reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam ja miałam dziś na obiad ziemniaczki czerwona kapustke i kaczke a jutro rosołek i ryz z białym sosem i gotowane mięsko z kurczaka.
Co do ubranek dla maluszka to na pewno nie kupie kaftaniki na sznureczkach ani śpioszki tylko połśpiochy, body, rajstopki, pajacyki zapinane na zamek i śpiworek do spania a na wyjścia "dorosłe" ciuszki typu jeansy, sukieneczka, sweterek, koszulka itp.
Mam troszkę luzu siostra poszła z mała do koleżanki na kawkę.
Cos ostatnio przy sprzątaniu i siedzeniu boli mnie dolna część kręgosłupa tuz przy tyłku.Koszmar jakiś.

reklama
Z ubranek to już dużo mam bo ostatnio wpadłam na promocje i nakupiłam ciuszków. Za kaftanikami sie rozglądam.
A dzisiaj mój mężuś gotował i zrobił zupe meksykańską a na deser koktajl truskawkowy.

witam!!
ja juz pokolacji ale jestem pelna !! ale tez apetyt mi wrocil he troche si etrego boje bo ciagle bym cos jadla!!mdlosci minely to apetyt wrocil...ale staram sie omijac slodycze choc w lodowce pyszne lody leza kuszace:))ale narazie jzu nic nie wcisne.
Milego wieczorku!!

witam!!
ja juz pokolacji ale jestem pelna !! ale tez apetyt mi wrocil he troche si etrego boje bo ciagle bym cos jadla!!mdlosci minely to apetyt wrocil...ale staram sie omijac slodycze choc w lodowce pyszne lody leza kuszace:))ale narazie jzu nic nie wcisne.
Milego wieczorku!!

hehe przypomnialas mi o lodach bo zupelnie zapomnialam ze tez mam w zamrazalniku:)) odpoczne po kolacji i pewnie sie skusze :D

WITAM DZIEWCZYNKI!
Podczytuję to to forum od 2 miesięcy, nie miałam odwagi się ujawnić,gdyż bardzo bałam się o moją ciążę...W lipcu poroniłam w 5/6 tyg. było to dla mnie ogromne przeżycie, długo dochodziłam do siebie, o ciążę starałam się 5 miesięcy. Jak teraz dowiedziałam się ,że się udało, wcale się nie cieszyłam, strach był silniejszy, doszły plamienia, co chwila biegałam do lekarza, który "sprzedawał "mi swój optymizm. Obecnie skończyłam 3 miesiąc, jestem już po teście pappa, badaniu genetycznym, tak więc pojawiła się wiara,że tym razem będzie ok, musi być.
Dziś rano byłam na badaniu u mojego doktorka(standardowo przy każdej wizycie usg) i na badaniu spytał czy chcę znać płeć, byłam w szoku, bo to dopiero początek14 tyg. powiedział,że to takna 80%
ale to wybitny specjalista z międzynarodowym certyfikatem usg,świetnym sprzętem, mogę go polecić dziewczynom z wa-wy bo wykonuje badania serduszka, przepływy, 4d, 3d i w ogóle msuper z niego gość, dba o swoje pacjentki, do tego jest młody(ale już dr przed nazwiskiem)i przystojny...

Ale wracając do tematu ...BĘDĘ MIAŁA CÓRKĘ.....Jestem taka szczęśliwa,mąż chyba myślał o synku ale co tam cieszy się jak diabli...Pozdrawiam was
dziewczynki, mam nadzieję,że mnie przygarniecie, znam was już trochę...służę radą i pomocą choć to moje pierwsze dzieciąteczko, przeżywam sytuację Dorotki gdyż sama mam toxo ujemne i boję się zarazić(mięsne obiady przygotowuję w rękawiczkach),współczuję też Kernie, ale teraz ze szwem będzie tylko dobrze, WITAM raz jeszcze i pozdrawiam

Ale wracając do tematu ...BĘDĘ MIAŁA CÓRKĘ.....Jestem taka szczęśliwa,mąż chyba myślał o synku ale co tam cieszy się jak diabli...Pozdrawiam was
dziewczynki, mam nadzieję,że mnie przygarniecie, znam was już trochę...służę radą i pomocą choć to moje pierwsze dzieciąteczko, przeżywam sytuację Dorotki gdyż sama mam toxo ujemne i boję się zarazić(mięsne obiady przygotowuję w rękawiczkach),współczuję też Kernie, ale teraz ze szwem będzie tylko dobrze, WITAM raz jeszcze i pozdrawiam

Witaj kochana:) Gratuluje coreczki:)
ja tez mam ujemne tokso i musze uwazac..i tak jak napisalas bardziej uwazam na mieso niz koty bo z kotami mam stycznosc od malego i jak do tej pory mnie nie zarazily..
Skoro w 14 tygodniu znasz plec tak na 80% to licze na to ze niedlugo tez juz bede wiedziala kogo nosze pod sercem:)

reklama

Witaj Monia...teraz już bedzie dobrze....i gratuluję córeczki....
A ja dziś zrobiłam z francuskiego ciasta ciasteczka i pleśniaka:tak:...i jestem padnięta....
Dziewczyny same niespodzianki dziś u mnie....dziś przyszedł bardzo fajny starszy sąsiad....i spytał sie czy nie chcielibyśmy sie zamienić na większe mieszkanko na 50m-2 pokoje,kuchnia i łazienka a ja,że chcielibyśmy ...okazało się ,że mieszkanie jest do małego remontu...i jego koleżnaka chcialaby sie zamienić bo jej takie duże nie jest potrzebne....,że wystarczy jej 1 pokój....normalnie świeczki mi stanęły...bo na dzisiejszy okres to nie mieliśmy szans-a u nas wszystko jest porobione-tylko pomalujemy ściany....więc się umówiliśmy na świeta Wielkanocne na rozmowę.....
Ach dziewczyny jak ja bym sie cieszyła-2 pokoje!!!!!!trzymajcie kciuki by doszło to do skutku....

Do góry