reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

KAROLINA84 proponuje ci lekarza prywatnego do którego ja chodze od 2 lat nie jest najtańszy ale baaaardzo dobry. Wysłucha, zażartuje i bardzo ludzki. Dr Hadaś to ktoś kto podnosi mnie na duchu i czuje sie niesamowicie bezpieczna. Niżej podaje linka do strony. Zapisz sie bo warto.
Ginekolog Gabinety ginekologiczne Poznań - Nereida - Biegańska Ewa Hadaś Krzysztof

dziekuje Ci bardzo,ja ogólnie jestem zadowolona z mojej ginki,prowadziła ona moją poprzednią ciąze i wszystko było ok, ale przemyśle i może warto sie przeniesć do jakiegoś "normalnego"gina

Karolina84 dziwny ten twoj lekarz, ja tez chodze panstwowo ale mam usg na kazdej wizycie, moze to lekarz "starej daty"?

Sylwia dokładnie tak jak napisałaś jest to lekarka "starej daty" i jest ona zdania ze 3 razy usg w czasie ciąży zdecydowanie wystarczy,a ja jednak była bym spokojniejsza gdybym czesciej słyszała ze u mojego maluszka jest wszystko ok :) tyle sie tutaj czyta ze człowiek sam sie nakreca:")

reklama
Ja dzisiaj mam lenia chyba przez ta pogode, mialam w mieszkanku posprzatac, a tylko starlam kurze i pozmywalam, i sily mi opadly:/ Popatrzylam dzisiaj troche na wystoje pokoików dla dzieci, ale na nic konkretnego nie moge sie zdecydowac, moze jak bede znala plec to cos mi wpadnie w oko:) Zaraz ide chyba do łóżeczka, bo gdzies spiaca jestem:(
Witam nowa mamusie:)
Trzymam kciuki za udane wizyty:)

Karolina84 Jakis czas temu tez mieszkalam w poznaniu i mialam "przygode" ze zle zalozona spirala. Okazalo sie ze musze miec ja usunieta pod narkoza. Wybawianiem okazala sie dr Ewa Kulasa-Guglas. Przyjmuje prywatnie ul Rogalińskiego jak chcesz daj znac i podam Ci jej nr. Na prawde swietny specjalista. Za wizyte rok temu brala 100 jak teraz, nie wiem. Moim zdaniem warto.
Witam nowe mamusie na naszym forum.
Dorotka i Karolinakare caly czas trzymam kciuki... Jestem z Wami!
Tymczasem dobrej nocki zycze ;) Kolorowych ;)

Witam nową mamusie
Mnie dziś tak głowa napierdzielała, że szok.
Dopiero teraz zebrałam siły, aby posprzątać schody.Muszę je zaraz umyć i potem lecę lulu więc słodkich snów.

Witaj Tosiu na forum :-)
Dobrej nocy dziewczyny ! Śpijcie słodko, zobaczymy się rankiem :-)

Dorotko, Karolinkare myślę o Was dużo i ciepło.
Dorotko dobre wiesci z Twojej wizyty u gina, u Ciebie przynajmniej wszystko trzyma jak trzeba , ja za kilka dni będę chodziła z wielkim plastikowym kółkiem w środku, ponoć tez musze uważać na infekcję bo łapie się z tym okropnie często. damy radę! Tak sobie myślę, że to paradoksalnie ten postep medycyny wprowadza nas matki w ten stan niepokoju, bo rzadko która ciężarna nie ma żadnych zaleceń extra, a z drugiej strony zwiększa szansę na urodzenie zdrowych dzieci, lub przygotowuje na ewentualne schorzenia dziecka i szybkie leczenie gdy jest potrzeba.
Jeśli chodzi o panstwowe wizyty to jest zaleceni NFZ - wykonac 3 USG podczas całej ciąży- limit, ale jesli sa wskazania oczywiscie lekarz moze wydac skierowanie na wieksza ilosc.
Inna sytuacja, gdy POZ(poradnia) zakupi wlasny sprzęt du USG wówczas lekarz ginekolog nie limituje panstwowo tego badani- bo POZ nie ma dodatkowych kosztów za wykonanie go gdzie indziej. Mój POZ zakupił aparat USG ale nie mamy jeszcze głowicy do badan USG ginekologicznych i nadal pacjentki kierowane są do kliniki na USG, od lekarza zalezy ile badan zleci pacjentce, ale nie ukrywam ze poradnia to limituje bo to jej koszty, za które NFZ ponad normę nie zwraca kosztów. I tak to wygląda niestety :|
Pospałam popoludniu, teraz poczytam jeszcze książkę i moze zasne podczas lektury. Papapa :-)

Ostatnia edycja:
reklama
kalolina84 ja też takie kołatania serce mam ale do tego od razu słabo mi się robi i czasem w klatce zakłuje.
Z tego co czytałam to każda kolejna ciąża jakoś organizm i serce osłabia może to to? Ale tych zasłabnięć mam dosyć, idę do pracy słabo, w pracy słabo, w domu wszędzie krzesło mam bo chwili nie ustoję, wczoraj ze sklepu uciekłam bo bardzo mało brakowało abym padła. Straszne to to jest.

Do góry