reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

mój doktor też nie jest za tym aby niepotrzebnie dziciaczka usg męczyć
takze zazwyczaj 3-4 usg w czasie ciąży robi:-)

ja właśnie wstawiłam zupkę ogórkową
i zabieram się za prasowanie
póżniej jadę po starszaka do kościoła bo ma rekolekcje
i po młodszego do niani

ślicznie słoneczko świeci -aż chce sie żyć :-)

Miłego Dnia dziewczyny ;-)

reklama
Witam wrześnióweczki!
Nie martwcie sie kłuciem i rozpieraniem w okolicy jajników. Ja tak mam cały czas i pytałam sie gina co to jest i powiedział że to macica sie rozrasta i więzadła sie napinają i stąd ten ból:-).

Na śniadanko wciągnełam suróweczke z pomidora, ogórka, cebuli i sałaty. Mój sie śmieje że od 3 miesięcy jem jak królik czyli przeważnie warzywka. :-D
Teraz czekam na rehabilitanta i ćwiczyć będe twardo dla dzidziusia. :tak:
Zmykam mate rozłożyć.

Dziendoberek!
A ja dzis jestem zmulonajakbym conajmniej kaca miala...brrr.

A co do pysznosci to wczoraj nakupilam owocow kndyzowanych,ananasa,brzoskwinie,grejfruty i zajadalam sie nimi z bita smietana mniaminam

cześć Mamusie dziekuje za wsparcie........ co do tej drugiej opinii to właśnie jest druga opinia ja tylko się łudziłam że może to NT od odstaniej wizyty się wchlonie bo 2 marca bylo 3,3 a 15 marca juz 4,3 więc raczej juz nie ma nadzieji......... :-(maluszek słabo się ruszał w przeciwieństwie do jego rodzenstwa.................. w głowie mam mętlik , spać nie mogłam i jest mi cholernie ciężko. dzwoniłam dzisiaj do ACK kliniki genetycznej w gdansku i umowiłam się na konsultacje u genetyka i na amniopunkcje na 26 marca do tego czasu to ja chyba osiwieje...................mam tylko ostatnią nadzieję że z tym pierwszym maluszkiem wszystko będzie dobrze bo to w sumie 10 dni od dzisiaj........dlaczego ciagle zadaje sobie to pytanie???????:-(

hehe ja jadlam sniadanie godzine temu i znowu glodna jestem..ciakawe jak ja wytrzymam w pracy...chyba bede brala ze soba torbe jedzienia:D
Hehe to tak jak ja. Kiedys jadalam naprawde malo, jakos w pracy mi nie smakowalo. A teraz rano oczywiscie przed 7 sniadanie w domu, potem ok 9-10 jogurt, albo jakis owoc, o 12 obiad badz jakas kanapka, ok 14 znowu owoc i do 17 jakos juz wytrzymuje. Czasem mam ze soba jeszcze jakies herbatniki. Poza tym do sklepu mam blisko, wiec w razie koniecznosci moge wyskoczyc. :-)

skrzat910 tak myslalam, ze tam sie wszystko musi poukladac. No, ale lekarza nie mam jak zapytac, bo nastepna wizyta dopiero 13.04.

karolinkare dopiero teraz zauwazylam twoj post. Musial dojsc w czasie kiedy pisalam swoj powyzszy.
W takiej sytuacji nawet nie wiem jak pocieszac. Zeby to wszystko okazalo sie tylko zlym snem...

cześć Mamusie dziekuje za wsparcie........ co do tej drugiej opinii to właśnie jest druga opinia ja tylko się łudziłam że może to NT od odstaniej wizyty się wchlonie bo 2 marca bylo 3,3 a 15 marca juz 4,3 więc raczej juz nie ma nadzieji......... :-(maluszek słabo się ruszał w przeciwieństwie do jego rodzenstwa.................. w głowie mam mętlik , spać nie mogłam i jest mi cholernie ciężko. dzwoniłam dzisiaj do ACK kliniki genetycznej w gdansku i umowiłam się na konsultacje u genetyka i na amniopunkcje na 26 marca do tego czasu to ja chyba osiwieje...................mam tylko ostatnią nadzieję że z tym pierwszym maluszkiem wszystko będzie dobrze bo to w sumie 10 dni od dzisiaj........dlaczego ciagle zadaje sobie to pytanie???????:-(

duzo sily ci zycze,mysl o czyms innym,wymyslaj sobie inne zajecia, nie czytaj na necie, bo czasmi NT2.6 = ZD a czasmi NT 5= zdrowe dziecko, lekarze sami nie wiedza dlaczego tak jest.:nerd:
dzidza nr 1 NA PEWNO JET ZDROWA!;-)

ps gratuluje wszystkim ktore wiedza,ze maja zdrowe malenstwa, bezcenna wiadomosc dla serca matki..:)

chyba na naszym forum,po takich przezyciach jak u Karoliny, Dorotki i Olgi i Kerny zadna z nas nie bedzie marudzic czy to chlopiec czy dziewczynka.

Ostatnia edycja:
Karolinka zycie nas doswiadcza i ciezko jest pogodzic sie z tym..ja wierze ze bedzie dobrze..w brzuszku sa blizniaki..skoro lekarz mowi ze u jednej dzidzi sa nieprawidlowosci to pewnie u drugiej jest wszystko dobrze..a nawet jesli jedno z nich bedzie mialo jakas wade to nie znaczy ze bedzie to jakas paskudna choroba..nie mozesz sie zalamywac pamietaj..musisz byc silna dla maluszkow..Przytulam mocno:*

Co do usg 3/4D to ja mysle isc tak ok 18-20tc..wtedy dzidzia jeszcze ma duzo miejsca w brzuchu i moze swobodnie sie ruszac a z tego co czytalam w tych tygodniach mozna wykluczyc wiele wad.

reklama
karolinka trzymaj się. Z drugim maluszkiem będzie wszystko dobrze, tyle osób trzyma za to kciuki...A ten pierwszy dzieciaczek też może dać kupę radości.
Może to któraś z tych lżejszych diagnoz. zreszta wada nie oznacza końca świata. Chodziłam do szkoły z chłopczykiem z ZD. Mój brat chodził z nim do klasy. Miał i nadal ma (jego ojciec to mój pediatra więc wiem co tam na bierząco) wybitne zdolności matematyczne i bardzo kochali się z siostrą. Rodzice zawsze byli z biego dumni. Będzie dobrze.

Co do tokso. U mnie kot i szczury -totalnie domowe zwierzęta ale teraz normalnie się ich boje? Dobrze, że mięsa nie jem.
Gratuluje udanych wizyt.

Ostatnia edycja:
Do góry