reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Kasiona, spokojnej podrozy bez turbulencji i cudownego pobytu w Polsce :) i szczesliwego powrotu oczywiscie!

o tak spokojnej podrozy i cudownego pobytu

Witam porannie i kawusiowo :)!

witam przy kawie

co do ciuchow to przez pierwsze 4-5 miesiecy najlepiej mnie podpasowaly kaftaniczki i polspiochy --dla mnie rewelacja,,body ja osobiscie nie znosilam,ciezko mi sie w nie ubieralo,a poza tym ona ulewala i najszybciej i najprosciej bylo mi kaftanik zmienic
a jeansy to tez jak jakies z pol roku miala,inne komplety takie dresow to tak ale jeansy niewygodne dla mnie byly

dzien dobry

reklama
Również witam przy kawusi. U mnie szaro, buro i nic się nie chce. Wciąż pada deszcz ze śniegiem....
Czekam aż mój pan wróci i trzeba na jakieś zakupy uderzyć.
A dziś na obiad tortilla z kebabem i ogromną ilością surówek:-)

hm...co do ciuszków to się nie wypowiem,bo to moje pierwsze maleństwo....tyle,że wiem by ciuszki w rozmiarze 52 mieć mniej....,żeby za dużo ich nie kupować....bo dzieci szybko rosną....:tak:.Narazie mam pare szt śpioszków i pół śpioszki...czekam na ciuszki od koleżanek! a co będzie mi brakować to poprostu dokupię...
Kochane mamuśki wy już bardziej doświadczone....poradżzie,bo ciągle mam dylemat....chodzi mi czy warto kupować pieluchy tetry...-tylko nie wiem czy bedę miała czas na ich czyszczenie itd....:baffled:.Tak sie zastanawiam bo chciałam zakupić z 40szt.pieluch -ale chyba na nich nie zaoszczędzę-bo wszystko kosztuje i do tego czas,który w tym czasie jest na wage złota!!!!! już sama nie wiem.....może wy bardziej doświadczone wiecie coś na ten temat!!!!!?????

Witam:-) Ja własnie pije herbatke:) U nas pogoda okropna:/ pada deszcz ze sniegiem i az sie nie chce wychodzic z domu:/ Zaraz ide złożyc ubranka ktore juz wyschly i wstawie kolejne pranie:/ Dzisiaj idziemy na urodziny do znajomych, a jeszcze musimy isc po prezent i kolo 16 do nich, wiec pewnie dopiero jutro poczytam co tam naskrobiecie dzisiaj:)
Co do pokoiku to my musimy przerobic moj stary pokoj na pokoik dla nas i dziecka, wiec troche mebli wywale, zerwe tapete i napewno zmienie kolorystyke, bo on jest na szaro-niebiesko i powoli myslimy w jakich kolorach zrobimy pokoik, ale jeszcze nic konkretnego nie ustalilismy:) Tesc juz zaproponowal ze pomoze nam w remoncie:) A po za tym tylko tyle narazie wiemy ze nie bedziemy kupowac łóżeczka tylko mieli takie stare łóżeczko, bo ono przechodzi z pokolenia na pokolenie:tak:
Kasiona spokojnej podróży:)
Miłego dnia dziewczyny:)

hm...co do ciuszków to się nie wypowiem,bo to moje pierwsze maleństwo....tyle,że wiem by ciuszki w rozmiarze 52 mieć mniej....,żeby za dużo ich nie kupować....bo dzieci szybko rosną....:tak:.Narazie mam pare szt śpioszków i pół śpioszki...czekam na ciuszki od koleżanek! a co będzie mi brakować to poprostu dokupię...
Kochane mamuśki wy już bardziej doświadczone....poradżzie,bo ciągle mam dylemat....chodzi mi czy warto kupować pieluchy tetry...-tylko nie wiem czy bedę miała czas na ich czyszczenie itd....:baffled:.Tak sie zastanawiam bo chciałam zakupić z 40szt.pieluch -ale chyba na nich nie zaoszczędzę-bo wszystko kosztuje i do tego czas,który w tym czasie jest na wage złota!!!!! już sama nie wiem.....może wy bardziej doświadczone wiecie coś na ten temat!!!!!?????

