reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

hejka

dziewczynki to gartuluje dwoch groszkow:-),jak milusio ze juz z dwoch mamus cztery malenswa bedą:tak:

Olgadom u nas jak sexik to najczesciej z rana,bo z wieczora to tylko do spania sie nadaje:-D,malza to wykancza

Kerna ciesze sie ze juz o niebo le[piej:tak:

Pysia super ze oki i ze wga spadla,u mnie niestety stoi w miejscu:tak:

reklama
Witam.
Wczoraj miałam wizytę, USG było ale za 2 tygodnie zrobi przeziernośc bo stwierdziła że wtedy lepiej jej będzie zmierzyć. Maleństwo ma nóżki i rączki, wsio jest ok. Schudłam 1,5 kg co mnie cieszy z moją figurą.
Zasugerowała też L4, mianowicie dlatego że mając 2 małych dzieci i praktycznie 2 etety w pracy i w domu nie mogę się przemęczać a na pewno lekko mi nie będzie. Ale na razie muszę w nast tyg obwieścić tę nowinę. No i nie zamierzam zaraz uciekać na L4.

A tak przy okazji dzis po raz pierwszy zaliczyłam powitanie ze zleqwem, nie zdązyłam do WC. A to dlatego że ślina mi w gardle stanęła, a że nie umiem po chamsku wycharchać to się pohaftowałam ;)

I ja sie witam popoludniowo:-) Dziewczyny, chyba wiosna nadchodzi bo u mnie od 2 dni slonce swieci, az chce sie zyc, wiec postanowilam dzisiaj porzadki w szfie zrobic.
Ogolnie to czuje sie bardzo dobrze:-) Bole krzyza na razie ustaly i mysle ze zaczynam wkraczac juz w ta faze dobrego samopoczucia.
Co do nocnego wstawania to tez mi to dokucza. Ja wstaje kilka razy i pozniej o spaniu moge zapomiec, tym bardziej jak u boku moj mezczyzna pochrapywac zacznie:-) Na szczescie juz dzisiaj wraca hurrrrra:-)

Co do "sportow" ciazowych to ja bym chetnie basen zaczela. Tak dla ogolnej kondycji. Boje sie jednak na razie i do konca 3 mca sie wstrzymam. Poza tym nie wiem czy to wskazane pod wzgednem zagrozenia jakas infekcja.

Aha jeszcze jedna sprawa. Naczytalam sie ze ciaza=zaparcia. U mnie jest wrecz przeciwnie, nie narzekam i zastanawiam sie jak z tym u Was?

Tymczasem oddalam sie fatałaszki ukladac ;)
Pozdrawiam i sloneczko przesylam!!!:-)

KERNA
ja zaczne nawet od dzis od 10 minut co by sie nie przemeczyc za bardzo :-)

Karolinkare
ja od samego poczatku biore Luteine, przez pierwsze dwa tygodnie bralam rano i wieczorem,nie mialam znadnych plamien ani nic, to teraz od tygodnia kazal mi brac raz dziennie na wieczor najlepiej...i rowniez zapowiedzial ze lepiej ograniczyc stosunkowanie sie :-) bo moze wystpic plamienie, wiec ja nie tylko ograniczylam ale calkowicie zaniechalam :-) bo sie boje po prostu poki co moj ukochany wyrozumialy zobaczymy jak dlugo :-)
o tak z tym stosunkowaniem się to my też musieliśmy odłożyć zobaczymy co nam powiem gin w poniedziałek może już na cosik pozwoli bo u mnie i mojego M chęci i pragnienia są ogromne ;-):tak:

:-D:-D:-D:-D gaja sorki ale jak czytam tkaie teksty to sikam no:-D:-D:-D:-D ja za nic się nie cofnę....będę dusić jakbym mogła to zszyłabym sobie usta ale bez rzyganka:-D:-D:-D
Dobrze, że usg udane:tak: super! wklejscie jakieś fotki co????

Hej dziewczątka:-)
Co do sexiku to dla mnie tez mógłby nie istnieć.Dla Mojego wrecz przeciwnie. Wogóle to sie troche boje po ostatnim plamieniu, choc z fasolką wsio ok i macica ladnie zamknieta.Przed ciażą tez z moim libido bylo kiepsko, chcialo mi sie tylko w czasie dni płodnych;-)Biedny chłop:-):-(

Witam kolejna ciaże mnogą:-)Ale super:-D

:-D:-D:-D:-D gaja sorki ale jak czytam tkaie teksty to sikam no:-D:-D:-D:-D ja za nic się nie cofnę....będę dusić jakbym mogła to zszyłabym sobie usta ale bez rzyganka:-D:-D:-D
Dobrze, że usg udane:tak: super! wklejscie jakieś fotki co????

No nic nie poradzę po prostu nie wytrzymałam, dobrze że nic nie zdążyła zjeść:eek:
Fotki z USG niestety jeszcze nie mam ale po następnym badaniu na pewno eyproszę od ginki :-) Teraz to było takie na szybkiego badanie, ale dzidzi nie da się ukryć jak na dłoni było widać plecami do widza odwróconą:tak:
I cieszę się z faktu że w razie co nie będę miała problemu z otrzymaniem L4. Wręcz sama chciała mi dać;-)

Hej dziewczątka:-)
Co do sexiku to dla mnie tez mógłby nie istnieć.Dla Mojego wrecz przeciwnie. Wogóle to sie troche boje po ostatnim plamieniu, choc z fasolką wsio ok i macica ladnie zamknieta.Przed ciażą tez z moim libido bylo kiepsko, chcialo mi sie tylko w czasie dni płodnych;-)Biedny chłop:-):-(

Witam kolejna ciaże mnogą:-)Ale super:-D
to ja również sie witam :-)

no moje dziecię wstało więc znikam. Gaja no fakt sama świadomość, że bez probemu dostaniesz L4 odstresowuje;-)

reklama
Ja im jem normalniejsze posiłki to kończy się to kibelkiem, więc nie ma reguły.Bo kawałek biszkopta z kremem, banan czy udko od kurczaka to zwykłe jedzonko a po nim lecę przytulać kibelek.
Jakoś nie jadłam jeszcze dziwnych zestawów typu ogórki kiszone moczone w dżemie czy coś podobnego.Nie ciągnie mnie na takie przysmaki.Właśnie zrobiłam sobie małe rybne krążki z mrożonki mam na nie taka ochotę, że szok a jutro robię zupę serowo-porową, którą uwielbiałam przed ciążą.

Do góry