reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dorotka bardzo mi przykro z powodu taty
[*]
Gizelko to straszne że dzieci muszą tak cierpieć tym bardziej że jest możliwość pomocy małemu tylko jak zawsze główną przeszkodą są pieniądze ale tak jak Ksiulka napisała wierzę że znajdzie się darczyńca, który pomoże Krzysiowi w walce z chorobą
Ksiulka oj weekend miałaś pechowy ale następny będzie na pewno dużo lepszy;-)
a my w weekend byliśmy u wujka na imieninach a w niedziele wstyd się przyznać ale cały dzień żeśmy byczyli się na łóżku ;-)Teraz siedzę z bratem w domu bo tata zaspał i młody nie poszedł do szkoły lecę jakieś jedzonko im przyszykować bo już mi jęczą nad głową

Edit. dziewczyny jeszcze mam pytanko od soboty boli mnie podbrzusze i tak jakby kuje mnie prawy jajnik do tego dochodzi potworny ścisk żołądka dopiero jak łyknę coś przeciwbólowego i wezmę gorącą kąpiel to przechodzi wiecie od czego może to być??

Ostatnia edycja:
reklama
Magdzik20 nie mam najmniejszego pojęcia! Mi to wszystko ostatnio z Candidio kojaży bo starszy na to choruje ale przy tym nie boli jajnik. Mnie jak to się zdażało to najćzęsciej jajeczkowałam :-)
Kasiulka węgiel też da się zjęść! na pewno mój teść by zjadł to spalone ciasto :-D

k8sad haha dobre :-D kuźwa wczoraj zrobiłam marchewkowe i nie da sie go odkleić od blachy :wściekła/y:nie wiem co z tym piecem chyba że blacha za duża :-(cziz.....

kule dziewczyny ale mam zimno w pracy ogrzewanie wylaczyli w biurowcu bo awaria jakaś od soboty i zimne kaloryfery już se farelkę z domu przywlekłam ale niewiele to daje może szef się zlituje i dziś wcześniej zamkniemy bo inaczej sie chyba rozchoruje w tej zimnicy.... ten luty coś felernie się zaczoł... dobrze ze maluszek nie choruje ..

Pisałam ostatnio, że męża mam chorego? No to już mnie załatwił. Typowy wirus, bo woda z nosa, ogólne rozbicie, leczę się czosnkiem i modle, żeby mały nie złapał :(

K8sad też myślałam o jajeczkowaniu ale to chyba nie ten czas już nawet zaczęłam podejrzewać że w ciąży jestem bo mdłości mam okropne ale poczekam parę dni i zobaczę czy ciocia przyjedzie jeszcze biorę pod uwagę to że nie jem nic cały dzień a potem najem się jak głupia i może od tego mnie tak łapie
Marta dużo zdrówka dla was
Wczoraj znowu wylądowaliśmy na izbie przyjęć bo młodemu przepuklina uwięzła i na siłę mu ją wciskali :-( ale jesteśmy już umówieni na operację 15 więc mam nadzieję że tym razem uda się młodemu nie rozchorować

Witam:)
Malo mam czasu zeby tu do was zagladac ale mam nadzieje ze uda mi sie regularnie pisac:). Chodze teraz codziennie na rehabilitacje ( w pazdzierniku mialam operacje stopy i nie moge z tym dojsc do siebie). Po rehabilitacji do pracy i tak dzien znika. W niedziele dodatkowo rozbilam sobie glowe o polke w spizarce:/. Moj moaz stwierdzil ze ja to sie kiedys zabije jak bede taka niezdara. A dodatkowow z nieszczesc to zamarzla nam jedna z rur doprowadzajacych wode wiec ogolnie nieciekawie. Chociaz Majeczka cala i zdrowa:) (bo maz ma zapalenie oskrzeli!). TYle u nas.
marta2411 duzo zdrowka zycze!!!
Joasia M zycze powodzenia w szukaniu niani. Wiem jakie to stresujace. Przechodzilismy przez to we wrzesniu. Na szczescie udalo nam sie znalesc bardzo fajna pania i to po sasiedzku:)
ksiulka pociesze Cie ze u mnie w pracy od poczatku zimy 15,5 stopni mam:( Psychiczniei fizycznie juz nie wyrabiam w tym zimnie!!!
dorotka.1 przykro mi z powodu Twojego Taty
[*]
gizelko zycze Ci duzo sily i sciskam goraco.
Magdzik20 My bardzo czesto spedzamy niedziele w lozku:) zwlaszcza w taka pogode. Nie ma czego sie wstydzic. Takie niedziele sa bardzo fajne:)

