reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja tez juz po romansie z notatkami z hiszpanskiego :) i ide sie kompac i spac bo jutro od rana czeka mnie szalony dzien :) A wlasnie powiedzcie mi jak to u was z tymi zakupami dla maluszka zaczynacie juz cos kompletowac ?! w sensie kupowac , bo nie mam na mysli rzeczy zostawionych po poprzednich dzieciach czy od znajomych mam.

reklama
Siema dziewczynki! Ja dzis caly dzien mialam pod znakiem tesciowej, najpierw byla u nas na obiedzie z okazji jej urodzin a potem zaprosila nas wieczorem na pizze :-) pizza byla ogromna i jak ja zobaczylam to mowie ze jej nie zjem calej, nie ma szans..po czym zjadlam cala i dopchalam jeszcze Tiramisu haha :-):-):-) wszyscy sie ze mnie smiali :sorry2:

Ja tez mam ochote zaczac kupowac ubranka, ale wszyscy mi mowia ze jeszcze za wczesnie wiec postanowilam wstrzymac sie przynajmniej do czasu az bede wiedziec plec :-) do tego czasu kupilam jednak jeszcze na samym poczatku dwa body i otrzymalam komplet dwoch par bucikow takich dzierganych na szydelku przesliczne:tak:

Wczoraj bedac w Ikei ogladalam mebelki dla dzieci i uznalam ze zakopow doknam wlasnie tam :happy2:

Zycze Wam milego wieczoru i ide spac zaraz bo rano o 8 mam wizye u ginekologa.W moim szpiatlu jest tak ze usg robi sie osobno a wizyte u ginekologa osobno.Takze ide jutro pierwszy raz tu we wloszech do gina i zobaczymy jak to wyglada..

Dobranoc dziewczynki, slodkich snow..

No ja juz po kompieli nakremowana ,klade sie spac :) Moj kochany jeszcze siedzi nad projektami przy komputerze wiec dzis zasypiam sama :(
Nam łóżeczko bedzie robil prawdopodobnie znajomy spod Krakowa :) Wiec bedzie takie hmm unikalne hehe :) chociaz tez patrzelismy na mebelki w Ikei :) no i mnie juz tez korci co do ubranek ale tez poki co walcze z soba i czekam na plec :)
no to kolorowych :)

kerna, dorotka, olga- udanych wizyt trzymam kciuki

ja na nasze 1 wspołne USG ide w ten czwartek :)

w sobote mój w pracy a ja obiad, pranie i sprzątanie- miałam robić na raty ale jak się wziełam to jakos tak do końca dobrnełam i to nieststy był błą, tak mnie potem w krzyzu bolało że jak szłam to każdy krok odczuwałam, wiec do wieczoraw łóżeczku przelezałam. na pewno wiecej takiej głupoty nie zrobie :(

do do porodów rodzinny to mój mówi że będzie, wiem że sam do konca nie jest przekonany ale widzi że mi bardzo na tym zależy i mówi że bedzie, mam nadzieje że jak zobaczy maleństwo na USG i potem jak bedzie kopał to sam poczuje potrzębę żeby być z nami

a co do naszego święta dzisiejszego, to od mojego dostałam juz prezent w sobote, a od teścia pięniązki ( żeby sobie coś kupić)

alfowa witamy i zapraszamy do wspólnycg pogaduszek :)

Ostatnia edycja:
witam porannie :-) ja już prawie od godziny siedzę w pracy i jak narazie nie zrobiłam nic konstruktywnego a powodem tego jest moje słodkie ciążowe lenistwo (ja ogólnie nie jestem leniem więc zrzucam wszystko na ciążę ;-)). Wy już piszecie o mebelkach i ubrankach i innych a ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie. Poczekam jeszcze miesiąc albo dwa i będę kompletować powoli wszystko ale też mam zamiar od rodziny najpierw a jeżeli miałabym kupić to dopiero około 8 msc.
Życzę miłego dnia wrześnióweczki :-)

Cześć dziewczyny, przebrnęłam przez weekendowe zaległości. Nie było mnie przez weekend bo miałam w gościach przyjaciółkę z 4 miesięcznym synkiem, jakiż on słodki!! Już się nie mogę doczekać swojego maleństwa. A moje starsze maleństwo dzielnie zniosło weekend bez smoczka więc myślę że najgorsze mamy za sobą.
Ściskam kciuki za pomyślność dzisiejszych wizyt i witam nowe wrześnióweczki.
A teraz zmykam do pracy, zapowiada się pracowity weekend, bo w przyszłym tygodniu mam urlop, lecimy do kuzynostwa do Anglii, więc sprawy firmowe muszę podokańczać w tym tygodniu.

witam sie o poranku

wczoraj poznym populdniem wciagnelam wielka kisc winogron - a wieczorem mialam tak wzdety brzuch, ze nie moglam sie z bolu wyprostowac :-( na szczescie pomogla goraca herbata z rumianku, nie mialam niestety koperkowej. chyba zakupie taka " w razie czego"..

Witam :)
Nie było mnie tu przez weekend bo w sobotę sprzątania kupa, do tego ciasto i bigosik robiłam to zeszło, a wczoraj cały dzionek w piernatach przeleżałam, głowa mnie bolała i zero chęci na nic miałam :baffled:
A dzis jak to przy pierwszym dniu tygodnia w pracy, niedobrze mi i słabo i znów głowa mnie zaczyna boleć:no: Nawet nie wiecie jakbym z chęcia poszła na to L4, a jakoś z zastępstwem się nie spieszą a to już 3 tygodnie od kiedy powiedziałam:confused:

reklama
Hej Dziewczyny
I ja sie witam porannie. No i niestety u mnie powtorka z rozrywki. Drugie podejscie testu na glukoze i skonczylo sie tak samo jak ostatnio czyli wszystko wylecialo:( Nie wiem czy robic trzecie podejscie. Babka w laboratorium powiedziala ze zs cytryna nie mozna tego pic bo to zakwasza i caly wynik niewazny, a inaczej ponoc nie da rady tej krzywej zmierzyc. Co ja mam zrobic? Przeciez tego ze mnie cofa nie da rady skontrolowac...buuuuuuuu

Milego dnia dziewczynki

Do góry