reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Ritko córka ma talent :)
wstretnamalpa powodzenia w powrocie do pracy...nie wiem jak bym to zniosła...nie wiem jak to zniosę jak Olek będzie miał rok to zamierzam czegoś szukać i zastanawiam się czy teściową wtedy do małego zagarnąć czy lepiej byłoby nianię, fakt to kosztuje, ale jak coś nie tak to będę mogła nini zwrócić uwagę a teściowa się obrazi i co...

Ja pisze i piszę tą pracę mgr ale słabo mi idzie...Wczoraj wieczorem to tak mnie głowa bolała, że położyłam się spać o 21. Mały buszował w nocy. Już przestaje słyszeć jak w nocy jęczy taka jestem padnięta...

Właśnie tak samo jest i z moją teściową! Choć jak na razie w ogóle nie przejawia chęci zajęcia się wnukiem. Od niańki możesz wymagać konkretnej opieki nad dzieckiem - spacer, zabawa itd. Zaś jak zostawiałam moją starszą córkę z teściową to odbywało się to na zasadzie przetrwania dziecka bez mamy. Wracam z pracy, a tu dziecko nie uczesane, zęby nie umyte itd, bo babcia musiała obejrzeć wszystkie seriale. O spacerze to można było sobie pomarzyć. Raz wysłała Tosię do przedszkola w koszulce od piżamy, a w okropny mróz w samych skarpetach i spodniach. Tak że teściowa też musi być odpowiedzialna, jeśli się chce pod jej opieką dziecko zostawiać!

Joasiu!A jaki masz temat pracy mgr? Może pomożemy?

Co do talentu Tosi - to bardzo lubi malować, mogłaby to robić na okrągło. Na komputerze nie robi tego zbyt często, bo jej nie pozwalam, dlatego ta chinka jest trochę słabiutka. A oto jedne z ostatnich jej prac ręcznych, jedna metodą ołówkową.

Załączniki

• DSC00543.jpg
    DSC00543.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC00544.jpg
    DSC00544.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Beniaminko, ja też myślałam, że mała ma pleśniawki. Byłam z nią wczoraj w przychodni, bo ma nalot na podniebieniu i chrypie od jakiegoś czasu, ale nasza pediatra stwierdziła, że wszystko jest ok. Hmmm, zobaczymy, co bedzie dalej.

ritka pięknie rysuje :) Wiem cos o tym, bo namiętnie rysowanie i malowanie towarzyszyło mi przez szkołę podstawową i średnią :) To była ma metoda na odstresowanie sie :)

małpko trzymam kciuki za dobry dzień w pracy, mnie to czeka za tydzień niecały :/

A tak z innej beczki byłam dziś zrobić sobie okularki i buty na wiosnę w Deichmanie sobie kupiłąm, po wypłacie dzieciom muszę cos kupić, dla Maksia patrzałam z Elefanten ale 100 zł buciki w których nawet chodzić nie będzie to przesada. Kupię jakies bamboszki :)

Heja Dziewczyny!

Jej wspolczuje tym co do pracy juz musza isc - ja sobie tego nie moge wyobrazic - narazie mam urlop wypoczynkowy za 2010 , jeszcze wezme za 2011 i do tego chyba urlop wychowawczy do konca roku - o ile damy rade - M mowi ,ze damy - bardzo bym chciala - nie wyobrazam sobie wrocic teraz do pracy.
Apropo blendera z biedrony - dzis go rano zakupilam - juz nawet zupke zrobilam - super dziala i dobrze sie go myje -w porownaniu z tym badziewiem co mialam to to jest mercedes:-)
Moj maluch je wszystko z wielkim smakiem - zupki raczej wszystkie mu smakowaly - najpierw jechalismy na sloiczkach , od soboty sama gotuje - robie zupke raz na 2 dni - a ilosc to sloiczek caly - raczej zjada caly , czasami troszke zostawi . Owoce uwielbia - wczoraj dostal caly sloiczek ale chyba bylo za ciezkie , bo pozniej jak zasnal to sie strasznie wiercil - dzis dostanie pol . Do tej pory mu nie zasmakowaly jedynie morele - ale jak sprobowalam to kwasne jak grom byly wiec sie nie dziwie.
Marchewke z jabluszkiem bede mu sama robic. Banana uwielbia - tylko boje sie takiego ze sklepu mu podac , sama nie wiem - z drugiej strony skad mozemy wiedziec co w tym sloikach siedzi.
A dzis mila niespodzianke mialam , bo listonosz paczuszke przyniosl z Nestle - probke mleka Nan 2 , probke kaszki z bananami , sloiczek marchewke z jabluszkiem i soczek marchewka z jabluszkiem.
A co do kaszki to jeszcze nei podawalam , jakos nie umiem sie do tego zabrac. Mieska tez jeszcze nie podawalam - mysle ze w nastepnym tygodniu podam.
Bylismy dzis na 2,5 h spacerze - nogi w tylek mi wlaza:-)
Milego popoludnia Wam zycze;-) sie rospisalam dzis:-)

Marja a czemu Ty się boisz podać banana ze sklepu?? Przecież banany i tak są sprowadzane (nawet te do słoiczków) co innego jabłko czy gruszka ale banan?

reklama
Ritka super te rysunki, a co do tematu to chyba ciężko będzie mi pomóc, o reklamie i odpowiedzialności cywilnoprawnej za niezgodną z prawem reklamę... alkoholu ;p

Whitneyxx kup aphtin i smaruj w buzi jak chrypi i nalot biały to pewnie pleśniawki (afty) u nas też tak było i u którejś jeszcze też. Tylko u nas skończyło się na nystatynie.

Mam pytanie dajecie dzieciaczkom surowe jabłko czy troszkę gotujecie? Ja teraz zamierzam dać takiego nie ze słoiczka...co jeszcze można podać dzieciaczkowi w wieku mojego syna...

Ostatnia edycja:
Do góry