reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Rzeczywiście trudny temat tu wałkujecie.
Moim zdaniem Kerna chciała uzyskać trochę wsparcia a nie worek "dobrych rad".
Dlatego ja ciężkie tematy wole poruszyć na privie niż tak na forum pisać bo ile ludzi tyle opinii i nie każda taka na jaką liczymy.
Mnie mój mąż po alkoholu uderzył raz pierwszy i ostatni i olałam go w cholerę jak by mi uderzył dziecko to bym mu d... skopała i od razu z domu wywaliła, a jeśli zaszła by taka sytuacja jak u Kerny, że dla zabawy kopnąłby dziecko a to by je zabolało wytłumaczyłabym dziecku, że tata nie chciał tak mocno, że miało, być lekko dla zabawy a mężowi bym powiedziała na spokojnie jak by wytrzeźwiał, aby na przyszłość nie wymyślał takie zabawy...:)
Nie ma co od razu psy wieszać na Kernie i jej mężu, to sprawa między nimi i na pewno Kerna nie pozwoliłaby skrzywdzić swoje dzieci komukolwiek, nawet swojemu mężowi.
Ot to moje skromne zdanie...
To ja słysząc od siostrzenicy,że siostry teściowa ją biła to co mam leciec na policję, bo babcia wnuczkę biła na trzeźwo, może raz może 10 nie wiadomo w ogóle za co?Ehhh

reklama
Dziewczyny po prostu luzik.
Kerna ma dzisiaj wystarczająco przechlapane nie dokładajcie jej.
Nie martwcie się ona już sobie ze swoim chłopem poradzi.

lilula ja używam i używałam feminatal i sobie chwale. Jest niedrogi, paznokcie mam po nim jak tipsy i włosy mi po porodzie nie wypadały.

U mnie dziś spokój, chłopaki nawet spokojne, m wcześniej wrócił, zaraz idziemy plam-plam.
Luuuzik.

ale nieprzyjemne klimaty na watku

inna sprawa obrona kobiety i dziecka maltretowanych zza sciany, a co innego jakies moralizujace wywody i od razu oczernioajace rodzine w sytuacji opisanej w 2-3 zdaniach na forum.
troche dystansu do slowa pisanego...czasami jedno slowo zmienia caly kontekst, zwlaszcza napisany przez zdenerwowana kobiete w ciazy.

Czytajmy ze zrozumieniem, Kerna napisala, ze przez durny wybryk meza NIE ZROBILA ZAKUPOW, NIE napisala, pomocy bija nas...a juz interpretacja zdarzenia zostala ubarwiona do rangi prymitywnego talk show

ps dorotko dopiero zauwazylam temat zamkniety

Ostatnia edycja:
ale nieprzyjemne klimaty na watku

inna sprawa obrona kobiety i dziecka maltretowanych zza sciany, a co innego jakies moralizujace wywody i od razu oczernioajace rodzine w sytuacji opisanej w 2-3 zdaniach na forum.
troche dystansu do slowa pisanego...czasmi jedno slowo zmienia caly konteks, zlaszcza napisany przez zdenerwowana kobiete w ciazy.
Czytajmy ze zrozumieniem, Kerna napisala, ze przez durny wybryk meza NIE ZROBILA ZAKUPOW, NIE napisala, pomocy bija nas...a juz interpretacja zdarzenia zostala ubarwiona do rangi prymitywnego talk show

swiete slowa

ale bez obrazy

pisze jeszcze raz

od tego momentu usuwam wszystko,zeby nie bylo wątpliwosci

Ja tak mysle co tu zjesc na kolacje, fasolka burczy i burczy ze głodna. A ja az sie boje na samą mysl ze bede jadła, herbata to az wystygła. Kurde miałam zacząc juz tyć a tu taki problem, tylko patrzec jak waga mi bedzie spadac.

lilula ja używam i używałam feminatal i sobie chwale. Jest niedrogi, paznokcie mam po nim jak tipsy i włosy mi po porodzie nie wypadały.
.

ja mialam nie brac witaim, bo niby morfo super jest, ale czuje sie jak zombi i tak tez wygladam, wiec moze sobie kupie :)

w poprzedniej bralam elevit, moj gino mowil,ze najlepsze - ale moze firma ufundowala mu jakies waksy pod palma, wiec tak tez gadal :)))))))

reklama
Witam:happy2:
Właśnie dobrnęłam do końca Waszych postów, temat gorący, ale nie będe sie wypowiadać, bo trzeba zakończyc ten temat na który każdy ma inne zdanie i tylko nie potrzebnie taka atmosfera sie tworzy:/
Kerna napewno wyjaśni sobie wszystko z meżem i sama zadecyduje jak postapic:)
Skrzat troche przegiełaś w mocnych słowach, mozna to bylo napisac o wiele delikatniej, nikogo nie urazając:baffled:
U mnie dzis dosc leniwy dzionek, na uczelni troche posiedziałam, przewertowałam ksiazki do pracy licencjackiej, zrobiłam pranie i jutro mam góre prasowania ale jakoś powinnam dać rade:-)Plecy mnie bola i nie moge sobie znaleźć wygodnej pozycji do siedzenia i lezenia, macie moze jakies sposoby na bolace plecy??
Co do witaminek ja biore materne, ale zastanawiam sie czy nie zastapic jej czyms tanszym:dry:
Kurcze wizyte u gina mam dobiero przed samymi swietami, a tak mi juz teskno, zeby zobaczyc moja dzidzie, moze powie mi juz plec, ale nie wiem bo ostatnio mówił ze plec bedziemy okreslac dopiero w 20-22 tyg:dry:Mam jednak nadzieje ze cos uda mu sie zobaczyc miedzy nózkami:)

Do góry