Hausfrau
Fanka BB :)
Mnie Gin powiedziała, że nie muszę brac nic oprócz foliowego... bo niby wyniki mam bardzo dobre. Bierzecie te witaminy na własną rękę czy lekarz Wam je polecił?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam serdecznie dziewczyny,dzień dobry.Ja to po najmniejszej linii oporu po prostu ziemniaki przez maszynkę (malutkie oczka) 2x przepuszczam i już do tego także celula tez przez maszynkę.Gulasz robię,dużo cebuli,papryka św do tego,i już placuch po cygansku jest ready (gotowy).Ja dzisiaj mam oszukane devolay'e hahahha.Zawijańce z pieczarkami,pieczone ziemniaki,i sur z kapustki kiszonej.Bardzo się cieszę ,że u Was wszystko ok.A za te co maja nerwa trzymam kciuki z całych sił!!!.Dobrego dnia dziewczynki.Zobacz załącznik 220127nap ewno chodzi o glukozę na czczo a koszta nie sa jeszcze takie straszliwe..przynajmniej u mnie.
Dziewczyny kciuki trzymam za Wasze badania!! Będzie dobrze!!!
A placki ziemniaczane mniam..też bym zjadła ale kurcze nie chce mi siętrzeć..mam ochotę na placki po węgiersku ale takie dobre to tylko w restauracjach robią
sama krew i mocz nie są takie drogie, jak dochodzą badania specjalistyczne, czyli toxoplazmoza itd. to wtedy czuc po kieszeni. W sumie to mnie też bardzo wkurzało, no ale chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie i za wszystkie badania buliłam :-(A jaki jest koszt badania krwi i moczu? orientujesz sie moze? w sumie to wkurza - bo chodzi sie prywatnie , bo w sumie i szybciej i lepiej ale za badania placic to porazka ale no coz .
ja tez biore tylko kwas foliowy bo mam dobre wyniki..moj gin narazie nie kazal mi brac wit..ale w zamian jem duzo owocow i warzyw.Mnie Gin powiedziała, że nie muszę brac nic oprócz foliowego... bo niby wyniki mam bardzo dobre. Bierzecie te witaminy na własną rękę czy lekarz Wam je polecił?
to moja pierwsza ciaza ale tak jak Ty postanowilam ze dopuki wszystko dobrze z ciaza to bede chodzila panstwowo..i przyzam ze jak narazie jestem zadowolona..pierwsze usg mialam w 8tc a teraz 9 marca juz bedzie nastepne..sama krew i mocz nie są takie drogie, jak dochodzą badania specjalistyczne, czyli toxoplazmoza itd. to wtedy czuc po kieszeni. W sumie to mnie też bardzo wkurzało, no ale chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie i za wszystkie badania buliłam :-(
Tym razem postanowiłam że dopóki nic się nie będzie działo niedobrego (tfu, tfu, tfu) to chodzę państwowo (wszystkie badania za free, i USG zrobią a i położna za każdym razem KTG robi (od 16 tyg.) no i codziennie przyjmują gdyby się coś działo to zawsze mnie przyjmą także nie jest tak źle). USG prenatalne (13tydzień) i połówkowe zrobię dodatkowo prywatnie (u obrego lekarza, do którego chodziłam w pierwszej ciąży) a poza tym nie będę płacic, no bo w końcu po coś składki płacę!!!! I dla zasady tak robię, nie wiem czy dobrze?? Mam nadzieję że taak...
Tym razem postanowiłam że dopóki nic się nie będzie działo niedobrego (tfu, tfu, tfu) to chodzę państwowo (wszystkie badania za free, i USG zrobią a i położna za każdym razem KTG robi (od 16 tyg.) no i codziennie przyjmują gdyby się coś działo to zawsze mnie przyjmą także nie jest tak źle). USG prenatalne (13tydzień) i połówkowe zrobię dodatkowo prywatnie (u obrego lekarza, do którego chodziłam w pierwszej ciąży) a poza tym nie będę płacic, no bo w końcu po coś składki płacę!!!! I dla zasady tak robię, nie wiem czy dobrze?? Mam nadzieję że taak...