reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Mamuśki trzymajcie kciuki,może będę miała pracę na pełen etat-fakt,że nie tam gdzie pracuję....tez na mięsnym stanowisku w Kauflandzie. Zwolniło się miejsce i byłam dziś w kadrach wypełniałam papiery....czekam teraz na ich decyzje...żyje cicha nadzieją,ze wypali...zawsze to jednak 1100zł....już by było nam ciut lżej....

reklama
hejka

Gizelko oj Kerna ma racje wszystkie szukamy oszczednosci,niestety takie czasy

Kredzia witaj co do pieluch to ja huggisy,jakos sie do nich przekonalam,

Marta ciezarowko ja sie czujesz

milej i spokojnej niedzieli

Przyłączam się do tych u których nic nowego...

Marta, my jedziemy na pampersach 4+,niestety zapasy zrobione ponad pół roku temu juz się skończyły (promocja w lidlu -pampers jumbo pack za 39.99 , cena aktualna teraz to 58 zł:szok:). A dwa tygodnie temu promocja na pampki była w rossmannie, jumbo za 45.99,z z karta rabatową koleżanki zakupiłam 4 paczki za 41 zł każda:-). W aktualnej promocji są chusteczki pampersa 4+2 gratis z 32.99 na 26,99.

Korba, mu kupiliśmy małej pierwsze butki " po domu " z firmy Daniel. Wyglądają dość archaicznie, ale nidy nie miała najmniejszych problemów z nóżkami ,a co najważniejsze są skórzane i przewiewne.;-)

Ksiulka , my również nie po ślubie ale prawie 7 lat razem a od 6 lat mieszkamy razem. Jak stare dobre małżeństwo.:tak:

No każda z nas oszczędza ;) Ja to nawet chyba za bardzo już nie mam na czym, bo przecież na jedzeniu nie zacznę:tak:. I tak nigdzie nie chodzimy ani sami ani z dziećmi, nie palimy nie pijemy a i tak ciągle by się kilka stówek przydało więcej. Chciałabym tylko móc czasem zapewnic dzieciom jakiś wyjazd na basen czy coś ale dla naszej 5 to wydatek rzędu ok 150 zł więc niestety to nie dla nas:confused2:. Wkurza mnie to czasami niesamowicie ale przeciez niektórzy to nawet do garnka nie mają co włożyć i co te dzieci maja powiedzieć? Także jak zawsze pisze jestem pozytywnej myśli, że znajde w końcu pracę i T. może lepiej zarobi i będzie super :)

witam,
widze że piszecie o oszczednościach no ciężko w dzisiejszych czasach nie oszczędzać my jakos dajemy radę stać na na wyjścia czasami dlatego nie zdecyduje się na 2gie dziecko jeżeli nasze dochody nie będą większe bardzo byśmy chcieli ale żyć za coś trzeba...

Ania u nas długo po górę było ale ostatnio odpukać coraz lepiej:)
Gizela kciuki zaciśnięte. z wózkiem nie pomogę masz racje z allegro zawsze się mozna naciąć....

witam sie i ja :-) jakos przez te ferie czasu nie mialam na pisanie ale czytalam oczywiście:tak: miałam 4 dzieci pod opieka wiec roboty było,oj było hehehe :p

u nas po staremu...ferie sie skonczyly dzieciaki porozjeżdzaly sie do domów i znowu Juleczka bez dzieciecego towarzystwa została....nooo ale to sie zmieni,mam nadzieje ze juz niedługo :tak: dzisiaj była pierwsza próba poczęcia bejbika heehh zobaczymy za którym razem nam sie uda,także prosze o kciukaski;-)

jesli chodzi o oszczedzanie...hm...w naszych czasach każdy oszczedza no niestety,ja staram sie nie szalec ale te ceny to jakas masakra,samego jedzenia nooo tyle sie wydaje ze szok :szok: ja oszczedzac nie musze i tego nie robie tzn staram sie booo jakbym na maxa szalala to mój by mnie wygnał z domu hahaha jedno jest pewne nie oszczedzam na dziecku bo chce żeby miala wszystko,skoro nas stac to bede szalec na jej punkcie...u mnie dziecko musi slicznie byc wystrojone :tak:ot taki mam fioł na punkcie ubioru dziecka:-) sobie juz nie pametam kiedy kupilam wielką wyprawke,jedynie jakies tam najpotrzebniejsze rzeczy sobie kupuje,ale szaleje na punkcie kupowania małej musze to zmienić bo 13 par spodni na wiosnę to juz wiem że przesada....noooo jestem chora doslownie i wiem że powinna przystopować a nie umiem :no: potem rozdaje ciuchy koleżankom booo maja ciezka sutyację i ja sie z nimi dziele bo nie mogę patrzec jaka klepia biede :no: a nasze dziewuszki sa prawie z tego samego roku więc luz :tak:

jezeli chodzi o pampki my mamy dada,sa swietne mala nawet jak zleje je do suchej nitki to ani razu nie przeciekło jak cos to wisiala do kolan ale bez przeciekania :)

