reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Choroba jasna z nowym image BB ja już się w tamtym obcykałam a tu znów zmiana :-D
Czuję się dziś w miarę ok i nawet pospacerowałam przed obiadem w słonku

reklama
po ciężkim dniu mam chwilkę żeby troszeczkę posiedzieć. Zastanawiam się czy kobieta w 12-tym tygodniu może już wyczuwać ruchy dziecka... Wczoraj jak leżeliśmy w łóżku z mężem i oglądaliśmy film on trzymał rękę na moim brzusiu no i wtedy poczuliśmy coś dziwnego... nic takiego do tej pory nie czułam a reakcja mojego męża była nie do opisania tak to się chyba nigdy nie cieszył :-D No i nie wiem czy to już była nasza fasolka??

Witam wieczorna pora :) Ja wrocilam ,ze spacerku i po zakupach :) jedyne co kupilam to sweterek :) My na obiadek rowniez mielismy kurczaczka w sosie cury :) i z ryzem takim ciemnym :) Teraz niestety u nas pada i zaczelo sie robic zimno. Justyna co do tego co poczuliscie to wydaje mi sie ze troszke za wczesnie bo kobiety ktore sa pierwszy raz w ciazy przewaznie ok 20 tyg czuja ruchy dziecka a te co juz mialy ok 16-18 wiec trudno powiedziec moze to byly poprostu wdecia :) Ale fajnie myslec ze to fasolinka :) Wiec badz dobrej mysli hehe :)

dokładnie:-D tak wcześnie fasolinka raczej nie..ale wzdęcia i ruszne ruchome rzeczy w jelitach a i owszem;-) u mnie ruchy dopiero w 20tc a mąż długo później mógł wyczuć małego:tak:
Ja dziś mierzyłam sobie cukier i nawet nawet nie najgorzej....no ale jednak muszę się pilnować bo jest minimalnie ponad normą albo w górnej granicy...tak więc rękę na pulsie już muszę trzymać. Dlatego M montuje mi przyżąd do ćwiczeń cos typu rowerek ale na stojaka..tak więc więcej ruchu bedę mieć:tak:

Justyna zdarza się niezmiernie rzadko aby kobieta ok 12 tyg poczuła fasolkę przeważnie zdarza się to u wieloródek ale niezmiernie rzadko a tatuś maluszka to poczuje dopiero za ho ho nie wyczuje go tak jak mama bo my będziemy czuć muśnięcia motylka z początku a później jak już będą to mocniejsze kopniaki to wtedy i inni je poczują

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny mam pytanko
Czy nadal odczuwacie sennośc?
Bo ja w dzien to ok ale przychodzi tak jak teraz 20 i ledwo siedze położe sie pospie 2 godziny i sie budze i jak tu funkcjonować

Witam się niedzielnie :)
Nie było mnie na forum od piątku, a tu niespodzianka - nowa szata graficzna. Niby ok.,ale ..........
Wczoraj byliśmy na roczku synka naszych przyjaciół (słodki brzdąc) i aż mi było wstyd, bo dostałam takiego apetytu, że cały czas jadłam (a to tort, a to mięsko, znowu tort i znowu mięsko ;)))
Dziś dzionek był słoneczny; pospacerowaliśmy, sklepy odwiedziliśmy i nawet udało się fajne buty synowi kupić. Niestety teraz za oknem pada deszcz.
Jutro wizyta u gin., oby z fasoliną wszystko było ok.
Miłego wieczoru dziewczyny :)))

hejka ,ja w pierwszej ciazy czulam mala gdzies miedzy 18tc,a malz to jeszce wiele pozniej
teraz mam wrazenie ze maluszek sie rusza,ale to raczej tylko wrazenie:tak::-D

dobry wieczor

reklama
calilineczko ja w ogole senna nie jestem w dzień a wieczorem kładę sie ok 22-23 godzinkę trwa zanim sie ułożę i zasnę wstaję ok 7-8 z psiorkami na dwór i wracam do łóżka zchrupię kilka herbatników bo mnie ssie i do 10-11 dalej kimam i to mi starczy, ale pewnie gdybym wstawała 7-8 to po obiadku bym się kimnęła na godzinkę :)
Dorotko ja też mam wrażenie, że czuję fasolkę i cos mi sie zdaje, że to nie omamy ciążowe w 1 ciąży poczułam synka ok 18 tyg w drugiej już ok 15 tyg a teraz może już czuję bo mój domek dzidzi zmieniony przez porody poprzednie i ponoć odczuwa wszystko inaczej mo0cniej szybciej gdzieś na forum gin. to wyczytałam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry