitanie! Niesamowicie miło!
Ja też mam doła trochę! Wczoraj się okazało, że mam krwiaka, mój lekarz na urlopie, a na izbie przyjąć zrobili mi łaskę, że raczyli udzielić porady. Dostałam kolejną końską dawkę progesteronu. Ciekawe, na jakiej zasadzie oni ustalają, że mam za niski poziom tego hormonu?
Święta blisko, mnie czeka długie leżenie, córeczkę wysłałam na weekend do teściów, bo sama nie jestem w stanie się nią zaopiekować! Tęsknota mnie ogarnia! Mam nadzieję, że minie wraz z nadchodzącą wiosną!!!

reklama
Dziękuję wam dziewczyny za gorące powitanie! Niesamowicie miło!
Ja też mam doła trochę! Wczoraj się okazało, że mam krwiaka, mój lekarz na urlopie, a na izbie przyjąć zrobili mi łaskę, że raczyli udzielić porady. Dostałam kolejną końską dawkę progesteronu. Ciekawe, na jakiej zasadzie oni ustalają, że mam za niski poziom tego hormonu?
Święta blisko, mnie czeka długie leżenie, córeczkę wysłałam na weekend do teściów, bo sama nie jestem w stanie się nią zaopiekować! Tęsknota mnie ogarnia! Mam nadzieję, że minie wraz z nadchodzącą wiosną!!!

Ritka a może dla bezpieczeństwa iść do innego lekarza...nawet prywatnie...bo dzidzia jest najważniejsza.....

Do góry