reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Tia...tyle, że ja już bym chciała wiedzieć , kusi mnie już meblowanie pokoiku w koncu za tydzien się przeprowadzam, coś będę w domku malowała, meblowała. Ech, wytrzymam :-D

mozna znalesc uniweralne weole kolory, dzieici nie zauwazaja pastelow,najlepiej sa zywe stymulujace kolory.zielenie,czerwienie,pomarancze
ja np nie wyobrazam sobie urzadzenie pokoju dla dziewczynki w samym rozu :cool:brrrr

na watku "zakupy" dalam link fajnych mebli,ktore znalazlam.
zmieniac juz nie bede, musze tylko dla Nadinki kupic wieksze lozko:tak:a w sumie kusi mnie jak licho, by urzadzic pokoik od nowa-bo niestety ikejowskie meble sa nietrwale jakies:eek:

reklama
Mój T. chyba ma syndrom ciążowy bo leży i śpi :-D
Ja nie zmęczona a on tak chodź oboje równo wstaliśmy i w sumie nic męczącego nie robiliśmy...
Co do pokoju dla maluszka mój 3 skarb musi się na razie zadowolić swoim kącikiem w pokoju naszym bo nie mam 3 pokoju dla maluszka.
Jeden pokój jest mój drugi synków a w trzecim babcia jest więcej pokoi nie ma niestety.
Każdy mój skrab do 2 latek spał w moim pokoju więc jest to i wygoda dla rodziców i poczucie bezpieczeństwa dla maluszka.
Co do kolorków to ja mam 2 ściany żółte dwie zielone i łóżeczko będzie akurat na zielonej więc i pościel będzie zielono kremowo żółta lub coś w tym stylu aby mi pasowało kolorystycznie do pokoju, a poza tym to uniwersalne kolorki dla chłopca i dziewczynki więc już mogę po mału się zaopatrzyc w pościel nie znając jeszcze płci maluszka.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mozna znalesc uniweralne weole kolory, dzieici nie zauwazaja pastelow,najlepiej sa zywe stymulujace kolory.zielenie,czerwienie,pomarancze
ja np nie wyobrazam sobie urzadzenie pokoju dla dziewczynki w samym rozu :cool:brrrr

na watku "zakupy" dalam link fajnych mebli,ktore znalazlam.
zmieniac juz nie bede, musze tylko dla Nadinki kupic wieksze lozko:tak:a w sumie kusi mnie jak licho, by urzadzic pokoik od nowa-bo niestety ikejowskie meble sa nietrwale jakies:eek:
Masz rację z tym, że noworodki i niemowlęta nie widzą pasteli, ale taki łazikujący berbeć pewnie już dostrzeże:-)
A mebelki z Ikei niezbyt trwałe bo to taka szwedzka Biedronka , ja lubię jezdzic pooglądac gadżety w Ikei i to jedzonko , ale samych mebli jakoś nie preferuję.
Polskie drewniane są śliczne i trwałe, te z linku Twojego Anju są czadowe , ale tanie nie są. Mamy czas na oszczędzanie :-)

Mebelki czadowe, ale ja nie mam gdzie je wstawić.Dla osób które spodziewają się 1 lub 2 dziecka, albo maja duży domek z kilkoma pokojami są jak znalazł.
Ja ide jeśc a potem luknę co słychac u doktorków w Leśnej Górze

Dobry Wieczor dziewczyny!!
Wlasdnie zrobilam sobie salatke jarzynowa callla miske i bede ja jadla chyba 3 dni he ,bo u mnie nikt nie jada salatki tylko ja:D
uciekam ogarne kuchnie i bede z corcia bajke ogladala na polsacie milego wieczorku PA

Ja mam 3 pokoje ale dziecko będzie z nami, bo jeden jest syna w drugim urzędują oboje i tez tam śpi córka no i nasz skromniutki, kupuję turystyczne, pościele mam po Oli :) Także pokoiku dla dziecka nie robię

fajnie macie urządzacie już w głowie pokoiki :) ja niestety nie mam miejsca na pokoik dla maleństwa bo mamy kawalerkę...no ale dzidzia będzie z nami w sypialni :) a z czasem może zamienimy na większe :)

hiii co do pokoiku dla dziecka to ja nie mam dylematu...bo mamy niestety kawalerke :( czyli 1 pokój, na wieksze mieszkanie niestety nie stac nas tzn czeka nas kredyt na cale zycie jak chcemy większe.Takie sa realia niestety. Jak nic taniego nie znajdziemy teraz to pomeczymy sie tak do 2-3 latek dzidzi.
A dzidzia coraz czesciej sie wywraca w brzuszku..ha ha fajne uczucie :)

reklama
ja powoli się żegnam...trzymajcie za mnie kciuki jutro na wizytke na 12.40 ale muszę jeszcze odebrać wyniki więc o 11.30 już jedziemy :)
no i nie wiem czy dam radę pisać przez weekend bo bierzemy małą mojego ale myslę że jak jutro ją uspię to zdam relację z wizyty :)
mam nadzieję że będzie ok :)

miłej nocki mamcie i fasolki :)

Do góry