reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam nowe mamusie :)
Dziewczyny piszecie tak szybko, że znowu mam sporo lektury :) Ja przez cały weekend byłam tak zajęta, że nawet na chwilę nie usiadłam przed komputerem. A teraz znów do piątku trzeba pracować, więc w międzyczasie będę mogła się odezwać. Widzę, że nie tylko w mojej głowie jest jedzenie. Wczoraj zjadłam na obiad barszczyk z uszkami. Miałam wielką ochotę od paru dni, ale ostatecznie mi nie smakował. Zresztą ostatnio mam tak bardzo często. Jak zaczynam coś jeść, to mi się odechciewa :( Jestem głodna, ale nie chce mi się jeść.
W sobotę byłam na poszukiwaniach nowych ubrań. Ostatecznie nic nie kupiłam. Chciałam kupić sobie kurtke na wiosnę i tak się zastanawiam, czy w niej tę wiosnę przechodzę? Czy się w niej dopnę za miesiąc?Jak myślicie?

reklama
Witam przy porannej kawusi :) Na 10 gonie do gina na USG moze tym razem "Kaska" sie inaczej ulozy i bedzie mozna zmierzyc przeziernosc karkowa :) Milego dnia !!!

Witam się dziewczyny po nieobecności weekendowej (pobyt u dziadków). Nadrobiłam już zaległości...
U nas wicher jak nic, śwista tylko, na dwór to można zapomniec żeby wyjśc ale do pracy jakoś dojechałam. Piję herbatkę bo jakoś na kawusię nie mam ochoty ale powiem wam że ja po weekendzie czuję się o niebo lepiej, co prawda w piątek był hardcor, tak mnie głowa bolała że musiałam wziąc apap, ale w sobotę i wczoraj przypływ energii, mdłości brak, wróciło libido :-D ku uciesze mego Węża. Czyżby I trymestr zakończony??!!

Dorota,na temat toxo przez przypadek znalazlam cos takiego ,moze pomoze

"prof. Kajfasza,mój lekarz też uważa, że to jeden z najlepszych specjalistów w Warszawie, też miałam podejrzenie świeżego zakażenia w 11 tygodniu ciąży dostałam skierowanie na powtórne badanie do laboratorium na Wolskiej + awidność IgM, bo miałam dodatnie, prof. Kajfasz wyjaśnił moje wszelkie wątpliwości i rozwiał obawy, ostatecznie okazało się, że infekcja jest starsza"
"w szpitalu zakaźnym na Wolskiej przyjmuje. Przemiły profesor :) "

powodzenia;-)
dzieki Anja co do konsultacji na wolskiej to juz i tak sie zdecydowalam,dobrze ze znam juz nazwisko profesora,musze tylko poczekac do srody na skierowanie od gina i zadzwonie i sie umowie,wiesz juz sie troszke uspokoilam i mam nadzieje ze to tez zakazenie sprzed ciazy,zreszta raczej z tego co wyczytalam w necie wiekszosc ciazy przypadających na szczyt zachorowania czyli 4 tyg leci sama,wiec mozliwe ze juz mialam p-ciala wczesniej:tak:

Witam przy porannej kawusi :) Na 10 gonie do gina na USG moze tym razem "Kaska" sie inaczej ulozy i bedzie mozna zmierzyc przeziernosc karkowa :) Milego dnia !!!

przy kawie tez witam i na Twoją przeziernosc czekam,daj znac po wizycie:tak:

Czyżby I trymestr zakończony??!!
:-)jupi

dokladnie u nas juz 4 okienko

ello laski
mnie dzisiaj boli glowa ale to chyba przez pogode, bo u nas w Redzie pada deszcz.Ja znowu sama w domku bo maz w pracy do 18 na bank a kto wie moze do 22 zostanie, poza tym kombinuje co na obiad

No mnie dzis małż do pracy wiózł bo u nas wichura i leje strasznie:wściekła/y:
kasialle u mnie też libido w miarę, zwłaszcza w wekendy kiedy to człowiek wypoczęty:-D Ale ja największą ochotę mam w godzinach przedpołudniowych z kolei wieczorami już tak bardzo mi się nie chce - zmęczenie bierze górę:tak:

A u mnie rodzinka dalej nie poinformowana - strasznie z tym zwlekamy:-( Dziwię się tylko temu że moja mama nic nie zauważyła a ewidentnie brzuch dostałam:confused: Mąz stwierdził że to on powie, chyba w następnym tygodniu, będę już po prenatalnych i w razie co będzie miał 2 zmianę to się dziećmi zajmie jak matka w szał wpadnie:-(

W sobotę byłam na poszukiwaniach nowych ubrań. Ostatecznie nic nie kupiłam. Chciałam kupić sobie kurtke na wiosnę i tak się zastanawiam, czy w niej tę wiosnę przechodzę? Czy się w niej dopnę za miesiąc?Jak myślicie?
Ja mysle, ze nalezy pomyslec o duzo wiekszym rozmiarze kurtki albo o jakims rozkloszowanym plaszczyku - bo za miesiac, dwa, trzy.. zanim skonczy sie wiosna to brzusio na pewno bedzie wiekszy :-)
A tak w ogole to Dzien Dobry wszystkim przy porannej kawce zbozowej.
Dorotko ja mam pytanko o ta toxo: czy Ty masz w domu koty? czy moze domyslasz sie jakiejs innej, ewentualnej przyczyny zachorowania?
Pozdrowionka

A tak w ogole to Dzien Dobry wszystkim przy porannej kawce zbozowej.
Dorotko ja mam pytanko o ta toxo: czy Ty masz w domu koty? czy moze domyslasz sie jakiejs innej, ewentualnej przyczyny zachorowania?
Pozdrowionka
Hejo wiesz nie trzeba miec kotow bo od kota jest male prawdopodobienstwo zarazenia . No chyba , ze masz ogrodek gdzie koty grzebia swoje odchody a tobie sie zdarza jesc np. nie umyta marchewke.Ja sie zarazilam prawdopodobnie od niedopieczonego miesa z grilla, albo tatara.

Witam przy kawce :-D

U nas tak wieje ze nawet na zakupy nie mam ochoty wychodzic w nocy lało i pogoda jakos od wczoraj sie zepsuła mdlosci chyba powoli mi przechodza bo coraz mniej je odczuwam :happy:

Trixi daj znac jak tam twoja kaska:-p ja mam to badanie w czwartek wiec czekam juz i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok:tak:

Miłego dzionka i do następnego ....

reklama
Hejo wiesz nie trzeba miec kotow bo od kota jest male prawdopodobienstwo zarazenia . No chyba , ze masz ogrodek gdzie koty grzebia swoje odchody a tobie sie zdarza jesc np. nie umyta marchewke.Ja sie zarazilam prawdopodobnie od niedopieczonego miesa z grilla, albo tatara.
dokladnie tak,mieso z grilla,tatar ,ewentualnie brudne owoce(a czasem zdarza mi sie siegnac po jablko lub takie tam)lub od innego zwierzecia domowego bedacego nosicielem

drog zakazenia moze byc duzo

Do góry