reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Co do bólów krzyża to mnie napadl taki z tydzien temu albo poltorej nawet , ale to tak ze nie moglam spokojnie wstawac i chodzic nawet pobolalo 3 dni odpoczywalam jak sie tylko dalo i przeszlo tak samo niespodziewanie jak sie przyblakalo :) Gratuluje poznania plci :) Ale jak to mowia zawsze dziewczynce moze cos wyrosnac i bedzie synek hehe :)Ale najwazniejsze sa przeczucia mamy :)

reklama
ollga witaj na forum:-)
dzis umowiłam sie na wizyte u gin razem z usg na 2 marca, jutro lece na badanka krwi, moczu itd. musze wczesnie wstac, wiec papapapa i juz dobranoc

Hej diewczyny:)
Czy wy tez tak duzo jecie -ja moglabym non stop jak slon jakis:-p-wogole ta ciaza jest zupelnie inna niz pierwsza -wszystko na odwrot:tak:

No u mnie to na pewno płci tak wcześnie nie rozpozna.
Zresztą nie zależy mi tak bardzo aby wiedzieć chyba żeby była praktycznie w 100% pewna a nie tak że być może to chłopiec lub dziewczynka :)

A tak w ogóle to u nas leje deszcz, ja już jestem padnięta bo ja meteropata i od razu można mnie do szpitala kłaść w taką pogodę a do tego moja kochana córeczka od 12 w nocy nie chciała spać o 3 mąż mnie zmienił i niedawno usnęła. Jestem wykończona

Witam się dziewczyny z rana, gratuluję pozytywnych wieści!!
U mnie poprzednio też lekarz określił wstępnie płec właśnie na przezierności karkowej, jak będzie tym razem zobaczymy...
gaja nie zazdroszczę, mi ciężko było wstac o 6.00 po przespanej całej nocy, no z małą przerwą na siusiu o 4.00

witam :)
ja właśnie po pierwszym śniadanku:)siedze i oglądam Majkę.
co do określenia płci to ja w pierwszej ciąży dowiedziałam sie 24 tyg a w dugiej w 16 tygodniu, mam dwie wspaniałe dziewczynki i tak podswiadomie licze na to ze może będzie chłopiec ale wiadomo ze najważniejsze aby kruszynka była zdrowa:-) jedna z mojej mamy znajomych to ormianka ,kiedyś jak wpadłam do mojej mamy na kawke to właśnie ona też tam była i po czasie zaczął sie temat ciaży i dzieci,ja jej właśnie powiedziałam ze mam dwie córeczki i z meżem staramy sie od roku o trzecie potomstwo i ze jakoś nie mogę zajśc w ciąze,ona spisała sobie moją,męza i młodszej córeczki date urodzenia i po kilku minutach powiedziała mi ze zajde w ciaże do końca roku 2009 i będe miała syna lub tez w pierwszych tygodniach 2010 i wtedy bedzie to dziewczynka, zdziwiłam sie strasznie ale znam kilka osób którym w ten sposób prze;powiedziała.jak dowiedziała sie ze zaszłam w ciaze zadzoniła do mnie i gratulowała mi syna(powiedziała ze będzie to syn w 100%) jestem ciekawa ile w tym prawdy:-D:-D:-D

reklama
Witam dziewczyny :)

Dziękuję za posty w sprawie badań na toksoplazmozę.Postanowiłam zrobić sama w laboratorium to badanie, Nie wiem czy będę spokojniejsza, ale jak trzeba to trzeba :cool2:
Brzuszek mi wywala coraz bardziej, już nie da się wciągnąć, wystaje mała piłka :happy:
Rano miewam nadal mdłości, ale nie jest to ostre i po wypiciu słodkiej mlecznej kawki z reguły przechodzi. Drażnią mnie natomiast zapachy, które wcześniej były neutralne.
Jestem od 5 tygodnia ciąży na L4 i wygląda na to, że już do końca ciąży tak będzie.
2 marca mam wizytę u ginekologa, wówczas wysyła nas na prenatalne i zastanowimy się co z moją szyjką, bo ostatnio się zaniepokoił, ale na razie żadnych zakazów i zaleceń. Czekamy ;-)
Pozdrawiam Was cieplutko i życzę miłego, radosnego dnia!:happy:

Do góry