reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam wszystkie wrześniowe mamy :) jestem tu nowa i mam nadzieję, że mnie do siebie przyjmiecie... :)

Witaj tosia1.
Witam wszystkie mamuśki z rana, ja jak zwykle spać nie mogę, a do pracy dopiero na 14.30 dzisiaj idę, więc mogłam się wyspać... U mnie dzisiaj prawie 3 stopnie na plusie jak na razie, śnieg nie pada, choć słoneczka też brakuje, ale mam nadzieję, że pogoda zacznie się polepszać w końcu... Miłego dnia wam życzę

reklama
Witam sie porannie przy zielonej herbatce jakos nadrobilam troche zaleglosci na forum i od rana mam lepszy humor:tak::-D bo u nas pieknie swieci slonko i zapowiada sie piekny dzien a wczoraj mialam caly dzien masakryczny bol glowy:szok: i wieczorem bylam wykonczona na szczescie maz zajal sie obiadem i kolacja :-)

zycze dzis udanych wizyt!!!! ja musze jeszcze poczekac do 31.03.:sorry2: troche mi juz sie dluzy do tej wizyty ale co zrobic

milego dnia wam zycie i jak najwiecej dobrych wiesci! :-)

Witam porannie,
Witam nowa wrzesniowa mame
U mnie slonko swieci, jak wychodzilam z domu byl 1°C, ale w poludnie ma byc okolo 10 :-)
Mam nadzieje, ze weekend bedzie ladny i bedziemy mogli wybrac sie na jakas wycieczke, albo przynajmniej maly spacerek.

Ale tych zasłabnięć mam dosyć, idę do pracy słabo, w pracy słabo, w domu wszędzie krzesło mam bo chwili nie ustoję, wczoraj ze sklepu uciekłam bo bardzo mało brakowało abym padła. Straszne to to jest.
Skad ja to znam. Chociaz u mnie to nie zdaza sie to kazdego dnia, ale dosyc czesto. Nagle oblewa mnie taki zimny pot a potem czuje sie jakby serce mialo mi zaraz wyskoczyc.
Dziewczyny chyba zaczynaja mi sie zachcianki ;-)Od paru dni kroluje kapusta kiszona. Codziennie jak wracam z pracy podjadam po troszku. Szkoda tylko, ze zostalo mi pol sloika, a potem musze wytrzymac do swiat zeby nastepna porcje z Polski przywiezc.
Zauwazylam tez, ze jak zjem cos slodkiego, to potem sie kiepsko czuje. Chyba maluszkowi nie odpowiadaja slodycze. Tylko czemu ja mam na nie ciagle ochote?:confused:

Ja dosyć często mam bóle głowy, jak rano się zaczną to dopiero jak śpię to nic nie czuję.
Ja jak na razie zachcianek nie mam, ale mnie to ogólnie mijają różne nieprzyjemne objawy, z resztą nawet moja gin się z tego śmieje :)

dzień dobry ...

jakoś dziwnie pisać o swoim szczęściu po badaniu Ludka-Cudka
czytając jak inne mamy cierpią...:-(

karolinakare...nie wiem co napisać,bo już tyle zostało powiedziane mądrych słów,pragnę jedynie się przyłączyć do tego co mówiły wrześniówki.
Przytulam Cię mocno i trzymam kciuki!!!

Dorotko..będzie dobrze,
jakoś mam przeczucie że wszytsko dobrze się skończy:tak:
Przytulam mocno i trzymam kciuki!

witam serdecznie nową wrześnióweczkę

dziękuję za Wasze kciuki na wizycie;-)
pomogły!
maleństwo fikało nóżkami jak szalone
poza tym wszystkie pomiary ok
-póki co kamień z serca:tak:
ja tam na badaniu widziałam fifolka
ale lekarz mówi że mam przestać głupoty mówić!
przełączał podczas badania co jakis czas maszyne na 3-4D
fotki są super,ale nie mam skanera i nie moge wkleić:dry:

milutkiego dnia Kochane

Pati26 gratuluję udanego badania. Ja w poniedziałek dopiero będę miała, ale strasznie się denerwuję, żeby wszystko było dobrze...

