reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dzin dybry dziewczeta! :)

Mam takie pytanie, wczoraj siedzialam przed kompem i tak nagle sie zerwalam bo uslyszalam dzwonek do drzwi i dziewczyny kurde myslalam ze cos mi sie w srodku przerwalo normalnie, taki bol przenikliwy ze masakra, w dole brzucha, usiadlam znowu i po chwili przeszlo, dzis z kolei sobie kichnelam i znowu to uczucie tak jak by przy jajnikach ze cos mi sie urywa ...czy ktoras z was ma cos takiego?
ja tez tak mam czesto, wiec trzymam sie zaawsze za brzuszek po prostu to wtedy jakos nie ciagnie i nie boli tak
kerna witaj i ciesze sie ze juz optymizm wrocił, oby wszystko sie ułozyło teraz jak najbardziej pomyslnie
Co do pokoiku to jeszcze nie urządzam , bo mam na to czas, dzidzia bedzie z nami w sypialni bo jest dosyc duza, a corka ma swoj pokoik juz dawno wiec spoko. Zastanawiam sie tylko czy mala nie bedzie zazdrosna o nowe dziecko rodziców i nie zacznie znow przychodzic w nocy na spanie do duzego łózka? Moze mamusie ,ktore juz maja starsze dzieci mogłyby cos na ten temat powiedziec.

Ostatnia edycja:
Witam porannie i kawusiowo :) U nas znowu sniegu nasypalo.... Zaraz gonie z M na bazarek dla dzieci :) moze znowu uda sie cos fajnego znalezc w dobrej cenie :) Milego dnia !!! Saara sliczny pokoik !!!

Ja też witam porannie:tak:...a u nas śnieg z deszczem-brrrrr:wściekła/y:-kiedy ta zima się skończy?....
Dobrze,ze wczoraj zakupy porobiłam...Ja tak rano bo mężuś wrócił z nocki a ja się wybiłam ze snu....
Trixi wiem,ze te bazarki to super sprawa....kiedyś miałam okazję być na takich bazarkach-super sprawa i tanio!!!!szkoda,ze u nas w Polsce nie są tak znane te bazarki.....:no:.

witam weekendowo. u nas też znowu biało, juz nawet mój pies na widok sniegu sie nie cieszy :)
a co do pokoju dziecinnego to narazie zbieram pieniążki i takie fest zakupy planuje w czerwcu-lipcu

Witam się z rana :-)

Za oknem szaro, buro i mokro - jak ja nie lubię takiej pogody!!!!!!!!!

Kerna - super, że już u Ciebie ok.; nie przemęczaj się i nie dźwigaj, a wszystko będzie ok.

W poniedziałek mam usg genetyczne - mam nadzieję, że dzidzia ma się dobrze. Wizyta niestety dopiero na 18.30, więc relacje zdam we wtorek.

A co planujecie na dzisiejszy obiad???? Ja chyba zrobię schab ze śliwką, sosik i ziemniaczki.

Życzę miłego dnia:-)

Witam sie przy kawusi. Ja tez zaraz lece na bazarek, tylko innego rodzaju- z jedzonkiem . A co do obiadku to u mnie dzis truskawki z makaronem i smietana i jakas zupka. Tak nagadalyscie o tych truskawach, ze polecialam wczoraj do lidla i tez kupilam.

A co do zakupow dla baby to narazie obserwuje.
Ale mam trzy postanowienia nie kupie kolderki tylko spiworki ( moze nauczy sie w nich spac , i szpitalach tutaj tez je stosuja), poniewaz moj synus spi pod koderka i strasznie sie odkrywa czasami musze wstac 3-4 razy wnocy zeby go przykryc.:szok:

Nie kupie zadnych kaftanikow- tylko same body , bo z doswiadczenia wiem , ze sa wygodniejsze, i kaftaniki , ktore sprezentowala mi rodzina poprostu przelezaly w szafie.:baffled:

I nie bede ubierala dzidzi w spioszki i pajacyki ( oczywiscie tylko do spania) . Jest taki wybor spodenek, jeansow, sukieneczek , dreski ,tak ze spiochy moge sobie oszczedzic. A najbardziej denerwuje mnie jak dziecko ma roczek i pomyka jeszcze w pajacykach.:no:

Ostatnia edycja:
Saraa a ja np wolałam ubierać w body i śpiochy, bo było najwygodniej, dżinsy były mega niepraktyczne, sukienki też dopóki mała nie skończyła 7-8 m-cy. W domu i tak zazwyczaj w body i rajstopkach bo był szybki dostęp ;)
Wiesz ale każdy inaczej podchodzi, nie mówię że jak nie będzie siedzące itp to nie ubiorę jakiegoś kompleciku ale póki w kombinezonie będzie zawinięte jeździło to i tak nikt nie zobaczy w co ubrane jest :)

reklama
Witam się sobotnio!

O dziwo u mnie dzisiaj plusowa temperatura. Świetnie bo nareszcie mogę pranie na dwór wystawić i nie zamarznie :-D
Ja po kawusi i 2 parówkach z olbrzymia ilością musztardy. Pochłaniam jej ostatnio baaardzo dużo :szok:

Robisz bigos mysliwski ? Czyli taki przez ktory dzik tylko przelecial. :-D
Nie, to na pewno nie jest bigos myśliwski ;-) tylko taki zwykły... dałam kawałek schabu, boczek i jakąś zagubiona kiełbasę, kapuchę kiszoną, normalną, suszone grzybki i dwie suszone śliweczki. Ale wyszedł świetny. Zajadamy się nim z Małżem :tak:

A ja czuje jak mi brzuch rośnie :D Jak siedzę to spodnie już cisną...wow... :p
Moje jeszcze nie cisną ale zdecydowanie czuję już, że mam brzuszek fasolkowy. To taki śmieszne uczucie...

Witam dziewczynki :)
Mojemu M. strasznie sie podobało ... po tym Usg jakos zaczało chyba do niego docierac ze jednak rośnie u mnie mały lokator :)
U mnie było tak samo. Jak Małż zobaczył Fasolinę to chyba to nim trochę wstrząsnęło :-D

cześć laski. dzis wychodzę, teraz czekam na wypis, recepty dostałam, wszytko juz jest ok. Skurcze przeszły i już humor mi sie poprawił uffff.
kerna cieszę się, że wszystko dobrze!

Witam wszystkie wrzesnioweczki......chetnie dolacze do waszego grona:)
Witaj!

Słuchajcie, w domu mam bu...l, stertę prasowania, papiery do uporządkowania a dzisiaj taki dzień, że nic nie dam rady zrobić. Na 15-stą idziemy na imprezę urodzinową szwagierki i wrócimy pewnie późno...
Poproszę takiego robota co będzie wszystko w domu robił :-) :-) :-)

Do góry