reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Rany ale cisza rzeczywiscie przyszla pogoda i czasu malo a jeszcze nam go skradli w nocy. Gizelko kciuki zacisniete. Moj maly ma od dwoch dni [FONT=arial, sans-serif] [/FONT]baterie duracell w dupce i to doslownie mimo 4 wychodzacych na raz trojek jest nie do wytrzymania, wczoraj spal 20 min a mimo to mial sily za trzech. Taki maly szogun ze w koncu latal z gola dupka po domu bo nie dal sie ubrac a bylam sama wiec juz nie mialam sily i mowie jak sie posika to posprzatam, po czym pobiegl do lazienki i krzyczy mama siiii ja patrze on bierze nakladke na sedes i wola mama sii no to go posadzilam i zrobil :) Pierwszy raz calkiem swiadomie bo tak to wolal ale trzeba bylo siedziec i ssiedziec czasem wychodzilo czasem nie a wczoraj calkiem sam :D Ogolnie zdrowy pomijajac katar przy zabkowaniu, my szykujemy sie do emigracji coraz prezniej i tak jakos nam mija czas. Aaa no i maly byl w przedszkolu u tesciowej bo jest przedszkolanka i prawie caly dzien sie pieknie bawil z dziecmi najpierw z 3 i 4 latkami pozniej z 5 i 6 ,momentami to nawet nie widzial rodzicow :D Lece ogarnac domek poki maly spi i laduje te baterie w dupce . Milego popoludnia

reklama
Hej Korba fajnie że się odezwałaś :) U nas Wiktor też ostatnio zaczął wołać sisi i pieluszkę potrzebujemy tylko na noc ale myślę że niedługo i z niej zrezygnujemy:)
A u nas coraz lepiej... znaleźliśmy nowe mieszkanie- musimy tylko zrobić mały remoncik i możemy się wprowadzać :-) Mały w końcu będzie miał swój pokój... chociaż mam co do tego pewne obawy czy nie jest za mały... ale zobaczymy... Tylko nie wiem na jaki kolor pomalować ten pokój ale chyba stanie na pistacjowym zielonym :)

u nas po dwoch dniach pieknego siusiania teraz jest wolanie nakladanie nasadki i wrzucanie listek po listku papieru do toalety a siusiu sie zapomina i prezypomina jak zejdziemy z kibelka ale jestem pozytywnie nastawiona (z mopem w lapce :D) przeciez jakos musi sie nauczyc .zastanawiam sie nad kupienie nocnika jakiegos wiekszego ale nie wiem czy o dobry pomysl skoro juz robi na kibelek!? Nas chwicilo jakies chyba przeziebienie bo maly dostal kaszel ,katar mial od zebow ale kaszel mi sie nie podoba a najgorsze ze ta mala bestia nie chce sobie dac syropu bo jak juz mi sie udalo to wyplul ;/ i nie mam pomyslu co mu dac na ten kaszel albo jak. U nas dzis pogoda do spania i moze przez to maly pospal do 8:30 :) Uciakam bo zaczyna broic bo go nie slysze :)
Milego dnia

Witam sie i ja! oj jakos czasu brak na zagladanie do Was, ale widze ze tu ogolne pustki są:sorry:a szkoda u nas nic nowego zeby nadal nie wychodza Lenka ma tylko 8 i z siusianiem tez na bakier u nas nadal pielucha ale jak tylko bedzie na tyle cieplo to zdejme bo ile mozna
gizelko jak tam u Was ??3mam kcuki!!!!!
lilu a jak tam twoje chlopaki się mają??
oj ide obiadek zrobic i na spacerek wyjdziemy trosze
buziaki dla wszystkich paaaaaaaaaa:-):***

witam,
i ja zaglądam i coś naskrobie na to nasze podupadłe forum ;) mały miał biegunkę po mleku bo zmieniłam skonczylo się na strasznych odparzeniach ale sytuacja została opanowana :) mamy maleńki katar ale ogólnie zdrowy szczepienia dalej nie mamy i na razie cisza :-)z sikaniem u nas też na bakier chociaż robi swiadomie bo jak tyłek był odparzony to chodził bez pieluszki i gdy bawił się na łóżku bądź dywanie schodził robił siku i spowrotem do zabawy. ale na nocnik za nic w świecie nie usiądzie na wc prędzej o nakładce zapomnieć możemy bo ściąga i sie boi na niej usiąść..
zdrówka chorym życze

A może by tak rozruszac to forum..:-) pamiętacie jak było kiedyś? no dobra, bez przesady, ale czasem fajnie sie popisać ;-) i dowiedzieć sie co u Was :-) U nas dziś pogoda do dupy, więc dzień mega męczący, bo w domku..wiosna sie pokazała, ale uciekła...Mała własnie zasypia a po ogarnięciu bałaganu zrobionego od rana znowu będę mieć troszkę czasu..
Nie sisiamy do nocnika..zakupilam niedawno, ale moja porządnisia uznaje, ze powinien leżeć pod stolikiem i jak tylko wyjmę to go tam zanosi..Chyba od Korby zmałpuje i kupię nakładkę :-)
Justynka, cieszę sie bardzo :-) a taki zielony uwilbiam :-) łazienka i kibel w tych kolorach u mnie :-) myslę, ze super pasuje, jest taki łagodny...:-)
Kasik, Kasik hej! Ja szukałam czegoś w domu, na zasadzie telepracy, ale kiepsko :-( W domu chyba zostane do 2,5 roczku Krolowej (od wtedy przyjmują tu do przedszkola), ale będziemy musieli mocno zacisnąć pasa,.:-(
Ksiulka, hej, hej :-)
Miłego dnia i piszcie pliiiis :-)

