reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

a ja codziennie pije herbate z miodem i cytryna, a gardlo i tak mnie od rana tak gdzies do 17 boli , i nie wiem co z tym fantem zrobic hehe no i rano to nos mam zapchany ale to do momentu az nie wyjde chociaz na chwile na balkon albo na spacer :) My wlasnie z moim jedziemy dzis odebrac obraczki i juz nie moge sie doczekac a wieczorkiem powiedzial ze ma dla mnie niespodzianke wiec juz wogole sie niecierpliwie :D Dobra uciekam sie szykowac pa do uslyszenia :)
Na gardlo tez jest dobry kit pszczeli. Ja robie roztwor pol lyzeczki na szklanke wody i plucze tym gardlo. Chociaz to plukanie najlepiej mi sie nie kojarzy, bo po 2 minutach plukania mam 15 minut odruch wymiotny.
Dobra tez jest sol emska, ale do niej nie mam teraz dostepu. No i oczywiscie sok z malin, herbatka z cytryna i miodem.
Pochwal sie co to za niespodzianka byla.
Echh te obraczki... moj zgubil po niecalych 3 latach:wściekła/y:a tak lubilam jak ja nosil

reklama
Hej dziewczyny

A ja wlasnie po wieczornej wizycie. Dzidzius rosnie, jak na drozdzach, wazy juz 123 g :-) Widzialam jego kregoslup, nozki, glowke a nawet pokazal piete... hehe.. a co najwazniejsze, juz wiadomo ze to CHŁOPCZYK!!! Bardzo sie cieszymy, bo chyba po cichu liczylismy na malego mezczyzne :-)
Dzis w pracy nie dotrwalam do konca, prawie zasnelam - musialam zmykac wczesniej do domu. Dlatego do konca tygodnia ide na zwolnienie - zeby moc w kazdej chwili sie przekimac. Tymczasem moje zmeczenie przeplata sie z euforia po udanej wizycie. Przesylam pozdrowionka wszystkim..

gratuluje synka

GRATULUJĘ SYNKA
mAM PYTANKO do Dorotki- masz robić amniopunkcję? z tego co zrozumiałam to ze względu na toxo- ale przecież amniopunkcja wykrywa wady genetyczne a nie rozwojowe? więc jak toxo mogło wpłynąć na zły podział komórek, nic z tego nie rozumiem...a czy robiłaś awidność?
Sorka ,że przypominam ci i dręczę ten przykry temat, ale strasznie mnie to nurtuje...
widzialam ze Beniaminka wyjasnila
tak wiec nie tylko abberacje chromosomowe

co do awidosci mam miec robioną dopiero po pierwszej serii rovamycyny

Dziewczyny i ja juz jestem "PO"
Wszystko dobrze:) Dzidzia pieknie rosnie wg usg 13 tydz3dzien 7,18cm przeziernosc 0,12cm, kosc nosowa jest, wiec doktorka powiedziala ze wszystko bardzo dobrze:)
Tak sie wiercilo to nasze malenstwo ale wszystko udalo sie podejrzec. Piekne serduszko, nozki raczki, polkule mozgowe, normalnie malenkie cudenko:)
Tatus zagladal miedzy nozki ale jeszcze niczego nie wypatrzyl, za wczesnie;)
Dziewczyny powiem wam tylko, ze usmialam sie na tym usg, bo Wy tutaj piszecie ze dzidzia paluszka ssala, wiec ja mowie do doktorki ze szkoda ze dzidzia paluszka nie ssie i w tym momencie myk i raczka dzidzi do buzki:) Ale czad!! Normalnie smialismy sie ze maly inteligencik rosnie;)
BOSKO!!! ;) Luteine juz odstawiam i tylko witaminki zostaly;) Jestesmy bardzo szczesliwi cudne uczucie;)
Gratuluje dziewczynki udanych wizyt. Ja nastepna 12.04 juz sie doczekac nie moge;)
Dobrej nocki zycze;)

