reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam,
ja czytam codziennie ale z racji tego, iż kompletnie nic się u nas nie dzieje nowego to nie wiem co pisać:sorry2:. Maks to łobuz nie z tej ziemi, przedwczoraj musiałam pomóc Miłoszkowi napisać wiersz do szkoły i w 30 minut mój dzieć porysował pisakiem całą ławę, telewizor, DVD, szafkę, podłogę i ścianę u Miłosza w pokoju, aaa i pokrowiec od naszego łózka oraz materac w swoim łóżeczku:szok:, nawet nie wiem kiedy to zrobił. W każdym razie z większości ładnie zeszło, gorzej ze ścianą i łóżeczkiem:sorry2:.
I ja mogę krzyczeć, zakazywać, dać pseudo-klapsa w pampka i nic, on jeszcze do mnie podejdzie i mi nu-nu pokaże, że nie wolno pisakami pisać - no nic tylko ręce opadają:baffled:. Nie wiem jak go tego oduczyć, artysta z niego nie z tej ziemi.

reklama
Korba dzięki za info z selgrosem ;) zakupiłam wczoraj na próbę z rosmana pieluchy i po nocy dają radę lepiej niż pampersy pomarańczowe:):) i cena lepsza 55gr wychodzi pieluszka a pampers 62 jak w promo się kupi.
gaja skąd ja to znam tez mały przychodzi i mówi nnununu jak coś zrobi... co do pisania to u nas robi to na kartkach raz ścianę popisał ale to przez przypadek bo trzymał kredkę a moja siostra go goniła i śmignoł ręką po ścianie :) pisakami w wannie maluje łatwo się zmywają :) pisz gaju bo nie ma co poczytać jak każda z nas tak będzie pisała że nic się nie dzieje... ;)
kobiety oddzywajcie się bo forum zamiera Beniaminka, maja, dorota, goshek, kerna, beti, gizela, kasiona, joasia, jola, kredka, lilu, onionek, kasik, marta, ropucha i reszta dziewczyn... napiszcie co u was

Przywołana się melduje, ale tak jak gaja - nie piszę bo nic ciekawego/nowego się nie dzieje :)

Kuruję się i to by było na tyle. Chyba czosnek mi pomógł, bo nie rozhulało się nic poważnego i tylko osłabiona/rozbita jestem, uffff. Lekki katar z którym da się żyć...

Dziewczyny ja kupuję małemu Pampersy i Dady (biedronkowe) z nich też jestem zadowolona, ale cenowo wcale takie tanie nie są. Promocje na Pampersy są teraz w Realu i Carrfurze.

Ile z Was używa rozmiaru 5? Bo ja się długo wstrzymywałam z racji tego, że 4 wychodzą najnormalniej w świecie taniej no i wagowo przecież pasują (teraz ważymy jakieś 13,500), ale małemu zdarzyło się ostatnio je przelać - mimo częstego zmieniania. On straaaaaaaaaasznie dużo pije i pewnie dlatego. Wysłałam męża na zakupy i kazałam kupić 5.

A poza tym rosnę :) Wiecie co, dziwne, ale wydaje mi się że brzucha już mam :szok::sorry2: Nie "spożywczego" a ciążowego, tzn. coś tam się rysuje. Ja wiem, że w drugiej ciąży dużo szybciej się to dzieje, ale bez przesady :szok::-D

U nas też codziennie to samo...wstawanie, jedzenie, zabawa, próbowanie zabawiania spanie obiad i to samo...
poza tym ostatnio czuję się jakbym była mężatką co najmniej z 15 lat a jestem dopiero niecałe 3...
Co do pisania po ścianach narazie się nie realizujemy. Niech tak zostanie...
Uciułałam sobie kasy i zainwestowałam w torebkę taką żeby się nadała do pracy, ale numer będzie jak się okaże, że z robotą nici...

marta czosnek i mód najlepszy na wszystkie dolegliwości :) co do pieluch ja lubie pampersy ale sa drogie pomaranczowe beznadziejne torba wisi po nasikaniu i przeciekaja biedronkowe ok ale tez przeciekaja uważam po użytkowaniu rosmanowych że są lepsze niż wspomniane pampersy.rozmiar 4 nosimy nie wydaje mi sie by to byla wina malej rozmiarówki uciekajace siuski moj tez duzo pije daja rade jeszcze pieluchomajtki z tesco ale drogo wychodza rosnanowe 4 narazie bija na leb inne pieluchy a happy sa fajne ale tez nie tanie bardzo chłonne na noc małemu zakładałam jak pił dużo rano suchy się budził.
powinnas sie cieszyc ze pieknie rosniecie:)

