reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam!

Ogromnie dziękuję za wszystkie głosy
oddane na Chinkę!:-) Dziecko mega szczęśliwe! A to oczywiście dzięki wam - moje drogie!:tak::tak::tak:

Ropucha - pewnie jesteś już na lotnisku, ale życzę spokojnej podróży!

Ja też nie wstydziłabym się karmić piersią! A o takich chustach do karmienia nie słyszałam. Jak one wyglądają?

Alcia - dzielny twój Filipek! Spisał się na medal!!!!

Dzien dobry :)

Ritko, głosowałam znowu wczoraj, no, no już się tych głosow sporo zebrało, a Tosia ma talent! Takie dorosłe już w wyrazie te rysunki, ja sama bym tak ładnie nie rysowała. Zdolniacha! :D
Detę Gersona poznałam już kilka lat temu, jak chorował mój tato ( nowotwór) oczywiście nie dał się przekonać do niej, ale zwróciłam na nią uwagę i przyznam, że ja sama na tekiej diecie mogłabym być, uwielbiam soki...tyle że nie mam takiej sokowirówki na prasę, a to chyba jest istotne.
Milego dnia!!! :-)

Beniaminko - dobrze, że z pupcią już lepiej! Wietrzenie to nadal najlepsze lekarstwo! Co do diety Gersona, to wydaje mi się, że warto by było przynajmniej zapożyczyć picie soków. Aha, w Polsce chyba coś podobnego próbuje robić dr Dąbrowska. Słyszałam, że są nawet takie ośrodki, gdzie ta dr leczy niektóre dolegliwości za pomocą diety.

Wstrętna Małpeczko - tak bardzo ci współczuję! Mnie też czeka powrót do pracy, co prawda wzięłam sobie miesiąc wychowawczego, bo nie miałby kto zostać z małym. Ale na pewno też to mocno będę przeżywać. Trzymam kciuki, aby wszystko się dobrze ułożyło!!!!

mb1 - po wprowadzeniu pokarmów stałych kupa zrobiła się bardziej twarda, lepiąca się do pupy i przeważnie koloru jedzenia z dnia poprzedniego. Po marchwi bardziej żółta, po brokułach i szpinaku - zielonkawa.

Co do jabłuszka, to dziś spróbowałam dać surowe tarte. Małemu bardzo smakowało!

Ostatnia edycja:
Witam
ja już 3 tyg w pracy powiem wam że zal mi było małego zostawić bo praca w du*** godz. 9-17 w domku jestem ok 18 ale teraz dostrzegam tez dobre strony tego więcej kasy, bardziej widzę postępy mojego synka i jak któraś pisała bardziej się cieszę jak go widzę wykorzystuję wtedy każdą sekundkę pobytu z maluszkiem do maksimum może to trochę egoistycznie brzmi ale nie żałuję powrotu do pracy Ł nawet zauważył że jestem bardziej szczęśliwa częściej się uśmiecham itp. i jeszcze jedna dobra strona Ł wreszcie dostrzegł że zajmowanie się maluszkiem nie zawsze jest takie lekkie i przyjemne bo gdy marudzi nieźle trzeba sie natrudzić bo go uspokoić zabawić itd. są też minusy powrotu do pracy które zna każda z mam więc bez sensu się rozpisywać. zaklimatyzujesz się Małpko a jak nie to tak jak dziewczyny piszą na 3/4 lub 1/2 etatu idź poza tym współczuje atmosfery w pracy i szefostwa.
i życzę każdej mamie takiego pracodawcy jak mój, sam ma 2 dzieci więc wie jak to jest, że jest się czasem mniej wydajnym pracownikiem oraz czasem niedyspozycyjnym..
poza tym mały świetnie się rozwija walczymy z katarkiem 3 dzień

Mb kupka zmieniała się u nas po każdym posiłku w zależności co zjadł to konsystencja i kolorek inny.
Beniu dla 11 latka dla chłopca może jakąś książkę, albo coś z ulubioną postacią , jak dziewczynka to może jakiś błyszczyk ,perfum , koraliki bransoletkę:)kochana mam do ciebie pytanie bo ty chyba w radiologi pracujesz dostałam zdjęcie kręgosłupa z opisem tylko nie bardzo kumam o co chodzi mogła byś pomóc??
Haufraus KasikN kochane ja bez mojego synka najdłużej poza domem byłam 2 godz.dopóki do pracy nie poszłam więc wiem jak się czujecie...

