reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam!
Wichura trwała u nas calutką noc :surprised: i też mnie rozbolała głowa. Ale tak wrednie - migrenowo i po kilku godzinach walki musiałam wziąc paracetamol. Ale jak miałam wizytę w czwartek to jeszcze raz się dopytałam jak to z tym paracetamolem jest i lekarka potwierdziła, że mogę brać.
W domu stres bo ciągle tkwimy w remoncie a tu już marzec i ani się obejrzymy będzie sierpień-wrzesień a u nas nawet drzwi do pokoi nie ma... nawrzeszczałam z tej okazji na Małża :hmm: a on od razu jakiś taki pokorniutki się zrobił :cool2:
Tymczasem nastawiłam gulasz wołowy - mam niesamowitego smaka.

reklama
ale pogoda piekna- nie ma co, tylko na spacerek po plazy :)brrrr

ja mam straszna ochote na plackiziemniaczane- ale tarkowac nie bede, nie chce mi sie, zrobie zapiekane ziemniaczki.
jezeli wczesniej nie zasne,bo spac moge ciagle... zastanawiam sie czy tarczycy sobie nie zbadac,bo ja zawsze wiecznie spac a pomimio ,ze jem jak prosiaczek - chuda.
moze to niedoczynnosc jakas

Dorota- to pewnie toxo z przed ciazy, bo zeby zachorowac podczas ciazy trzeba miec mega pecha i nieuwazac...
lepiej juz miesa na kotlety juz nie probuj- na chybil trafil przyprawiaj :)

Witajcie:-)
Czy mialyscie badany pomiar glukozy we krwi ? na czym to polega - wiem ,ze trzeba wypic cos wstretnie slodkiego . Jutro mnie to czeka:-)
tak piję się glukozę (fuj) ale tylko wtedy gdy robi się test obciążenia glukozą, może ty masz glukozę na czczo?? bo obciążenie glukozą robi się dopiero koło 20 tygodnia z tego co pamiętam...

Kasia to mnie pocieszylas - bo ja mam w sumie wr , morfologie i glukoze we krwi wiec moze to taka zwykla:-)
A jak jest ze skierowaniem od lekarza prywatnego - w laboratorium robiaz place czy nie?

Kasia to mnie pocieszylas - bo ja mam w sumie wr , morfologie i glukoze we krwi wiec moze to taka zwykla:-)
A jak jest ze skierowaniem od lekarza prywatnego - w laboratorium robiaz place czy nie?

Pewnie to glukoza na czczo więc masz jeszcze trochę czasu :) Jeśli nie masz przybitej pieczątki z jakiejś praktyki publicznej tego gina to niestety czekają cię koszty :(

A jaki jest koszt badania krwi i moczu? orientujesz sie moze? w sumie to wkurza - bo chodzi sie prywatnie , bo w sumie i szybciej i lepiej ale za badania placic to porazka ale no coz .

Trixi gratuluje udanej wizyty :-) Noi przylaczam sie do trzymania kciuków za wizyte dorotki 8.03 :-)
Ja wlasnie wciagnelam pyszny zurek z jajkiem i kielbaska... Czekaja mnie jeszcze lazanki z grzybkami i kapusta.. Dzis mam dzien wolny, wiec moge sobie dogadzac do woli :-) Pogoda na zewnatrz straszliwa, wieje i pada.. W weekend umylam samochod z nadzieje, ze slonce juz zostanie - jednak dzis auto wyglada tak samo, jak przed myciem :-(
Dzis kupilam nowe opakowanie Feminatalu, wczesniej bralam Feminatal Metafolin 800.. ten jest 400 i ma kapsulki rozowe i zolte.. rozowe sa z witaminami a zolte z rybim olejem.. zastanawiam sie tylko, czy brac jedna taka i taka w ciagu dnia.. z ulotki wynika niby, ze obie naraz.. Czy ktoras z Was bierze taki sam?

Dodzwonilam sie do gina.. nalezy brac zolta + rozowa w ciagu jednego dnia :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nap ewno chodzi o glukozę na czczo:tak: a koszta nie sa jeszcze takie straszliwe..przynajmniej u mnie.
Dziewczyny kciuki trzymam za Wasze badania!! Będzie dobrze!!!
A placki ziemniaczane :happy::happy: mniam..też bym zjadła ale kurcze nie chce mi siętrzeć..mam ochotę na placki po węgiersku ale takie dobre to tylko w restauracjach robią:baffled:

Do góry