reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witajcie dziewuszki

kurde popadam w jakas depresje normalnie plakac mi sie chce zaczynam nie ogarniac rozszerzenia diety mojej Dominiki normalnie mam wrazenie ze nic nie wiem mimo ze czesto czytam cos na roznych stronach. Dominika dzisiaj konczy 6 miesiecy i nie jestm pewna czy moge dawac jej juz mleko z nr 2 poza tym bylam dzisiaj w biedronce i bebilon kosztuje juz prawie 50 zl a dokladnie 49,85 poprstu oczy mi wyszly wszystkie matki staly i komentowaly ze dorige strasznie i ze chca zmienic na inny rodzaj mleka i zastanawiam sie czy moge jej zmienic np na mleko Nan czy inne skoro caly czas karmilam bebilonem 1, rece mi opadaj nie wiem co sie ze mna dzieje helllp meeeeeeee:-(

aha i jeszcze jedno Dominika jest teraz na leku pulneo i dzisiaj ciagle ma takie rozwolnienie tzn siedzi i np puszcza straszne baki a przy tym troszke kupki leci zoltego koloru na szczescie no ale nie wiem czy to reakcja na lek bo dostaje go juz 6 dzien:(:(

reklama
maja nie martw się ja też nie wszystko kumam w rozszerzaniu diety... dlatego też korzystam tylko z jednego schematu (mam taką książkę z bebiko) ale i tak wszystko biorę bardziej intulicyjnie... korzystam też z rady bardziej doświadczonych mam (co miesiąc zamiast jednego posiłku mlecznego wprowadzam coś nowego i tak mały je już na śniadanie kaszkę a teraz o 14 obiadek w przyszłym msc będzie deserek) a co do mleka jak mi się skończy to co mam to kupię 2... w przyszłym tyg. mam szczepienie to zapytam pediatrę jak to zrobić... ale to wszystko niejasno napisałam ale generalnie wyrocznią wg mnie jest intulicja

witajcie dziewuszki

kurde popadam w jakas depresje normalnie plakac mi sie chce zaczynam nie ogarniac rozszerzenia diety mojej Dominiki normalnie mam wrazenie ze nic nie wiem mimo ze czesto czytam cos na roznych stronach. Dominika dzisiaj konczy 6 miesiecy i nie jestm pewna czy moge dawac jej juz mleko z nr 2 poza tym bylam dzisiaj w biedronce i bebilon kosztuje juz prawie 50 zl a dokladnie 49,85 poprstu oczy mi wyszly wszystkie matki staly i komentowaly ze dorige strasznie i ze chca zmienic na inny rodzaj mleka i zastanawiam sie czy moge jej zmienic np na mleko Nan czy inne skoro caly czas karmilam bebilonem 1, rece mi opadaj nie wiem co sie ze mna dzieje helllp meeeeeeee:-(

aha i jeszcze jedno Dominika jest teraz na leku pulneo i dzisiaj ciagle ma takie rozwolnienie tzn siedzi i np puszcza straszne baki a przy tym troszke kupki leci zoltego koloru na szczescie no ale nie wiem czy to reakcja na lek bo dostaje go juz 6 dzien:(:(

Maja - z mlekiem nie pomogę, bo karmię piersią. Ale przyznam, że okropnie drogie. Ale państwo dba o rodzinę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Chcą wykończyć podstawową komórkę społeczeństwa!
Jeżeli chodzi o pokarmy stałe, to ja ma razie zaczynam! Wprowadzamy powoli warzywa i na razie tylko obiadek. Robię to bardziej intuicyjnie, korzystam też z rad dziewczyn z BB! Nie załamuj się! Na pewno jeszcze się ktoś odezwie i ci doradzi lepiej ode mnie.