więcej nie pamiętam odezwę się za jakiś czas znowu :)

Witam dziewczyny:tak:
i znowu mam zaległości ponieważ u nas ząbkowania ciąg dalszy wiec i czasu brak,mała bardzo kapryśna i marudna a i do tego nocki nieprzespane:zawstydzona/y:jesnym zdaniem jestem wykończona:baffled:ale na szczescie wychodzą jeszczeich nie widać ale już słychać,wiec mam nadzieje ze już teraz szybko pójdzie i mamuśka bedzie mogła odetchnąć:tak:
przepraszam ze tak tylko o sobie ale dopiero wieczorakiem zaczne nadrabiać zaległości

czesc Dziewczyny
Jestem mama wrzesniowego Bobasa, bedac w ciazy kilka razy udzielalam sie na forum, pozniej zaprzestalam, ale w miare regularnie Was podczytuje, wykorzystuje Wasze cenne rady :) Przejde do rzeczy: nie wiecie co sie dzieje z madziunka90210 ?? Miala mi zrobic czapeczke dla mojego synka, w poniedzialek zrobilam przelew na jej konto i od tego czasu cisza, nie odpisuje na moje maile... Nie chcialabym wyciagac zbyt pochopnych wnioskow, ale... wiadomo co nasuwa sie na mysl... Mam nadzieje ze sie myle...
Pozdrawiam Was i Wasze szkraby :*

czesc Dziewczyny
Jestem mama wrzesniowego Bobasa, bedac w ciazy kilka razy udzielalam sie na forum, pozniej zaprzestalam, ale w miare regularnie Was podczytuje, wykorzystuje Wasze cenne rady :) Przejde do rzeczy: nie wiecie co sie dzieje z madziunka90210 ?? Miala mi zrobic czapeczke dla mojego synka, w poniedzialek zrobilam przelew na jej konto i od tego czasu cisza, nie odpisuje na moje maile... Nie chcialabym wyciagac zbyt pochopnych wnioskow, ale... wiadomo co nasuwa sie na mysl... Mam nadzieje ze sie myle...
Pozdrawiam Was i Wasze szkraby :*

Nie podtrzymuję z Madziunką bliższych kontaktów. U nas na forum jej dawno nie było - z tydzień. Może coś się dzieje z dzieckiem, a może się rozchorowała. Myślę, że nie powinnaś wyciągać pochopnych wniosków. Na pewno Madziunka się odezwie!

Karolina - współczuję! Ja ostatnio też mam w domu okropnego marudka. Już jestem wykończona! Może to też wina zębów?

Mam taka nadzieje ze sie odezwie, moze ma jakis problem z dostepem do internetu, bo choroby nie zycze. Jakby ktoras z Was cos wiedziala to z gory dziekuje za informacje :)

reklama
Bardzo Wam dziękuję za ciekawe pomysły na prezenty , mniej wiecej mam juz zakreslona wizje, co kupic, rankiem jedziemy na zakupy, dzisiaj byla tylko Biedronka wózkiem i kupilam te ładne bodziaki i malakser Brauna :)
Ritko, dziękuję za info, nie mialam pojecia ze sa juz osrodki leczenia metoda Gersona, dobrze wiedziec :tak:
Ksiulka, wyślij mi na priva opis badania :tak: Jak dobrez, ze juz jestes spokojniejsza pracując, ze wszystko dobrze sie ukłąda :)
Alcia, ale fajny wynalazek, przypomina mi fartuszek kuchenny, zastanawiam sie czy Julka chcialaby pod tym jeść, ale można samemu cos takiego uszyc , ja zakrywam sie zawsze chustą, ktora i tak nosze zimą, ale tak calkiem nie zakrywa i troche z tym klopotu.

Wiem, ze kilka dziewczyn otrzymalo juz czapeczki od Madziunki i sobie chwaliły, moze ma problem z netem, mnie sie juz tak zdarzylo i nie moglam nawet wplat porobic w banku, czasami siła wyższa.
Dobrej nocy :)

Do góry