Joasia yh ja nie jestem po ślubie a tez sie tak czuje po kilku (5)latach mieszkania razem chyba staje się wszystko rutyną i nie ma spontanicznosci i jakichs milych niespodzianek czego mi brakuje strasznie.....trzymam kciuki za prace:)

fajna hurtownie zabawek znalazłam w katowicach może komuś się przyda http://www.ramiz.pl jutro Ł jeszie z siostra przymierzyć małego do rowerka --> http://www.ramiz.pl/rowerek-biegowy-puky-niemcy-niebieski-p-518.html jak spasuje to mamy nowy nabytek:)

Ostatnia edycja:
Hej kochane...ja jestem:)...Mały już zdrowiutki...trzymam sie jakoś choć nie powiem cieżko jest. Dziś z misiem na saneczkach byliśmy po raz pierwszy-bo to nasz pierwszy śnieg w tej zimie:-D. Mały potem zaczął chodzić po śniegu i do domu nie chciał:szok:,ale jakoś z płaczem poszliśmy...czerwony jak burak był:tak:.
a ja poskładałam znowu papiery i czekam....może uda mi się gdzieś na pełen etat przecież 1100zł to nie 550 jak mam teraz:baffled:.
Dobra nie narzekam już....jakoś musimy sobie radzić...dzięki wam misio ma ciuszki,za co z całego serca wszystkim dziękuję a przede wszystkim za dobre słowo. :tak:a co do pampków u nas nie ma takich promocji dlatego używam dada choć tez poszły w górę....znalazłam na innych aukcjach za 19zł-60sz-niby takie jak pampersy orginalne....,ale boję się bo co jak misio ma na nie uczulenie,nie mam na tyle kasy by zaryzykowac-choć się opłaca...bo za przesyłkę chce kurierem 19,50 do 10 paczek ...a chciałam zakupić 3 paczki to by mnie wyniosły z przesyłką 76,50 za 180szt pampków. No ale chyba nie będe ryzykować....Może któraś z was skorzysta albo może korzystała? Wysyłam link:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/180...utm_campaign=skontaktuj-sie-z-ogloszeniodawca

Ostatnia edycja:
hej ja tylko na chwilkę prosić was o trzymanie kciuków bo idziemy jutro z młodym do szpitala na tą ph-metrie jestem tak ze stresowana że chyba nie usnę dzisiaj :-(
Marta ja kupuję rozm. 5 bo Kacper bardzo dużo piję i 4 mi przesikuje a i tak 5 musze zmieniać co jakieś 2-3 h :/

ksiulka - napisałam, że mam takie wrażenie bo ostatnio mu się troszkę masy nabrało więc tak mi się skojarzyło, że może już wyrósł z tych 4, sama nie wiem... :no: Raz miałam Rossmanowskie "3" i dawały radę, może teraz zakupię :) A co do Pampersów to wstyd się przyznać ale nigdy nie miałam tych pomarańczowych, sleep&play bodajże?

Znam ten sklep! Pamiętam go z czasów szaleństwa zakupowego dla Adasia :-D A rowerki biegowe widziałam tańsze w Decathlonie, ale nie wiem jak z jakością... http://www.decathlon.com.pl/PL/run-ride-175222343/#

gizelko - u nas też pierwszy śnieg, ale za mało na sanki. Adaś dziś na spacerku chodził i rączkami śnieg z ziemi zbierał :D Ja bym chyba nie ryzykowała z tymi pieluchami... jakoś mnie nie przekonują...

Magdzik - kciuki zaciśnięte!!!

Ostatnia edycja:
co do pampków to w niektóre 4 wchodzi ale zazwyczaj kupuję 4+ ale przez noc i tak przesika, jeszcze nie znalazłam takich co by nie przelał a wypróbowałam wszystkie;-)

Magdzik i ja trzymam kciuki, będzie dobrze:tak:

reklama
Do góry