reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hej hej
Kurcze to nocnik jakis badziewny:baffled: Tylko który wybrać jak się nie ma porównania:-D
U nas też jedzonko nocne i pielucha osikana rano.
Moje za słodyczami daliby się pokroić więc nie daję:-D Zwykle domowe wypieki ale i to rzadko bo mój apetyt na słodkie nie ma granic:crazy::-D

reklama
Kerna właśnie jaki wybrać jak się niema porównania bratowa zamówiła mu taki duży FISHER PRICE W4119 NOCNIK KSIĘCIA Z FANFARAMI (2220026108) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja też domowe wolę jak sobie sama upichcę a odkąd mam nowy piekarnik to mamy co weekend ciasto :-D w sobote zrobiłam magdalenkę to czeskie ciacho rewelacyjne ale ile się przy tym naklnęłam :-D bo nie dało się placków rozwałkować.. ale wszystkim smakowało w niedziele do kawy już nie było :-D

jejku jak wasze dzieci duzo mleka pija, znaczy sie moje mało pije i nie chce wiecej bo tylko 120-150 max, ajk zrobie wiecej to wypija do swojej granicy i nic wiecej.

hejka

u nas mleka Antos wcale nie pije juz od dłuzszego czasu, rano owsianka a wieczorkiem kaszka na mm, chyba ze nie chce to zjada to co my jemy. Jogurty tez lubi, staram sie dawac naturalny ale danio tez czasami dostanie, a na sniadanie zamiast owsianki twarozek ze szczypiorkiem, ale taki swojski, moja mam robi. Ostatnio do obiadu dostał zsiadłe mleko i smakowało:tak::szok:

ksiulka kazdy kupuje to co mu sie podoba...ale moim zdaniem po co tyle kasy na nocnik wydawac, lepiej kupic zwyczajny i dodatkowo nakładke na sedes.

u mnie dzisiaj w miare znosna pogoda wiec mały na dworku z babcia wreszcie bo nie bylismy od soboty na dłuzszym spacerze i juz szaleju dostawał:-D, a ja myje okna tzn. juz skonczyłam, ide wieszac firanki, papa miłego popołudnia

sama bym mu nie kupiła takiego nocnika drogiego , to bratowa go kupiła bo jest chrzestną ,mówiłam że drogi ale sie uparła na siłę nie będę się bronić :)
Kerna to te ciastka co często w knajpach i na stacjach są z karmelem takie placki przekładane tak specyficznie smakuje :) Marlenka.doc - Ciasta - elzbieta221 - http://chomikuj.pl robi się dośc szybko ale wałkowanie mnie zabiło :) proponuje je zrobić w małej tortownicy jak już i odczekać 24h bo inaczej możesz kogoś tym ciachem zabić :-D

Witam :)
Przygotowania świateczne widac trwają :))) Ksiulka, uwielbiam to ciasto, podobne jest w Ikei i często na stacjach beznynowych, sa drogie :tak: Może się skuszę na takie....:) Do tej pory robiłam snickersa, podobne masy tylko na szybko daje sie herbatniki i ubita kremówkę z żelatyna, tez lubimy, ale idzie 1 litr smietany a to drogo wychodzi jak policzyć. I natchnełas mnie tym nocniczkiem. Włąsnie, ja juz wiem czemu moja Julka tak nie znosi nocnika, nie dosyc że z niego spadła kiedyś, to nie umie usiąśc sama, bo jest za niski i nie może wycelować ląduje obok albo obija sobie pipulkę, wiec ma do niego awersję. Zamówiłam wlasnie teraz nocnik FP trochę tańszy NOCNIK FISHER PRICE Z FANFARAMI (2243788259) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale jest tez grajacy i ma nakładkę, mam nadzieję że go polubi, a wysylke robia od razu bo pytalam , chce dac to na zajączka małej. No to mam prezent z głowy, mamy jeszcze klocki drewniane z literkami 50 szt, bo Julka uwielbia literki, wciaz każe nam poisac słowa na tablicy i długopisem i sama "czyta i czyta" książeczki(po chińsku, ale to nieważne ;-)
Mam mega zapracowany zeszły ten tydzień, łącznie z sobotami i niedzielami i w świeta też jeden dzień w niedzielę idę do pracy:-( ale co zrobić.
My zdrowi, odpukać, zęby sztuk 16 , humor i apetyt po wyjsciu górnych trójek o niebo lepsze :-)

Pozdrawiam Was cieplutko , miłych przygotowań, super humoru i ciepełka na te święta :-)

Beniaminka, Kisiulka mam nadzieję że Wasze dzieciaczki przekonają się do tych nocniczków:) Ja widziałam na allegro bardzo fajne, antypoślizgowe za coś ponad 30 zł.
Co dzisiaj za dzień maiłam:) Dawno mi się tak nie zdarzyło... Najpierw dowiedzieliśmy się że mój mąż dostanie premię roczną w pracy, potem przyszło wyrównanie ze skarbówki a na sam koniec zadzwonili i zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyją na jutro :) Trzymajcie kciuki mocno!!!

reklama
Trzymam kciuki :) u nas dziś leje niemiłosiernie nic sie nie chce robic. Maly juz zdrowieje na szczescie. Co do mleka to my pijemy tylko wieczorem przed zasnieciem i rano przed przebudzeniem(tzn jak wiem ze bedzie sie budzil bo inaczej by mi nie wypil a tak to czasem jeszcze pospi z godzinke albo poltorej po mleczku) oprocz tego jogurty ,kaszki owoce i warzywa najbardziej lubi siekac marchewke zabkami jak krolik :) Co do swiat to nasze ostatnie w Polsce i chcielismy je spedzic razem ze wszystkimi rodzicami w sensie moimi i meza ale jak zwykle tescie robia problem ze gdzie sie bedziemy cisnac u nas ze spaniem itp a my nie pojedziemy tam wszyscy bo nie mamy co zrobic z psem (owczarek niemiecki) wiec lipa . Jak nie urok to ... bo pozniej bedzie ze to my nie chcielismy przyjechac i bedzie wypominanie ale ja powiedzialam ze juz sie takimi *******ami nie bede denerwowala bo sie za szybko zestarzeje :D tak wiec kochane gdyby mnie nie bylo do swiat to zycze wszystkim chwili wytchnienia od codziennej bieganiny , spokoju i szrczescliwego czasu w rodzinnym gronie. Milego popoludnia :)

Do góry