Ale tu cisza dzisiaj......

maja888 a dajesz lakcid albo lakcidofil?? my dostaliśmy przy antybiotyku...a poza tym daje sieto dzieciom na rozwolnienie, też to dostał. My już mamy 3 mleko napierw był gerber, i zatwardzenia później bebiko i rozwolnienia mały nie tolerował a teraz jej nan i stałe pokarmy to jak coś tam się zbiera na zatwardzonko to dajemy jabłko, gruszkę.

maja888 a dajesz lakcid albo lakcidofil?? my dostaliśmy przy antybiotyku...a poza tym daje sieto dzieciom na rozwolnienie, też to dostał. My już mamy 3 mleko napierw był gerber, i zatwardzenia później bebiko i rozwolnienia mały nie tolerował a teraz jej nan i stałe pokarmy to jak coś tam się zbiera na zatwardzonko to dajemy jabłko, gruszkę.[/QUOTEdopiero dzisiaj dalam jej pierwszy raz lacidobaby bo lekarka nic takiego mi nie przepisala tylko koelzanka mi to zalecila

maja888 a dajesz lakcid albo lakcidofil?? my dostaliśmy przy antybiotyku...a poza tym daje sieto dzieciom na rozwolnienie, też to dostał. My już mamy 3 mleko napierw był gerber, i zatwardzenia później bebiko i rozwolnienia mały nie tolerował a teraz jej nan i stałe pokarmy to jak coś tam się zbiera na zatwardzonko to dajemy jabłko, gruszkę.

dopiero dzisiaj jej dalam lacido baby bo kolezanka zalecila wiec to moze byc spowodowane tym lekiem? zrobila dzisiaj 3 takie kupki

Maja tez dawalam ten syrop i u nas nie bylo problemu.
Z jedzonkiem tez dopiero zaczynam i mam niezly mix w glowie. Takze nie martw sie:-D:-D:-D

Ritko, pisalam juz wczesniej ale mi posta wcięło.
Głos oddany juz rano :tak: Mozna jutro znowu głosować ? :-)
Dziekuje za info o masci, zakupilam i u pediatry tez byliśmy. Stwierdzila, ze to odparzenie od częstych teraz i luznych kupek, co przy zębach się właśnie zdarza. Biały punkcik na podniebieniu , który brałam za pleśniawkę okazał się być czym zupelnie normalnym jakaś nazwa z perłą ...zupelnie mnie to zaskoczyło, pierwszy raz o tym słyszałam.Mamy tez podawac lacidobaby zeby kupki takie zjadliwe nie były, a przy ząbkowaniu ponoć bywają.I mycie samą wodą oraz bephanten, tylko i zadnych mokrych chusteczek.
To mamy dwie maści teraz, beda uzywane na zmianę.Aaa i mamy zrobic badanie moczy tak na wszelki wypadek .

Maja, słusznie ze dałas probiotyk ( + prebiotyk) przy antybiotyku to wrecz niezbedne, powinno sie poprawic. Co do tego syropu, to pamietam Kerna kiedys wspominała, że u nich tez coś nie służył i przestała podawać.
Z rozszerzeniem diety też mam mętlik w głowie, zdaję się na obserwację małej i intuicję, widzę po czym bolał brzuszek, robię przerwy i znowu podaję nowy produkt , najczęściej warzywka , teraz już 3x z mięskiem ( indyka nie toleruje, lepiej kurczak i jagnięcina).Gluten podaję nieregularnie w ilości 3g na dobę.Zdaje się, ze jest po nim OK.
Nadal karmię tylko piersią, okazjonalnie bebilon pepti z kaszką ryżową.

Dobrej nocy :)

Dziewczyny!

Mam wielką prośbę!
Jeśli nie sprawi wam to kłopotu - oddajcie głos na rysunek mojej Tosi. To tak tylko dla jej frajdy, nic z tego mieć nie będziemy. Pierwszy raz zamieściła swoje dzieło na necie, a teraz ca 5 min, zagląda i sprawdza ile już ma głosów i jaka ocena. Zabawne:happy2: Ale to jest tylko dziecko i dla niej ta liczba głosów jest bardzo ważna, więc jeżeli możecie- kliknijcie - będę bardzo wdzięczna!:tak:
chiny - antosia 8 lat - Galeria waszych rysunków - Serwis Dzieci - zabawa, gry, edukacja - WP.PL

Glos oddany :-)) a swoja droha bardzo mi sie podoba rysunek:-)

reklama
dziewczyny trzymajcie dziś kciuki za mnie bo ide na przegląd podwozia i kontrolną cytologię... mam nadzieję że będzie wsio ok... ale najbardziej się boję tego że mały zostaje sam na sam z mamą beż cycusia i to na kilka godzin...

Do góry