reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hej kochane :D Ja dzis rano bylam na uczelni i z powodzeniem zaliczylam egzamin :D do tego musze oznajmic iz uwielbia moja przecudowna tesciowa :D hehe moj kochany odebral mnie z uczelni ,wchodze do domku a tam cudowne zapachy ciasta ktore tesciowa wlasnie skonczyla robic (moje ulubione) do tego zjadlysmy pogadalysmy , mala przerwa na sen wstaje a tam ulubiony obiadek :) I jak jej nie uwielbiac :) Do tego jeszcze pelno prezentow od przyszly pradziadkow poprzywozila :) no wiec tak dzis rodzinny dzien bo moi rodzice tez przyjechali hehe :) az mi sily wracaja ,a tak mnie glowa bolala przez cisnienie chyba :)

A co do bóli to mnie rowniez czasem pobolewa , a wczoraj wieczorem jak kichnelam to normalnie sie wystraszylam bo mialam wrazenie ze mi sie normalnie jajniki wyrwaly i poszly na spacer tak bolalo , ale jak rozmawialam wczesniej z gin to tez mowila ze to normalne bo sie wszystko rozciaga i ze to takie nieprzyjemne strony ciazy :)

reklama
Widzę, że każda z nas jest inna :) Ty 85justyna się martwisz, że coś Cię w brzuchu pobolewa a ja od 2 dni martwię się, że mnie właśnie przestało boleć....i co tutaj lepsze ?? :)
Co do badań prenatalnych to mam do Was pytanie. Ja jestem umówiona na to badanie w 11 tygodniu i 4 dniu. Czy to nie jest za szybko ??? Czytałam, że badania robi się pomiędzy 11 a 14 tc....ale wciąż myślę czy nie za szybko zapisałam się na to badanie. Co Wy o tym myślicie ?

ja dziś miałam oznaczenie grupy krwi mam A Rh- ( przeciwciał nie stwierdzono) a mąż 0 Rh+, wiec mamy konflikt:-(, rozmawiałam z kolezanką - byłą pracownicą krwiodawstwa i mówiła, żę w 1 ciąży to nic groźnego. mam nadzieje że tak będzie choć troszkę się tym zmartwiłam:-(

Dziewczynki gratuluje udanych wizyt i Kaski w brzuszku :) YEAHHHHH Kasie gora:-)

Ja na wizyte mam sie zapisac dopiero w jedynastym lub 12 tygodniu, a ostatnia mialam dwa tygodnie temu, nie za dluga przerwa?4 tygodnie.. Mam nadzieje ze z moimi maluchami wszystko ok, fizycznie czuje sie dobrze gorzej z psychika hehe :-) wczoraj to nawet malo co nieco zesmy zrobili z moim ukochanym.. pierwszy raz chyba po miesiacu :sorry:

ja dziś miałam oznaczenie grupy krwi mam A Rh- ( przeciwciał nie stwierdzono) a mąż 0 Rh+, wiec mamy konflikt:-(, rozmawiałam z kolezanką - byłą pracownicą krwiodawstwa i mówiła, żę w 1 ciąży to nic groźnego. mam nadzieje że tak będzie choć troszkę się tym zmartwiłam:-(

Paulka glowka go gory! Moi rodzice mieli konflikt...a oto jestem cala i zdrowa :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
:-)Gratuluje mamuskom dobrych wieści!!
Jezu szybciutko z tą płcią, ja przy Hubim wiedziałam dopiero w 18 tyg. no właśnie a jak było u was dziewczynki - kiedy stwierdzono choćby przypuszczalnie płeć w waszych poprzednich ciążach??

Witam nowe mamuśki!! :tak:;-)

Kurna ależ mi narobiłyście ochoty na te truskawy, tak za mną chodzą od południa że niemogę. Wysłałam mojego mężunia do sklepu, może będą??
ahh ale mam smaka na truskawę :-D:rofl2::tak:;-):-D

Hej Wrzesniowki ! juz jestem po wizycie malenstwo ma 5,6 mm jest przezabawne pokazywalo nam dzisiaj paluszki , machalo raczkami i nozkami :) Mialam miec dzisiaj robiona przeziernosc karkowa ,ale fasolka tak sie ulozyla ze za cholere nie mozna bylo zmierzyc :( kolejny termin mam za tydzien moze wtedy ulozy sie inaczej :) Kosc nosowa jest i to prawidlowej wielkosci wiec lekarz dawal nam prawie 100% pewnosci ze wyklucza zespol downa - a to w zasadzie bylo dla nas najwazniejsze kryterium, bo oboje z mezem jestesmy w grupie wysokiego ryzyka :) Co weselsze staral sie dzisiaj okreslic plec dziecka (mimo ze sam powiedzia ze to na razie przypuszczenia ) i .....................................
wg.niego bedzie to DZIEWCZYNKA !!!! Wiec brzucho od dzisiaj nazywa sie KASKA :) Jaka jestem szczesliwa !!! aha i porgesteron mam brac jeszcze tylko przez tydzien - to dopiero ulga !!!
super wiesci Trixi,starsznie sie ciesze:-)
no to poglaskaj Kasie od nas:tak:

ja usg mam w srode:tak:

A co do bóli to mnie rowniez czasem pobolewa , a wczoraj wieczorem jak kichnelam to normalnie sie wystraszylam bo mialam wrazenie ze mi sie normalnie jajniki wyrwaly i poszly na spacer tak bolalo , ale jak rozmawialam wczesniej z gin to tez mowila ze to normalne bo sie wszystko rozciaga i ze to takie nieprzyjemne strony ciazy :)

teoretycznie nie powiem ze to normalne,ale czasami tez tak mam,zwlaszcza jak narobie sie za bardzo danego dnia to tak mnie ciagnie,a co do kichniec to i mnie pare razy sie zdarzylo tylko ja mialam wrazenie ze mi macica wypadnie:tak:

dobry wieczor

reklama
Ale super! Buziaki dla Kaski :) I wspaniale wiesci z badan dzisiejszych:-) Oby tak dalej dziewczyny:-)
My wlasnie zjedlismy kolacje parowki zapiekane z serem w ciescie francuskim MNIAM:-D A teraz brzuchy do gory i niech rosna nasze Fasolki kochane:-)
Milego wieczorku Mamusie:-)

Do góry