reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam kawowo :) U mnie piekne sloneczko az zyc sie chce !!! Spod sniegu wyszly mi pierwsze krokusy.Niech to sloneczko juz tak zostanie !!!!! Milego i slonecznego dzionka wrzesnioweczki !!!

reklama
gaja23 jeżeli to trwa krótko i wiesz, że ze zmęczenia to nie powinien si.ę raczej niczego obawiać. Tym bardziej, że zawsze tak masz :) Mężczyźni chociaż raz powinni przeżyć poród i najlepiej całą ciążę, żeby się przekonać jak to jest, wtedy byliby trochę bardziej wyrozumiali.

No u mnie to krótko nie trwało, co prawda sex był jako taki ale nie był taki namiętny, no bo i jak jak dziecko obok śpi:sorry2: No u mnie taki stan trwał chyba z pół roku albo dłużej. Boję się że teraz też tak będzie. Co prawdą mówiłam mężowi że jak się włączy w opiekę nad dzieckiem, pomoże to napewno i ja lepiej będę się czuła:-) Wiem, że on się stara jak może, cenię to i nie chcę zepsuć, choc hormony to hormony i rządzą kobietą ;-)

witam się porannie :-)
jeju o 8.30 10 stopni łał mogłoby u nas tak być...ponoć ma sie zacząc juz nawet po 15 stopni na południu no ale właśnie do tego mają deszcze padać :wściekła/y: i gdzie ta wiosna? ja już się nie moge doczekać chyba jak każdy heheh.....u nas dziś też słonka brak i pruszy jakoś śnieżeka ale malutko no i az się nic nie chce jak taka pogoda za oknem :-( dziś się chyba wezmę za małe prasowanko,pochowam zimowe ubrania wiosenne poprasuję to szybciej zleci ten straszny dzień :tak:
zaraz mykam zrobic śniadanko mam wielka ochotę na jajecznicę a,że dawno nie było to dziś będzie ;-)....kurde jakiś katar mnie złapał :wściekła/y: a tak się cieszyłam że dawno chora nie byłam i mam nadzieję że w ciąży mnie to ominie hehehhe :szok:

życzę miłego pochmurnego dnia :-) oby szybko zleciał :tak:

witajcie ;-)
gratuluje Mamusiom udanych wizyt :-)

u mnie piękne słońce
i niech już tak zostanie
od razu samopoczucie lepsze ;-)

no i witam wieczornie :D Obraczki sa poprostu przecudne hehe :D Ale od przymiarki mi chyba palce schudly bo jest troszke luzna i nie wiem czynie bedziemy musieli jej zmniejszyc :)A co do niespodzianki to moj zabral mnie na spacer po lesie i zrobil ognisko dokladnie w to samo miejsce gdzie pojechalismy niedlugo po naszym poznaniu :) A pozniej po powrocie zrobil goraca czekolade do picia i foundie (tak to sie chyba pisze , chodzi o takie owoce co sie macza w garnuszku z czekolada) no i siedzielismy i wspominalismy sobie jak to bylo i ogladalismy film :) Spytalam ,a co to za okazja a moj na to ,ze zawsze mowie ze tesknie za jego romantyzmem to tak bez okazji postanowil mi udowodnic ,ze nadal go ma tylko w tym calym biegu czasem na niego jest brak czasu :) Kochany :) D

piękne to co piszesz ;-)
tylko się cieszyć z takiego mężczyzny u boku :-))

no i witam wieczornie :D Obraczki sa poprostu przecudne hehe :D Ale od przymiarki mi chyba palce schudly bo jest troszke luzna i nie wiem czynie bedziemy musieli jej zmniejszyc :)

Ze zmniejszaniem obrączki bym się wstrzymała trochę bo w czasie ciązy paluszki potrafia puchnąć-szczególnie w ostatnich miesiącach. No chyba,że jest baaaardzo luźna i obawiasz się,że ją zgubisz.

No u mnie to krótko nie trwało, co prawda sex był jako taki ale nie był taki namiętny, no bo i jak jak dziecko obok śpi:sorry2: No u mnie taki stan trwał chyba z pół roku albo dłużej. Boję się że teraz też tak będzie. Co prawdą mówiłam mężowi że jak się włączy w opiekę nad dzieckiem, pomoże to napewno i ja lepiej będę się czuła:-) Wiem, że on się stara jak może, cenię to i nie chcę zepsuć, choc hormony to hormony i rządzą kobietą ;-)

Gaja Skąd ja to znam.. u mnie też tak było, może krócej ale jakieś 3 miesiące napewno. Miałam cesarkę i niby organizm doszedł do siebie, ale tam była taka susza że pierwsze zbliżenie kojarzy mi się z bólem, zero przyjemności normalnie. Ja tez byłam zmęczona bo nikt mi nie pomagał, walki stoczone z laktacją przez pierwszy miesiąc sprawiły że nie miałam już ochoty na nic ani na nikogo ;) Na szczęście potem zaświeciło słoneczko i wszystko powoli wrociło do normy. Moje koleżanki opowiadały mi jak to im mężowie noszą dzieci po karmieniu i jak starają się uczęstniczyć we wszystkim, u mnie tego nie było. Moj mąż pomagał mi jedynie kąpać Hubiego, a resztą musiałam zająć się sama. No ale pocieszmy się faktem że to nietrwa wiecznie, jak już dojdziesz do siebie, znów wszystko wróci do normalności.
Mam nadzieje że teraz z racji że już poniekąt czuję się doświadczona w temacie, będę radziła sobie lepiej i lepiej bedę umiala sobie zorganizować czas wolny - czyli ten dla siebie noi dla męża ;)

reklama
Witam juz prawie przed poludniem. Ja od rana zalatana. W pracy urwanie glowy, a do wieczora jeszcze daleko.
U mnie slonko niesmialo wychyla sie za chmur, ale jest juz cieplej. Podobno jutro ma byc juz naprawde wiosennie:rofl2:
korba mysle, ze kazda z nas troszke ci zazdrosci takiego romantycznego wieczoru. Rzeczywiscie w tym codziennym biegu mozna naprawde sie pogubic i oddalic, a takie romantyczne chwile pomagaja sie ponownie zblizyc.
Musze zajrzec na watek kulinarny i moze tez sie skusze na te rogaliki od malgos83 :-)
Milego dnia mamusie

Do góry