I ja sie witam ;)
Dziewczyny mam pytanie odnosnie naszego kochanego ZUSU. Czy jesli od poczatku ciazy jestem na L4, to okolo 6stego miesiaca powinnam jakis wniosek u nich skladac? Bo cos mi sie obilo o uszy, ze na ciaglym zwolnieniu mona byc tylko iles tam dni, a pozniej trzeba skladac wniosek.
Jeszcze jedna sprawa. To wynagrodzenie. Bo przeciez powinno byc platne 100%. No i jest, ale w lutym obcieli mi wyplate, tlumaczac ze na zwolnieniu placa za ilosc dni. No dobrze ale skoro ja mam stala stawke na umowie, to chyba ta stawke powinni przez ilosc dni dzielic i suma sumarum powinnam dostac tyle samo. Co Wy o tm myslicie? Bo ja juz sie pogubilam.
Milego dnia ;)

dzien dobry wrzesnioweczki:-)

Pati superasno ze wsio ok:-):-):-),
wiesz ja dokladnie nie wiem co i jak ale humor od wczoraj mam niesamowity,nawet malz sie zdziwil i stwierdzil ze dobrze,a ja mu na to ze to tylko do 29 marca bo potem zakaznik mnie na ziemie sprowadzi i mina mi zrzednie:-:)szok::-D i znowu pare dni bede wracac do siebie:baffled:

Beniaminko wiesz damy rade ja to wiem,ze wszystkie bedziemy we wrzesniu tulic malusie kruszynki:tak::-)

Kerna hop,hop co u Ciebie,ponawiam pytanko:tak:

Karolinkare jak sie czujesz,spokojniejesza kochanie choc troszke jestes:tak:tule Cie mocno i mysle caly czas

Witam porannie ,kawowo i slonecznie :) Pati gratuluje udanej wizyty i witam nowa wrzesnioweczke :) Co do bolow glowy to ..dopiero w ciazy sie dowiedzialam co to znaczy , wczesniej nigdy (naprawde nigdy ) nie mialam bolow glowy a teraz.... to chyba starosc :) Wczoraj przy pieknej pogodzie poszalalam troche z grabiami w ogrodku i posprzatalam cala chalupe (czyzby to przyplyw energi /??? ) a dzisiaj mam takie zakwasy ze ledwie sie ruszam :) Milego dnia dziewczyny i samych dobrych wiadomosci !!!

reklama
I ja sie witam ;)
Dziewczyny mam pytanie odnosnie naszego kochanego ZUSU. Czy jesli od poczatku ciazy jestem na L4, to okolo 6stego miesiaca powinnam jakis wniosek u nich skladac? Bo cos mi sie obilo o uszy, ze na ciaglym zwolnieniu mona byc tylko iles tam dni, a pozniej trzeba skladac wniosek.
Jeszcze jedna sprawa. To wynagrodzenie. Bo przeciez powinno byc platne 100%. No i jest, ale w lutym obcieli mi wyplate, tlumaczac ze na zwolnieniu placa za ilosc dni. No dobrze ale skoro ja mam stala stawke na umowie, to chyba ta stawke powinni przez ilosc dni dzielic i suma sumarum powinnam dostac tyle samo. Co Wy o tm myslicie? Bo ja juz sie pogubilam.
Milego dnia ;)

Jeżeli chodzi o ZUS to z własnego doświadczenia wiem, że się strasznie o wszystko czepiają, ja muszę im co pół roku zaświadczenia o nauce zanosić (ponieważ dostaję rentę rodzinną), mimo iż na każdym przecież jest data do końca studiów, a nie na semestr. Także radziłabym Ci w wolnej chwili przejść się i dowiedzieć dokładnie lub po prostu zadzwonić, bo później mogą Ci stwarzać problemy.
A z tą wypłatą to naprawdę dziwnie masz, bo z tego co słyszałam to jeżeli na umowie masz stałą stawkę to tyle samo na L4 powinnaś dostawać...

Do góry