wiesz co ja ciuszkow w rozmairze 52 wogole nie mialam
mialam jeden komplet kaftanik +spiochy w rozmiarze 56,a reszte 62
mala szybko rosla a ja na poczatku zawijalam jej rekawki

co do pieluch tetrowych ja kupilam tak z 15 sztuk,3 zostawilam w szpitalu,a reszte to mialam ale nie jako pielucha tylko tak do wyatrcia malej,do polozenia na ramieniu jak odbijala,ewentualnie do przykrycia jak byl cieply dzien bo urodzilam ja w czerwcu

co do pieluch jednorazowych to przeszlam przez wszystkie rodzaje i zostalam wierna jednym

Dzień dobry :-)
I u mnie szaro, śnieżna zawierucha za oknem.
Znowu sennie, borykam się niskim ciśnieniem i pewnie druga kawa z mleczkiem dopiero postawi mnie na nogi.
Na obiad kotleciki z mielonej łopatki, do tego marchewka z groszkiem i ziemniaczki.
Ale mi się już chciało tej marchewki :-D
Kasiona- dobrej podróży i miłego pobytu w domku i wracaj do nas -czekamy! :-)
Jeśli chodzi o ciuszki, to nie mam jeszcze nic, oglądam ale nie kupuję. Pamiętam tylko gdy mój syn byl niemowlaczkiem uwielbiałam używać body, a wówczas dostałam kilka od koleżanki z USA, w PL tego nie było. Teraz widzę są i myślę że znowu będziemy używać, gdyż jest wygodne- nie odsłaniają się dziecku plecki i nie zawija materiał ,a jak się raz nauczyć to ubierać , to już idzie migiem :-) I raczej śpioszki, pajacyki, do spania śpiworek - super sprawa, dzinsy na wyjścia , bo raczej takiemu maluszkowi niewygodnie spać w takich spodniach ?
Popytam obecne koleżanki-mamy, co tez się nosi i co jest wygodne.
Pieluchy- myślę że z 15 warto mieć , w razie wysypki od pampersów, do wycierania, przykrywania zawsze się przydają, także gdy idziemy na wizytę do lekarza czy badania z maluszkiem.
Fjanego dnia Mamuśki :-)

Alez oczywiście, że można... ale za kilka dni inne osoby nie będą w stanie odszukać tej rozmowy o zakupach dla dzieci i to z mojej strony tylko PROPOZYCJA, a zrobicie jak chcecie :-)

reklama
hm... chodzi mi czy warto kupować pieluchy tetry...-tylko nie wiem czy bedę miała czas na ich czyszczenie itd....:baffled:.Tak sie zastanawiam bo chciałam zakupić z 40szt.pieluch -ale chyba na nich nie zaoszczędzę-bo wszystko kosztuje i do tego czas,który w tym czasie jest na wage złota!!!!! już sama nie wiem.....może wy bardziej doświadczone wiecie coś na ten temat!!!!!?????
Ja uzywalam tylko pampersy i moj maly nie byl nigdy odparzony

co do pieluch tetrowych ja kupilam tak z 15 sztuk,3 zostawilam w szpitalu,a reszte to mialam ale nie jako pielucha tylko tak do wyatrcia malej,do polozenia na ramieniu jak odbijala,ewentualnie do przykrycia jak byl cieply dzien bo urodzilam ja w czerwcu

co do pieluch jednorazowych to przeszlam przez wszystkie rodzaje i zostalam wierna jednym
A ktorym pozostalas wierna?

A co do jeansow to tez mialam na mysli tylko na wyjscia. Przeciez nie ubiore dziecka w domu w jeansy hahaa. Ale jestem jak najbardziej za body i polspiochami a na noc cale pajacyki. I nie wiem czemu nie cierpie frotee , preferuje tylko welur i bawelne.

Do góry