reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Hej hej
Kurcze to nocnik jakis badziewny:baffled: Tylko który wybrać jak się nie ma porównania:-D
U nas też jedzonko nocne i pielucha osikana rano.
Moje za słodyczami daliby się pokroić więc nie daję:-D Zwykle domowe wypieki ale i to rzadko bo mój apetyt na słodkie nie ma granic:crazy::-D

reklama
Kerna właśnie jaki wybrać jak się niema porównania bratowa zamówiła mu taki duży FISHER PRICE W4119 NOCNIK KSIĘCIA Z FANFARAMI (2220026108) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja też domowe wolę jak sobie sama upichcę a odkąd mam nowy piekarnik to mamy co weekend ciasto :-D w sobote zrobiłam magdalenkę to czeskie ciacho rewelacyjne ale ile się przy tym naklnęłam :-D bo nie dało się placków rozwałkować.. ale wszystkim smakowało w niedziele do kawy już nie było :-D

jejku jak wasze dzieci duzo mleka pija, znaczy sie moje mało pije i nie chce wiecej bo tylko 120-150 max, ajk zrobie wiecej to wypija do swojej granicy i nic wiecej.

hejka

u nas mleka Antos wcale nie pije juz od dłuzszego czasu, rano owsianka a wieczorkiem kaszka na mm, chyba ze nie chce to zjada to co my jemy. Jogurty tez lubi, staram sie dawac naturalny ale danio tez czasami dostanie, a na sniadanie zamiast owsianki twarozek ze szczypiorkiem, ale taki swojski, moja mam robi. Ostatnio do obiadu dostał zsiadłe mleko i smakowało:tak::szok:

ksiulka kazdy kupuje to co mu sie podoba...ale moim zdaniem po co tyle kasy na nocnik wydawac, lepiej kupic zwyczajny i dodatkowo nakładke na sedes.

u mnie dzisiaj w miare znosna pogoda wiec mały na dworku z babcia wreszcie bo nie bylismy od soboty na dłuzszym spacerze i juz szaleju dostawał:-D, a ja myje okna tzn. juz skonczyłam, ide wieszac firanki, papa miłego popołudnia

sama bym mu nie kupiła takiego nocnika drogiego , to bratowa go kupiła bo jest chrzestną ,mówiłam że drogi ale sie uparła na siłę nie będę się bronić :)
Kerna to te ciastka co często w knajpach i na stacjach są z karmelem takie placki przekładane tak specyficznie smakuje :) Marlenka.doc - Ciasta - elzbieta221 - http://chomikuj.pl robi się dośc szybko ale wałkowanie mnie zabiło :) proponuje je zrobić w małej tortownicy jak już i odczekać 24h bo inaczej możesz kogoś tym ciachem zabić :-D

Witam :)
Przygotowania świateczne widac trwają :))) Ksiulka, uwielbiam to ciasto, podobne jest w Ikei i często na stacjach beznynowych, sa drogie :tak: Może się skuszę na takie....:) Do tej pory robiłam snickersa, podobne masy tylko na szybko daje sie herbatniki i ubita kremówkę z żelatyna, tez lubimy, ale idzie 1 litr smietany a to drogo wychodzi jak policzyć. I natchnełas mnie tym nocniczkiem. Włąsnie, ja juz wiem czemu moja Julka tak nie znosi nocnika, nie dosyc że z niego spadła kiedyś, to nie umie usiąśc sama, bo jest za niski i nie może wycelować ląduje obok albo obija sobie pipulkę, wiec ma do niego awersję. Zamówiłam wlasnie teraz nocnik FP trochę tańszy NOCNIK FISHER PRICE Z FANFARAMI (2243788259) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale jest tez grajacy i ma nakładkę, mam nadzieję że go polubi, a wysylke robia od razu bo pytalam , chce dac to na zajączka małej. No to mam prezent z głowy, mamy jeszcze klocki drewniane z literkami 50 szt, bo Julka uwielbia literki, wciaz każe nam poisac słowa na tablicy i długopisem i sama "czyta i czyta" książeczki(po chińsku, ale to nieważne ;-)
Mam mega zapracowany zeszły ten tydzień, łącznie z sobotami i niedzielami i w świeta też jeden dzień w niedzielę idę do pracy:-( ale co zrobić.
My zdrowi, odpukać, zęby sztuk 16 , humor i apetyt po wyjsciu górnych trójek o niebo lepsze :-)

Pozdrawiam Was cieplutko , miłych przygotowań, super humoru i ciepełka na te święta :-)

Beniaminka, Kisiulka mam nadzieję że Wasze dzieciaczki przekonają się do tych nocniczków:) Ja widziałam na allegro bardzo fajne, antypoślizgowe za coś ponad 30 zł.
Co dzisiaj za dzień maiłam:) Dawno mi się tak nie zdarzyło... Najpierw dowiedzieliśmy się że mój mąż dostanie premię roczną w pracy, potem przyszło wyrównanie ze skarbówki a na sam koniec zadzwonili i zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyją na jutro :) Trzymajcie kciuki mocno!!!

reklama
Trzymam kciuki :) u nas dziś leje niemiłosiernie nic sie nie chce robic. Maly juz zdrowieje na szczescie. Co do mleka to my pijemy tylko wieczorem przed zasnieciem i rano przed przebudzeniem(tzn jak wiem ze bedzie sie budzil bo inaczej by mi nie wypil a tak to czasem jeszcze pospi z godzinke albo poltorej po mleczku) oprocz tego jogurty ,kaszki owoce i warzywa najbardziej lubi siekac marchewke zabkami jak krolik :) Co do swiat to nasze ostatnie w Polsce i chcielismy je spedzic razem ze wszystkimi rodzicami w sensie moimi i meza ale jak zwykle tescie robia problem ze gdzie sie bedziemy cisnac u nas ze spaniem itp a my nie pojedziemy tam wszyscy bo nie mamy co zrobic z psem (owczarek niemiecki) wiec lipa . Jak nie urok to ... bo pozniej bedzie ze to my nie chcielismy przyjechac i bedzie wypominanie ale ja powiedzialam ze juz sie takimi *******ami nie bede denerwowala bo sie za szybko zestarzeje :D tak wiec kochane gdyby mnie nie bylo do swiat to zycze wszystkim chwili wytchnienia od codziennej bieganiny , spokoju i szrczescliwego czasu w rodzinnym gronie. Milego popoludnia :)

Do góry