reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja na szybko dziś mam trochę zajęć. Szukamy niani bo prawdopodobnie dostanę pracę :) na zastępstwo znowu ale na dłużej.

Mariettko ja też szukałam czegoś tańszego od pampersów na dzień i są takie pieluchy panda za 4 ich tam 42szt. płaciłam 23 zł bo dady też mu nie podeszły. Te pandy mają taki wkład jak pampers i mam trochę wrażenie, że rozmiar 4 jest dość duży. Na noc na pampku bo inne przelewał.

Madzik u nas narazie incydentu z biciem nie było. Czasami mnie ugryzie w szyję, ale on się przytula i wtedy liże mnie po szyi i przygryza, ale to nie tak jakoś strasznie boleśnie. Jak się zezłości bo czegoś mu nie pozwolę to wyje, ale wtedy go na ręce szybko biorę przytulam mówię że nie wolno i dlaczego nie wolno a później szybko odwracam czymś innym uwagę. Natomiast rzucanie zabawek sprawia mu frajdę. Nie rzuca w nas ale gdzieś tam po pokoju i to mi ciężko opanować.

reklama
O właśnie, najważniejsze - tak jak napisała Joasia - zawsze staram się odwrócić uwagę i zająć czymś innym, oczywiście najpierw się naprodukuję, że tak nie wolno :-D:-p

Gratulacje z okazji nowej pracy :)

witam,
się w ten mroźny czas :) kule w pracy mam chyba z 18 stopni ręce mi marzną :szok: młody spacerkuje z dziadkiem a jak mu zimno to ucieka pod drzwi i wali pięściami by mu otworzyć :-Djak na razie zima nam służy nie chorujemy nie mamy kataru odpukać .... co do spania to tez sie odkrywa w nocy śpi ogólnie na kołdrze chociaż staram się go sukcesywnie przykrywać bo u nas zimno jak w piecu wygaśnie to 18-19 stopni mamy śpi w piżamie pod spodem body z kr. rękawem i obowiązkowo skarpetki kołdrę ma 140x200 więc jakoś go tam zawsze zawinę :-D
bije też wszystkich jak coś mu nie spasuje gryzie tylko mnie chociaż juz rzadziej się to zdarza gryzłam go też :-)i teraz jak chce mnie użreć to pokazuje palcem że nie wolno i sam już mówi że nie kiwie głową i pokazuje nununu paluszkiem.
ale co do bicia to chyba jeszcze gorsze niż gryzienie..

wgl. chodzimy na basen co niedzielę a teraz jak są ferię to młody z moją sis w tyg. też był zadowolony:)

piekarnik będe miała jutro nareszcie ,zdecydowałam się na elektroluxa zobaczymy co to będzie :rofl2:

marietko a tobie wytrwałości dzielna mamusiu:)
marta kobiecie w ciąży wolno się objadać:):)
goshek z pracą to ciężko teraz ja też bym chętnie zmieniła ale mam te same obawy co ty że bedzie gorzej albo po okresie próbnym mnie wywalą i na lodzie zostanę , cieszę się że wam się udało w końcu załatwić swój kącik i że Majeczka z niejadka stała się łodomorkiem:):)
to tyle zdrówka chorym życzę

Ostatnia edycja:
Od rana jestem roztrzęsiona i dojść do siebie nie mogę po tej wiadomości... Pytam jak tak można?

Ostatnia edycja:
wiecie co ja to od początku podejrzewałam tą matkę bo jakoś dziwnie bez większych emocji opowiadała o tym co się stało a wgl. jak policja mogła do tego nie dojść przecież mają chyba psychologów i dziwna rzecz że zwierzyła się Rutkowskiemu a ten to zaraz dalej posłał w media reklame se facet zrobił... a ojciec też coś nie halo z nim bo jakoś większego zdziwienia po tej wiadomości nie było... masakra jakaś widziałam w KAtowicach plakaty porozwieszane to serce mi się krajało a tu taki szok...

Straszne wiadomości. Sama nie wiem co o tym myśleć.Od rana śledzę tvn24 i czekam,aż wszystko się wyjaśni. Mam nadzieję,że znajdą tę Kruszynkę i godnie ją pożegnają. Biedna Malutka...

Ja po ostrej nocy. Akcja z babcią...Wylądowała w szpitalu na duszności. Lekarka ją zalekowała zrobiła badania i pyta czy chce zostać. No to babcia czy to konieczne to ta że nie, więc babcia w to graj i do domu o 3 mąż po nią jechał z moją mamą. Dostała jakieś leki i do szpitala nie chce chociaż po ostatniej akcji ma skierowanie. No i nie wiem co z nią zrobić. Ogólnie jest schorowana, ale co za łapę klapsa?? Od 3 nie spałam bo się martwiłam jak przyjechali z nią o 4 to Olek się wybudził i chyba przejął moje zdenerwowanie i do prawie 6 nie spał. Dziś babci po leki i takie tam inne sprawunki dobrze, że moja mama ma wolne to Olek siedział w domu bo zimno.
Zaszalałam i za 30 zł kupiłam mu używaną małą zjeżdżalnię na podwórko żeby miał latem :)

reklama
Czesc dziewczyny!!!
Oj jak dawno Tu bylam...brak czasu...maly to maly terroprysta i sam sie nie zajmie wiec nawet nie da [posiedziec przy kapie.
Ja tak na chwilke bo mam pytanko!!!
Czy u naszych maluszkow juz mozna zobaczyc wade stop(plaskostopie)czy to za wczesnie zeby ocenic czy dziecko ma platfusa?Bo tak sie przygladalam synkowi stopek i on nie ma wciecia i wyglada mi na plastkostopie...ale tak sie zastanawiam czy to nie za wczesnie czy moze jesczce sie pojawi wciecie ?iodpiszcie co wiecie na ten temat??
Milego dnia!!1

Do góry