Korba ja zauważyłam że jak posadzę małego a on od razu nie zrobi siku to może siedzieć godzinę i tak nie zrobi za to narobi na podłogę jak zejdzie
Kisiulka ja przy każdym wysadzeniu na nocnik dawałam małemu zabawkę którą tylko mógł mieć na nocniku (tzn. telefon albo pilot) albo puszczałam bajkę- teraz mały dostaje gazetę i jest git :)
Tosia a może mała usiadła by na nocnik razem z Tobą? (moja siostra chodziła ze swoją córką do łazienki, ona siadała na kibelku a mała na nocniku)
Co do opieluchowywania to u nas sprawdziła się zasada- im więcej krzyków tym mniej suśków w nocniku- wszystko u nas jest teraz na luzie i bez nerwów
Co do wyboru nocnik czy nakładka- to u nas bez znaczenia, w domu mały siusia na nocnik a u babci na nakładkę (my mamy super antypoślizgową nakładkę z Reala mały z niej nie spada i pasuje na każdy kibel a wcale nie jest droga) a i nie warto kupować bubli my niestety mieliśmy jeden beznadziejny nocnik strasznie nie stabilny i wylądował na śmietniku i kupiliśmy nowy i masywny

Dzisiaj byliśmy pokazać małemu nowe mieszkanko. Latał jak szalony i cieszył się bardzo. Nie mogę się doczekać przeprowadzki!!!

Hej Dziewczyny,
mam nareszcie nowy sprawny komputer , moge zajrzec czesciej:-)
Po chwilowej wiosnie znowu zimno i szaro, ponoc na świeta ma byc znowu ładnie :tak:

Gizelko, kciuki zacisniete i modlitwa!
Ikala, za twoja mame takze, duzo zdrowia, badzcie dzielni.

Korba , u nas tez naped w pupci duracelowy , hehe. Nie poskromisz tego za nic, jak beda miec 2 lata bedzie ciut lepiej o ile dobrze pamietam :) Potem znowu jak sinusoida okolo 2.5 bedzie pogrom ;-)
My tez jeszcze nie wolamy siku, nocnik jak u Tosi porzadnie wsuniety pod stolik, owszem posiedzi jak babcia zagada(ponoc) ale siku nie zrobi, na podloge i owszem i tapla sie w tej kaluzy z rozkosza, wtedy mnie wola, ale za zimno jest unas zeby latala na boso z gola pupcia , czekamy wiec na lato. Troche nam babcia humor psuje, wspominajac o dziewczynce z rodziny jej narzeczonego, ze taka dzielna, ze sama je i sama wola siku bez pieluch chodzi a ma 14 miesiecy :szok: wierzyc ? ze juz calkiem bez pileuch, ja nie znam takich dzieci, a nasza Julka chyba az taka zacofana w rozwoju nie jest, no coz cudze dzieci najczesciej sa lepsze ;-)
Nie dla mnie oczywiscie :angry::-D

Justynka, kciuk,i zacisniete, znajdz te prace, bedzie dobrze!

U nas juz trojki wreszcie wszystkie wyszly a szly gorne bardzooooo długo, dolne szybko a gorne chyba z miesiac meczyly.
Julka nie chce jesc, wciaz wazy te magiczne 10 kg i chyba tak dlugo zostanie przy tym jej niejedzeniu. Uwielbia jezdzic rowerkiem na spacery, potem go sama pcha z powrotem.

Pozdrawiam cieplutko, miłego popoludnia ! :-)

Beniaminko a ta dziewczynka to nie umie już czasami czytać i pisać??
Rozwój zawsze jest sprawą indywidualną. Moja siostrzenica zaczeła siusiać na nocnik jak miała rok i 9 miesięcy a Wiktor no powiedzmy że jak miał rok i pół. I nie znam dzieci które mając 14 miesięcy wołały siku! jak mówiłam są różne dzieci np. syn mojej kuzynki ma dwa lata i prawie 3 miesiące i na noc nie ma zakładanej pieluchy i nie sika wcale w nocy za to cały dzień chodzi w pieluszce (tyle że myślę że tutaj chodzi bardzej o lenistwo mamy bo sama słyszałam jak dziecko siusu wołało a mam na to nic, dziewczyna twierdzi że zrezygnuje z pieluszek jak mały będzie już kontrolował kupę) Może i sikają ale takie dziecko wysadzają rodzice lub ktoś inny. Co do jedzenia to Wiktor rzeczywiście je sam i dzielnie trzyma łyżkę czy widelec ale po takim posiłku jedzenie jest wszędzie dlatego jak jesteśmy poza domem to ja go karmię chyba że dostaje kanapkę to je sam (przy okazji możliwe jest żeby takie dziecko było oburęczne bo Wiki może trzymać łyżkę i w lewej i w prawej łapce) za to moja siostrzenica cały czas jest karmiona przez mamę (a ma już dwa lata i miesiąc).

reklama
No i już tu fajniej, tłoczniej, weselej :-)
Justynka, na razie chyba normalne że Dziecko jest dwureczne, to sie jakos później kształtuje...i dzieki za natchnienie, kupimy stabilniejszy nocnik ;-) ale chyba tez bedziemy czekac na ciepełko, wtedy będzie latwiej :-)

Do góry