reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

AGUNIAA :

Jesli to blizniaki to bedziemy we dwie na wrzesniowkach :)Powodzenia :-)

Witam Was dziewczynki, ja zaczelam nowy dzien pare minut temu, co do zmeczenia i co pisala Kasias88 ja jestem wykoczona, zmeczenie chroniczne ktore nie mija, nawet na zewnatrz nie chce mi sie wyjsc chociac tu temepreatura jest zachecajaca plus 10 stopni..jak to jest z wami dziewczynki? Uprawiacie jakas gimnastyke? Ja wczesniej biegalam ale teraz sie boje zeby nie zaszkodzic maluchom, wiec jak moj ukochany idzie biegac raz w tygodniu to ja dreptam spacerkiem za nim, ale jakas gimnastyka? Rowerek stacjonarny? :-)

no nie bo jeśli to bliźniaki to we trzy :) u nas tez dwa małe groszki :-)

reklama
U mnie też o sexik wojna z męzusiem... no ale dziś ma się postarać o nastrój i może mi się zachce hi hi :-)
no to powodzenia;-):-)
a z tą gimnastyką jest tak, że musi być nie wyczerpująca. tzw. test mowy. Jeśli nie jesteś w stanie normalnie nic powiedzieć tylko zadycha, to znaczy że dużo za dużo:tak: Ja też myślę o gimnastyce, ale raczej gimnastyka a nie tortury na rowerku..bieganie odpada i podobne wysiłkowe też. Także jakieś tam kiwanie nogą, ćwiczenia na posladki, rozciąganie itp. czyli spokojne stacjonarne ćwiczenia jak lekarz nie widzi niebezpieczeństwa to można sobie ćwiczyć:tak:

KERNA

Wiadomo ze bedac w ciazy nie mozna sie zbytnio wysilac, ale wlasnie jakas lekka gimnatyska by sie przydala ja sie czuje totalnie zastana...

no mi też jest razniej i milo Cie poznac :-) nasze ponoc dwujajowe dwukosmówkowe a u Ciebie?

U mnie niestety tez najbardziej zagrozone, jednojajowe jednokosmowkowe...ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze wsyztsko bedzie dobrze, bardzo w to wierze i poki co tez dobrze sie czuje :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no ja tak samo..czuję że robię się wiotka i obwisła:sorry: ale póki co daje sobie spokój z ćwiczeniami bo po prostu i tak jestem wymęczona. Jak poczuję się lepiej i więcej energi będę mieć to zaczynam nad sobą pracować:tak:
Zresztą u mnie ruch jest nawet baardzo wskazany przez cukrzyce ciążową....niestety

U mnie niestety tez najbardziej zagrozone, jednojajowe jednokosmowkowe...ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze wsyztsko bedzie dobrze, bardzo w to wierze i poki co tez dobrze sie czuje :tak:
pewnie wszystko musi być dobrze najwazniejsze pozytywwne myslenie... u mnie do zeszlej soboty byly jeszcze spore plamienia na ktore bralam i biore Duphaston...( odpukać zniknely) :-)
wyniki badań także są jakieś niepokojące ale dzwoniłam do mojego gin i powiedział że mam się nie przejmować bo to nie pomaga tylko odpoczywać i wierzyć że będzie dobrze ;-)

Ja już po wizycie u gina na dzień dobry pobieranie krwi.Z moimi żyłami to nie lada wyzwanie.W prawej ręce zero krwi w lewej trochę poleciało.Babka powiedziała, że ją o tym powinnam powiadomić przygotowała by się psychicznie :-D
4 marca mam usg genetyczne choć nie wiem po co nigdy takiego nie miałam.Mój gin stwierdził zwykłe usg było wiemy, że jest bobo, że żyje, ale trzeba mu się dokładniej przyjrzeć :szok:
Waga mi spadła o 2 kg ważę 64,5 :-) a ciśnienie z wrażenia prawie w normie 110/65 choć zwykle max mam 90/60 :-D
Gin mnie nie badał tylko sobie pogadaliśmy o nudnościach co mam jeść zaproponował mi skórkę od chleba abym ssała z rana a ja mu, że chleba zapach mi nie pasi wole herbatniki a on na to, że po herbatnikach to on by wymiotował :-D
Doktorek w deche normalnie.

KERNA
ja zaczne nawet od dzis od 10 minut co by sie nie przemeczyc za bardzo :-)

Karolinkare
ja od samego poczatku biore Luteine, przez pierwsze dwa tygodnie bralam rano i wieczorem,nie mialam znadnych plamien ani nic, to teraz od tygodnia kazal mi brac raz dziennie na wieczor najlepiej...i rowniez zapowiedzial ze lepiej ograniczyc stosunkowanie sie :-) bo moze wystpic plamienie, wiec ja nie tylko ograniczylam ale calkowicie zaniechalam :-) bo sie boje po prostu poki co moj ukochany wyrozumialy zobaczymy jak dlugo :-)

reklama
Gin mnie nie badał tylko sobie pogadaliśmy o nudnościach co mam jeść zaproponował mi skórkę od chleba abym ssała z rana a ja mu, że chleba zapach mi nie pasi wole herbatniki a on na to, że po herbatnikach to on by wymiotował :-D
Doktorek w deche normalnie.

Szczerze jak czytam co Wy zjadacie te "zestawy" to zastanawiam się czy na własne życzenie nie macie tygo okropnego "tulenia kibelka". I bez ciąży niekiedy po takim "misz-maszu" można spokojnie polecieć do łazienki.Ja też mam mdłości ale nie zjadam jogurtu a po nim ogórków bo normalne, że zaraz będą wymioty...Stawiam na mało urozmaiconą dietę czyli właśnie zjadłam suchy chleb:-D:-D:-D

Do góry