gratuluje wizyty

Dziewczynki ...... Blagam was dajcie mi sile iwsparcie bo po dzisiejszej wizycie to ja już nie dam rady:( :no: mielismy dzisiaj USG genetyczne i okazało się ze u jednego z maluszkow przeziernosc wynosi 4,3mm właściwie lekarz określił to jako torbiel i obrzek całego kręgosłupa dostałam skierowanie na amniopunkcje ale lekarz nie daje większych szans na to zeby ono było zdrowe słysząc ta diagnozę prawie zemdlalam powiedział ze na80% ma jakaś wadę (wykluczył wadę serca) typu zespół downa,turnera ,toreta,fertau co ja mam myśleć tak się cieszylam ze będę mama bliźniaków bo to dar od Boga podwójne szczescie a tak szyybko zostanie mi odebrane:-:)-(

Karionkare pisze to juz 3 raz i mam nadzieje ze tym razem zatwierdzi sie,strasznie Ci kochanie wspolczuje ,to po pierwsze i przytulam wirtualnie,zeby choc troszke Ci lepiej bylo
pierwsza prosba--wiem ze sie nie da bo ja plakalam i denerwowalam sie przez 2 dni ale nie daj sie
po drugie dopoki nie bedziesz miec amnio i nie poznasz wyniku nie zakladaj z gory ze cos jest nie tak,bierz pod uwage ze tak moze byc ,to kochanie pomaga zeby latwiej oswoic sie z tą myslą,i przygotowac psychicznie na to co przed Tobą
wiesz na mnie to spadlo 8 marca jak grom z jasnego nieba--ta diagnoza ze to z ciazy i ze czeka mnie amnio,nie moglam sie pogodzic z tym i zastanawialam sie nad tym dlaczego mnie to spotkalo,co by sie nie wydarzylo to wiem ze wyjde z tego mocniejsza,przygotowuje sie na wszystko,na kazdą mozliwosc ale nie trace nadziei ze moze jednak ktos nade mną czuwa i wsio skonczy sie dobrze
trzymaj sie kochanie i pisz,we mnie masz zawsze wsparcie,bo wierz mi bardziej nioz Ci sie wydaje rozumniem to przez co teraz przechodzisz

Jak to jest.. jedni się cieszą inni płaczą... czemu to takie niesprawiedliwe? Nie.. poprostu jak słysze takie wieści czuję się taka bezsilna.. jak pomóc, co powiedzieć? achh.. takie to trudne :(

bo Mycha zycie jest bezwzgledne i brutalne,dlatego tak jest

Jeśli chodzi o aminopunkcję w podejrzeniu toksoplazmowy świeżej, jest wskazana- gdyż pozwoli ocenić czy płód jest zakażony. Bo nie każda infekcja matki konczy się zakazeniem płodu. I daj Panie Boże takie zakonczenie kazdej infekcji.

nic dodac nic ując

Witam dziewczyny!
Karolinkare a ja po prostu nie wierze:no::no::no::no::no: nie możliwe po prostu no....Jedź do specjalisty zprawdziwego zdarzenia a póki co miej nadzieję!!!!

ja tez Kerna nie wierze i wiesz co zastanawiam sie co z tym piep...nym wrzesniem jest nie tak

cześć Mamusie dziekuje za wsparcie........ co do tej drugiej opinii to właśnie jest druga opinia ja tylko się łudziłam że może to NT od odstaniej wizyty się wchlonie bo 2 marca bylo 3,3 a 15 marca juz 4,3 więc raczej juz nie ma nadzieji......... :-(maluszek słabo się ruszał w przeciwieństwie do jego rodzenstwa.................. w głowie mam mętlik , spać nie mogłam i jest mi cholernie ciężko. dzwoniłam dzisiaj do ACK kliniki genetycznej w gdansku i umowiłam się na konsultacje u genetyka i na amniopunkcje na 26 marca do tego czasu to ja chyba osiwieje...................mam tylko ostatnią nadzieję że z tym pierwszym maluszkiem wszystko będzie dobrze bo to w sumie 10 dni od dzisiaj........dlaczego ciagle zadaje sobie to pytanie???????:-(

