reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Gaja, tak jak wyżej. Masz prawo w ciąży do wyjść na obowiązkowe wizyty lekarskie. Czy to będą wolne godziny czy cały dzień zależne jest od ustaleń z zakładem pracy.

reklama
Gaja, tak jak wyżej. Masz prawo w ciąży do wyjść na obowiązkowe wizyty lekarskie. Czy to będą wolne godziny czy cały dzień zależne jest od ustaleń z zakładem pracy.

zastanawiam się czy dotyczy to tylo kobiet zatrudnionych na umowę o pracę czy stażystki też... nie orientujecie się??

super bluzeczka, ale trzeba do niej mieć biust, a ja to płaska jestem :-(
Ja tez nie mam za bardzo czym się pochwalic i dlatego często pod tego typu bluzki zakładam podkoszulek albo bokserkę najczęściej białą...przez to dekolt się zmniejsza, mi jest cieplej, a efekt też fajny :tak:
Ja mam ochotę na ta w atramentowym kolorze. Ja tez biustu mam tzn. miałam mało - teraz to się zmieniło co bardzo mnie cieszy. Będę wystawiać te cyce i chwalić się dopóki jeszcze mam, bo potem to znów zanikną :-(
Moje moze ciut się zwiększyły ale za to mam takie widoczne żyły na piersiach i dekolcie,że nawet teraz nie będę ich eksponować...:-(

Mycha super ta bluzka na allegro - zwlaszcza ta w kolorze atramentu mi sie widzi :-)

Hausfrau - ja tez jakis czas temu idac na tygodniowe zwolnienie musialam u mojego lekarza ( do ktorego chodze prywatnie ) zaplacic 20 pln :-)

Poza tym pod kątem jedzeniowym dzien sponsoruje zupa ogrokowa i duzo ilosc ciastek w czekoladzie :-)

Pozdrowionka

hej witajcie:) juz czuje sie lepiej, katar i przeziebienie powoli ustepuje na szczescie, ale dopiero dzis mogłam odpocząc i wylezec sie w łozku, bo corka w przedszkolu, wiec caly dzionek luzu dla siebie, staram sie duzo odpoczywac. Przez weekend nie dało rady, bo maz w pracy i dom na mojej głowie.
A tak z innej beczki : myslicie juz nad wyborem rodziców chrzestnych dla maluszków? bo my juz powoli sie rozgladamy po rodzince, pewne typy mamy na "oku".

Hausfrau - ja tez jakis czas temu idac na tygodniowe zwolnienie musialam u mojego lekarza ( do ktorego chodze prywatnie ) zaplacic 20 pln :-)

Pozdrowionka
Ale tu w Niemczech nie placi sie za zwolnienie. Zaplacic trzeba tylko za zaswiadczenie o ciazy, poniewaz sa to dokumenty wykorzystywane pozniej w sprawach sadowych np jak probuja cie zwolnic z pracy. I kazdy gabinet pobiera sobie oplate za wydanie takiego dokumentu.

A to z Kodeksu Pracy wygrzebałam

Art. 185. § 1. Stan ciąży powinien być stwierdzony świadectwem lekarskim.

§ 2. Pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Czyli nie określono czy to będzie cały wolny dzien czy tez wybrane godziny.

reklama
Ja też kupiłam wczoraj spodnie ze skarpetą w H&M, już dzisiaj mam ubrane, rewelacyjnie wygodne! Teraz ponoszę a na lato może coś lżejszego sobie kupię, choć one są z bardzo cienkiego materiału i są podwijane, także później będę mogła nosić jako rybaczki.
A ja czuję w brzuszku jakby mi mrówki chodziły co jakiś czas, myślę że to maleństwo sobie podskakuje ;)

A tak ci brzusio urosl czy zeby bylo wygodnie?

Do góry