hej kochane u mnie ostatnio tez troche pod gorke ale daje rade chociaz czasem mam wrazenie ze oszaleje wyjde z siebie i stane obok . Na uczelni ostatni egzamin z prawa mi zostal i wakacje do czerwca prawie :)Dorotka bardzo mi przykro ,duzo sily zycze :* Ksiulka co do wypiekow w nowym piekarniku ja z moim walczylam prawie miesiac piekac prawie co drugi dzien by zrozumiec oco mu chodzi jednak wolalam stare na gaz :) ale juz sie polubilismy z moim :) a co do stopek Fisia to z nimi wszystko pieknie sa ladnie wyprofilowane ladnie je stawia tylko sie zastanawiam bo na duzym palcu od nogi zarowno prawej jak i lewej od zewnetrznej strony tak jakby zbiera mu sie naskorek tak jakby trzeba bylo go pumeksem zetrzec mam takie wrazenie tzn nie scieram ale tak to wyglada, troche dziwne jak kremujemy cialko i nozki to jest delikatniejsze ale na wieczor znow jest ;/ Gizelko Tobie rowniez duzo sily i naprawde podziwiam Cie za to ze dajesz sobie rade byle tak dalej wierze w Ciebie. Kochane wszystkim chorowitym zycze zdrowia tym w trudnych sytuacjach sily i wytrwalosci pamietajcie po burzy zawsze wychodzi slonko. Kolorowych robaczki :)

witam,
ale pusto :rofl2: kule się zezłościłam unieważnili ten cholerny przetarg to po podwyżce...
laseczki uzywacie pieluch z rosmana bo nam się pampersy kończą a nie ma pampków w promocji nigdzie :( hagisy przeciekają happy są dobre nawet ale drogo wychodzą z biedronki raz że ciekną a dwa wcale nie tanie a te fitty beznadziejne zapięcia mają już chce wiosne i siku do nocnika by robił bo mnie wykańczaja te pieluchy.
fajne są majtasy z tesco ale ich mało więc na noc zakładam tylko kupiłam na próbę świetnie sie zakłąda młody jak widzi ta pieluchę to piszczy i chętnie nóżki w nie wkłada w przeciwieństwie do pieluch na rzepy:-D
Korba nie poddaje się i będę dziś z nim znowu walczyła :-) irytuje mnie to ale cóż najwyżej będzie Karpatka raz w tyg :-Da co do paluszka Fifiego to rzeczywiście dziwne może odcisk mu sie zrobił może bucik go uwiera jakiś??

edit: kobiety z DE gdzie kupujecie pieluchy ?? bo znajomy w niemczech jest i podobno pieluszki taniej wychodzą niż u nas ??

Ostatnia edycja:
reklama
ale tu cisza mrozy chyba zamroziły kable :D Ksiulka no własnie taki dziwny ten paluszek :) a co do pampersow to w selgrosie sa w promocji ale nie wiem czy u Ciebie tez jest selgros i chusteczki pampersa tez w promocji sa. wiec ja mam zapas teraz 19 paczek chusteczek i 3 paczki pieluch bo jeszcze wcześniej udało mi się złapać promocje na pieluchy w Tesco a no i zapomniałabym o 20 paczkach mleka bo były 2 w cenie jednego :) Ostatnio teściowa tez mówiła ze promocja na pieluchy pampersa u nich była w carrefure i na mleko wiec może warto popatrzeć na stronach sklepów,ja teraz staram sie tez polować na promocje bo zbieram zapasy na wyjazd bo w lipcu planujemy emigrować i powoli zbieramy rzeczy dla małego by później przed samym wyjazdem nie zbankrutować. Co do siusiania na nocnik to my zrezygnowaliśmy z nocnika i od razu kupiliśmy nakładkę na sedes, mały jest zachwycony, sam biegnie mówi siii (wtedy już jest za późno) bierze nakładkę i nakłada a my go sadzamy i uwielbia patrzeć jak się woda spłukuje i wtedy mówi pa si. Raz nam się tylko udało zrobić si do kibelka bo przeważnie trafia do pieluchy bo mały powie jak zrobi ale przynajmniej już wie gdzie trzeba robić :D A mi dziś brat zrobił mila niespodziankę bo przysłał do mnie małego z tulipankiem i widok Filipka niosącego dumnie kwiatka mamie i całusa w podzięce bezcenny myślałam ze się rozpłacze taki super widok :) Ja się kładę już spać kolorowych :)

Do góry