bedzie wsio oki z drugim,a pierwszemu nie odbieraj nadziei,bo nadzieja powinna umrzec ostatnia

ps gratuluje wszystkim ktore wiedza,ze maja zdrowe malenstwa, bezcenna wiadomosc dla serca matki..:)

chyba na naszym forum,po takich przezyciach jak u Karoliny, Dorotki i Olgi i Kerny zadna z nas nie bedzie marudzic czy to chlopiec czy dziewczynka.

wiesz co to dla mnie jest dziwne
ZDROWE jest najwazniejsze,a serce matki jednakowo kocha chlopca czy dziewczynke

Kurde powiedzcie co na to gardło mam zapodac sobie bo cholerka boje sie zeby mi sie nie rozineło jakies paskudztwo!!!

cholinex
woda z solą
woda utleniona

A teraz nakrecamy sie jak szalone , koniec z tym :-))

nakrecamy jak szalone to malo powiedziane naprawde

a tak wogole to mialo byc dzien dobry
ale po tym co przeczytalam taki dobry juz nie jest

Ostatnia edycja:
a ja wciagnelam 2 miseczki zupy pieczarkowej , mniam taka pierna jest jak lubie
Co do kawy to ja bardzo lubie, ostatnio pije bardzo rzadko i tylko z mlekiem , bo czarna dziala u mnie przeczyszczajaco

Karolinkare bardzo ci współczuję.... trzymam kciuki a by ten koszmar okazał się pomyłką...

Dziewczyny rozmawiałam ostatnio z ginem nt czestego usg, powiedział,że nie ma opcji żeby szkodziło, kiedyś próbowano to wykorzystać na myszach w celach aborcyjnych, ładowano myszki i szczurki non stop i nic się nie działo.

Ja dziś dzień zakupowy całą wawę zjeżdziliśmy w poszukiwaniu mebelków do naszego niedawno kupionego M suma sumarum zamówiliśmy stół, kanapę i fotel. Na resztę zabrakło siły... jak przyjechaliśmy do wszamaliśmy kopytka od teściowej, fajnie jest zjeść obiad nie musieć gotować...

Z tym Nt to i ja zaczynam schizować, miałam badanie na początku i dzidzia miała 4,93 i przezierność 1,3 może to za duża na taką małą dzidzię ale pappa wyszedł ok.

Dziewczyny umieram z przejedzenia .... zrobilam rogaliki z przepisu malgos83 (dostepny na watku kulinarnym) i nie moge sie od nich oderwac. Do ciast mam dwie lewe rece , wiec cala kuchnia jest upaprana ciastem i maka ale smakuja naprawde rewelacyjnie !!!!

Z tym Nt to i ja zaczynam schizować, miałam badanie na początku i dzidzia miała 4,93 i przezierność 1,3 może to za duża na taką małą dzidzię ale pappa wyszedł ok.

z tego co sie orientuje to dopiero przeziernosc pozyzej 2,5 jest wskazanie do dalszej diagnostyki
lub wady w przeszlosci w rodzinie

Dziewczyny umieram z przejedzenia .... zrobilam rogaliki z przepisu malgos83 (dostepny na watku kulinarnym) i nie moge sie od nich oderwac. Do ciast mam dwie lewe rece , wiec cala kuchnia jest upaprana ciastem i maka ale smakuja naprawde rewelacyjnie !!!!

to moze wpadne do Ciebie na te rogaliki
a tak wogole to ktoras pisala ostatnio o gofrach i tak mnie kusi

ooo..to ciesze sie ze smakuja:)) ja znowu bede robic ale moze jutro bo dzisiaj juz nie wcisne hehe:)

reklama
Do góry