U nas też pojawiły się plamy na brzuszku i czasem karku i wydaje mi się, że to jednak alergia pokarmowa się objawiła, na niektóre owoce. Na jakiś czas odstawiłam wszystkie oprócz banana, jabłka i gruszki i plamy zniknęły. Teraz wprowadzam pojedynczo - podaję przez tydzień i sprawdzam. Narazie plamy pojawiły się przy porzeczkach i ananasie. Karolinka jadła te owoce regularnie od lata i nic jej nie było, więc nie sugerowałabym się tak do końca tym, że w diecie nie pojawiły się nowości, bo alergia na coś chyba może się objawić nagle. Mój mąż miał alergię na owoce sezonowe, więc postanowiłam zacząć sprawdzanie od tego.
Ostatnio także po kąpieli zaczęły pojawiać się jakieś dziwne plamy na ciele - czasem są jeszcze rano, jak się budzi, a potem nagle znikają. Kupiłam inną emulsję do kąpieli - może pomoże. Jeśli okazałoby się, że to rzeczywiście przez ząbkowanie, byłoby super, bo problem niedługo by się sam rozwiązał. Zobaczymy.
Ostatnio także po kąpieli zaczęły pojawiać się jakieś dziwne plamy na ciele - czasem są jeszcze rano, jak się budzi, a potem nagle znikają. Kupiłam inną emulsję do kąpieli - może pomoże. Jeśli okazałoby się, że to rzeczywiście przez ząbkowanie, byłoby super, bo problem niedługo by się sam rozwiązał. Zobaczymy.