reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam.
Ritka też jestem tu nowa. Wiem coś na temat tej daty. Mój lekarz określił mi na 25.09 chociaż samej mnie się to nie widziało. Na wszystkich kalendarzach ciąży wychodzi podobnie. Na usg w zeszłym tygodniu miałam zamazany obraz płodu. Ze względu na wiek dostałam skierowanie na badania penetralne. W zeszłym tygodniu na badaniach penetralnych okazało się że według wielkości płodu jest to mniej. Więc zaczynam się martwić czy aby wszystko jest ok.
Okaże się 24.03 . Czekam z niecierpliwością biorąc pod uwagę wiek i dolegliwości nadciśnienie.
JoluMi! Najważniejszy jest spokój! Tak naprawdę to te wszystkie terminy są orientacyjne. Lekarze określają je na podstawie daty ostatniej miesiączki, zaś każda kobieta ma swoją indywidualną długość cyklu, a zatem i termin jajeczkowania, który przepada ok 14+-2 dni przed następnym okresem. Najdokładniej termin porodu określa się jeżeli jest znany termin owulacji. Od tej daty odejmujemy 7 i dodajemy 9 miesięcy.
A tym zamazanym obrazem się nie przejmuj! Może aparat usg był niesprawny! A wiek - mam dużo znajomych mam, które zaszły w ciążę po 40-ce i wszystko jest ok! Są szczęśliwymi mamami! Nos do góry! Dziecko jest szczęśliwe, tylko wtedy, gdy mama jest szczęśliwa!

reklama
no ja też się objadłam ale zapiekankami z chleba z serem wędlinką i cebulką z piekarnika w wykonaniu mojego męża :) mniam mniam i teraz ciężko dupcię ruszyć pod prysznic ehhehe dobrze że jutro sobotka no ale nie wiem czy tak dobrze bo to dzień sprzatania nie tylko z wierzchu jak ostatnio to robie :)

Zrób sobie dzień dziecka a co tam ;-) Prysznic nie ucieknie.

tak doczytałam chyba z ostatnich 10 stron i widze ze cześci już nerwy puszczają, ja ze swoim tez mam ciche dni, w sumie nic powaznego sie nie stało ale i tak juz mnie męczy ta sytuacja, ale jak pomyśle o dzidzi to odrazu wiem ż nie jestem sama, jakos głaskanie po brzuszku mi pomaga :) wszystkim mamom dużo spokoju i miłości

reklama
Do góry