reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam kawowo :) U mnie piekne sloneczko az zyc sie chce !!! Spod sniegu wyszly mi pierwsze krokusy.Niech to sloneczko juz tak zostanie !!!!! Milego i slonecznego dzionka wrzesnioweczki !!!

reklama
gaja23 jeżeli to trwa krótko i wiesz, że ze zmęczenia to nie powinien si.ę raczej niczego obawiać. Tym bardziej, że zawsze tak masz :) Mężczyźni chociaż raz powinni przeżyć poród i najlepiej całą ciążę, żeby się przekonać jak to jest, wtedy byliby trochę bardziej wyrozumiali.

No u mnie to krótko nie trwało, co prawda sex był jako taki ale nie był taki namiętny, no bo i jak jak dziecko obok śpi:sorry2: No u mnie taki stan trwał chyba z pół roku albo dłużej. Boję się że teraz też tak będzie. Co prawdą mówiłam mężowi że jak się włączy w opiekę nad dzieckiem, pomoże to napewno i ja lepiej będę się czuła:-) Wiem, że on się stara jak może, cenię to i nie chcę zepsuć, choc hormony to hormony i rządzą kobietą ;-)

witam się porannie :-)
jeju o 8.30 10 stopni łał mogłoby u nas tak być...ponoć ma sie zacząc juz nawet po 15 stopni na południu no ale właśnie do tego mają deszcze padać :wściekła/y: i gdzie ta wiosna? ja już się nie moge doczekać chyba jak każdy heheh.....u nas dziś też słonka brak i pruszy jakoś śnieżeka ale malutko no i az się nic nie chce jak taka pogoda za oknem :-( dziś się chyba wezmę za małe prasowanko,pochowam zimowe ubrania wiosenne poprasuję to szybciej zleci ten straszny dzień :tak:
zaraz mykam zrobic śniadanko mam wielka ochotę na jajecznicę a,że dawno nie było to dziś będzie ;-)....kurde jakiś katar mnie złapał :wściekła/y: a tak się cieszyłam że dawno chora nie byłam i mam nadzieję że w ciąży mnie to ominie hehehhe :szok:

życzę miłego pochmurnego dnia :-) oby szybko zleciał :tak:

witajcie ;-)
gratuluje Mamusiom udanych wizyt :-)

u mnie piękne słońce
i niech już tak zostanie
od razu samopoczucie lepsze ;-)

no i witam wieczornie :D Obraczki sa poprostu przecudne hehe :D Ale od przymiarki mi chyba palce schudly bo jest troszke luzna i nie wiem czynie bedziemy musieli jej zmniejszyc :)A co do niespodzianki to moj zabral mnie na spacer po lesie i zrobil ognisko dokladnie w to samo miejsce gdzie pojechalismy niedlugo po naszym poznaniu :) A pozniej po powrocie zrobil goraca czekolade do picia i foundie (tak to sie chyba pisze , chodzi o takie owoce co sie macza w garnuszku z czekolada) no i siedzielismy i wspominalismy sobie jak to bylo i ogladalismy film :) Spytalam ,a co to za okazja a moj na to ,ze zawsze mowie ze tesknie za jego romantyzmem to tak bez okazji postanowil mi udowodnic ,ze nadal go ma tylko w tym calym biegu czasem na niego jest brak czasu :) Kochany :) D

piękne to co piszesz ;-)
tylko się cieszyć z takiego mężczyzny u boku :-))

no i witam wieczornie :D Obraczki sa poprostu przecudne hehe :D Ale od przymiarki mi chyba palce schudly bo jest troszke luzna i nie wiem czynie bedziemy musieli jej zmniejszyc :)

Ze zmniejszaniem obrączki bym się wstrzymała trochę bo w czasie ciązy paluszki potrafia puchnąć-szczególnie w ostatnich miesiącach. No chyba,że jest baaaardzo luźna i obawiasz się,że ją zgubisz.

No u mnie to krótko nie trwało, co prawda sex był jako taki ale nie był taki namiętny, no bo i jak jak dziecko obok śpi:sorry2: No u mnie taki stan trwał chyba z pół roku albo dłużej. Boję się że teraz też tak będzie. Co prawdą mówiłam mężowi że jak się włączy w opiekę nad dzieckiem, pomoże to napewno i ja lepiej będę się czuła:-) Wiem, że on się stara jak może, cenię to i nie chcę zepsuć, choc hormony to hormony i rządzą kobietą ;-)

Gaja Skąd ja to znam.. u mnie też tak było, może krócej ale jakieś 3 miesiące napewno. Miałam cesarkę i niby organizm doszedł do siebie, ale tam była taka susza że pierwsze zbliżenie kojarzy mi się z bólem, zero przyjemności normalnie. Ja tez byłam zmęczona bo nikt mi nie pomagał, walki stoczone z laktacją przez pierwszy miesiąc sprawiły że nie miałam już ochoty na nic ani na nikogo ;) Na szczęście potem zaświeciło słoneczko i wszystko powoli wrociło do normy. Moje koleżanki opowiadały mi jak to im mężowie noszą dzieci po karmieniu i jak starają się uczęstniczyć we wszystkim, u mnie tego nie było. Moj mąż pomagał mi jedynie kąpać Hubiego, a resztą musiałam zająć się sama. No ale pocieszmy się faktem że to nietrwa wiecznie, jak już dojdziesz do siebie, znów wszystko wróci do normalności.
Mam nadzieje że teraz z racji że już poniekąt czuję się doświadczona w temacie, będę radziła sobie lepiej i lepiej bedę umiala sobie zorganizować czas wolny - czyli ten dla siebie noi dla męża ;)

reklama
Witam juz prawie przed poludniem. Ja od rana zalatana. W pracy urwanie glowy, a do wieczora jeszcze daleko.
U mnie slonko niesmialo wychyla sie za chmur, ale jest juz cieplej. Podobno jutro ma byc juz naprawde wiosennie:rofl2:
korba mysle, ze kazda z nas troszke ci zazdrosci takiego romantycznego wieczoru. Rzeczywiscie w tym codziennym biegu mozna naprawde sie pogubic i oddalic, a takie romantyczne chwile pomagaja sie ponownie zblizyc.
Musze zajrzec na watek kulinarny i moze tez sie skusze na te rogaliki od malgos83 :-)
Milego dnia mamusie

Do góry