Ja znowu zaniedbałam forum ale czytałam reguralnie,nie było tego czytania zbyt wiele zresztą:tak:. U nas widać perspektywy na lepszą przyszłość tzn K może na wiosnę dostanie pracę w Niemczech ale na razie ciii żeby nie zapeszyć. Tak więc w Czechach mieszkania już szukać nie będziemy, szukamy czegoś u nas w mieście i jest problem bo dwupokojowych bardzo mało. Oglądaliśmy jedno ale właściciele dopiero 20.02 mają dać odpowiedź czy je wynajmą i to dla mnie dziwna sprawa bo najpierw dają ogłoszenie a potem chcą się zastanawiać czy je wynająć bo niby siostra z zagranicy ma zdecydować, a mieszkanie nie jej:sorry:. Poza tym to staram się o staż i największe szanse dawali mi w Urzędzie Miasta, mieli do piątku dać odpowiedź i pewnie zakręcony sekretarz zapomniał, muszę jutro tam się przejść. Gdyby się udało to hrabiną zajmowałaby się moja mama, dlatego musimy znaleźć mieszkanie, bo ona mieszka w innej miejscowości. Byłaby u nas przez kilka dni a jak któreś z nas będziemiało wolne, mama pojedzie do siebie. Mam nadzieję że sobie poradzi, bo ona chora i zbyt wiele sił nie ma ale Laura na szczęście ostatnio grzeczna:-).
Gizela przykro mi ale co do wózka to raczej nie pomogę, no i trzymam kciuki.
Beti życzę powodzenia za pierwszym razem

Aha dziewczyny napiszcie proszę jak często można dawać dziecku jajko bo hrabina straszna jajcara, budzi się z rana i krzyczy am am, ajo. I to jest jedyne danie które bez problemu zjada reszta to masakra, pluje, płacze, kręci głową, wali w łyżeczkę. Karmienie jej to koszmar:angry:

ropucha czy ty czasami nie masz u siebie mojej Juli?????/ hehehe bo wrażenie takie mam po tym co napisalas :-D moja identycznie jajo na raz zje całe :szok: raz z żółtkiem raz bez zależy od dnia ale daje jej zadko bo niby nie powinno sie dawać czesto ale nie wiem jak z tym jest....wszystko dobrze do czasu jak nie otwieram lodówki a tam jajja :szok: i mała chodzi i jajo i jajo :-Dale zagaduje i nie daje ... no w sobote zjadła całe jajo i w niedziele nooo ale niestty jak stało na stole to nie schowałabym przed moja jajcara :szok: u nas jedzenie też koszmar oooo majjj gatttt :wściekła/y: dosłowna tragedia...no ostatnio moze troszkę lepiej ale i tak masakra tak jak poszesz moja pluje,płacze wytrąca mi łyzke z rąk,bije w talerz.....ahhhhh ja juz wogóle nie wiem kurde strasznie nerwowe to moje dziecko:no: jak cos nie po jej mysli rzuca sie na ziemie wali rękoma,kopie nogami albo co ma pod ręka rzuca:no::no::no: a nie słucha sie wcale,broi kombinuje i wymysla a mnie na jej fochy czasami trafia :angry: ze mam ochote wyjść i nie wrócić :no:łaj jak se pomysle ze to dopiero poczatki :sorry: nooo ale to i tak mi nie przeszkodzi w starankach i mam nadzieje że szybko ujrzę te 2 kreseczki :tak::tak:

reklama
hejka :-)

co dizs takie pustki? Ja juz sobie posprzątałam chatkę podszykowalam do obiadu i czekam na mojego poszedł z julka na sanki :-) i pewnie zaraz się zwalą z brudnymi buciorami wrrrrrrrrrrrrrr jak ja nie lubię tego syfu w przedpokoju :angry: co chwilę chodze z mopem i myje bleeeeee niech sie juz ta zima skończy :blink: po południu pojedziemy sobie na jakies żywieniowe zakupki bo juz sie kończy żarełko i pieluszki :-)

miłego dnia mamuski :-) i odzywać się a nie:laugh2:

marietko jak się chowa córeczka? i jak synio ją traktuje? nie jest zazdrosny?

no i wrócili haha mała spała na sankach zasnęła bez smoczka i bez pieluszki swojej ulubionej heh a mój oczywiście nie zauważył że ona śpi :p nie no on to już przebija wszystkich :D

Ostatnia edycja:
Do góry