reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam dziewczynki wieczorowa pora!!

Karolinko proponuje by twoj maz wstal ze dwie lub trzy noce z rzedu do dziecka to wtedy zobaczymy, pewnie mu rura zmieknie..eh te chlopy! nie martw sie oni i tak nie zrozumieja, to nie tlyko brzydsza plec ale i znacznie glupsza :)

Joasia M kiedys Kalcha wysylala nam taka ksiezke jezyk niemowlat i tam byla taka metoda jak oduczyc dziecko noszenia na rekach, metoda polega na tym ze jak dziecko placze to podchodzic brac na rece potrzymac az do momentu az sie uspoki,odlozyc, dziekco znow zaczyna plakac oczywiscie :) zaczekac chwile znow wziasc na rece, uspokoic, odlozyc i tak w kolko az do znudzenia, ta metoda daje ponoc dziecku pewnosc ze mama jest obok i ze wroci, i cos tam bylo ze ten czas powinno sie wydluzac za kazydm razem. Moi tez kiedys mieli taki czas wiec zesmy z moim amorem tak robili ja jednego bralam na rece on drugiego, uspokajalismy, odkladalismy i tak w kolko, jeden zaczynal plakac to drugi od razu tez bo przeciez gorszy nie bedzie :) teraz luz, placza w zasadzie jak maja jakies potrzeby. No nie jest to latwe ale powodzenia i duzo cierpilwosci

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :) Nazywam sie Marta mam 21 lat i 5miesiecznego synka urodzonego 19 wrzesnia :) Mieszkamy w Anglii. Czy moge sie do Was dolaczyc? Watek jest dluugi wiec na pewno go nie przeczytam calego , ale postaram sie byc na biezaco. Pozdrawiam.

Witam!

My już od 6 na nogach. Maleństwo się wyspało, więc koniec odpoczynku.:-)
Zastanawiam się, co dziś będziemy robić? Pewnie to, co zawsze - sprzątać, gotować, spacerować i bawić dzieci!:-)

JoasiaM - współczuję! Musi cię ktoś choć trochę wyręczyć, bo ty tak długo nie pociągniesz! My też mamy teraz zamiłowanie do noszenia na rączkach, zaś każda inna pozycja to błe. Ale śpi mi dużo lepiej, w szczególności na dworze! Spróbuj może tego sposobu, który opisała Kasiona. A może chusta byłaby dla ciebie dobrym rozwiązaniem?

Karolina - nos do góry! Na pocieszenie, u mnie jest identyko. Facet po prostu tak został skonstruowany!
Jeśli możesz dowiedz się jaką bańkę używa się do cellulitu (jest ich tam 4 rozmiary), w jakich miejscach i na jak długo się stawia?

Witaj Kropeczko!

Życzę wszystkim miłego dnia!

Witam :) Nazywam sie Marta mam 21 lat i 5miesiecznego synka urodzonego 19 wrzesnia :) Mieszkamy w Anglii. Czy moge sie do Was dolaczyc? Watek jest dluugi wiec na pewno go nie przeczytam calego , ale postaram sie byc na biezaco. Pozdrawiam.

witaj, jak najbardziej możesz się u nas udzielać :)

Karolina ja takiego czegoś wysłuchiwałam jak urodziłam Miłosza, dopiero jak poszłam do pracy i wsio spoczeło na jego głowie to zmienił się o 180 stopni, stał się czułym kochającym mężem, nie do poznania a tak też twierdził, że co to takiego zajmować się dziećmi - sama przyjemność. I zauważ, że Pani sekretarka ma chyba jedno dziecko a ty trójkę !!!

Witam się z rana :)

Zuzia poszła spać wczoraj po imieninach prababci o 22 i myślałam że da mamusi pospać, ale gdzie tam... Od 6 rano już się śmieje, pieje do żyrandola i Kubusia Puchatka na ścianie :)Wczoraj wsadziłam Zuzkę do spacerówki i poszłyśmy w miasto, ale powiem Wam że jakoś średnio jestem z tej spacerówki zadowolona, albo muszę mieć chwilę żeby się do niej przyzwyczaić...

Co do podawania leków to ja nie mam żadnego doświadczenia bo (odpukać) Zuzia jeszcze na nic mi nie zachorowała, a miała już wiele okazji żeby podłapać bo moja mama chodziła non stop zakatarzona no i te zapalenia płuc ostatnio... Jedynie co jej podaję to witaminę D ale chętnie dziubka otwiera, wiec nie mam problemów :-)

ja mam całą gamę tych strzykawek. Starszy tak często choruje, ze leki przeciwgorączkowe i przeciw bólowe różnego typu to norma (bo nie ma 1 który by działał na każdą chorobę). A po nich zostają strzykawki. Różowe, czerwone, niebieskie- cała gama. Ostatnio mąż mojej siostry zajrzał do naszej apteczki i usłyszałam : "Macie najlepiej zaopatrzoną apteczkę jaka w życiu widziałem" Nic dziwnego- dwie półki pojedynczej szafki to leki. Połowa to Macka. 1/4 to nasza a reszta to opatrunki, wody utlenione itp powszechnie stosowane.

No właśnie, my nie chorujemy, mała miała tylko katar, więc syrop stoi w stanie nienaruszonym. Kupiłam go tylko ze względu na dozownik, który okazał się zwykłą strzykawką (można podobną kupić w aptece za 30 gr) :-)
Saraa, ja podaję małej żelazo tak, jak Karolina - na język, ale dzisiaj spróbuję w okolice policzka. Zobaczymy, która metoda będzie dla nas wygodniejsza.:-)

dziewczyny znowu mam do ?Was pytanie... przed wczoraj się przeziębiłam, mam całe czerwone migdałki i gorączkę... w dzień jest spoko bo tylko 37 st. ale wczoraj w nocy było 38,5 a ja jestem bardzo wrażliwa na tak wysoką temp. i nie byłam wstanie sie ruszać i musiałam wziąć apap... teraz się zastanawiam nad moim cycoleniem do jakiej temp. mogę bezpiecznie karmić małego...

Bardzo dziekuje za mile przyjecie :) Moze napisze troszke wiecej o nas. Otoz moj synek ma na imie Olivierek jak juz pisalam ma 5 miesiecy i karmie go piersia. Wczoraj podalam mu jego pierwszy staly posilek - marchewke , ale z czasem pragne podawac mu wiecej rzeczy tylko troszke jestem zielona w tym temacie i nie wiem za bardzo co jak i kiedy :) Za okolo 2 miesiace musze wrocic do pracy na kilka dni i zastanawiam sie co zrobimy z piersia , bo synek jest tak bardzo do niej przywiazany , ze nie wiem jak go odstawie... Od niedawna zaczal dopiero jesc wieczorem butelke z mlekiem modyfikowanym. Daje mu po to zeby mogl sie przyzwyczaic tez do butelki , bo do tej pory byl cyckomaniak:D
Co do osiagniec mojego synka to potrafi on juz:
-przekrecac sie z pleckow na brzuszek i probowac czolgac
-piszczec , krzyczec , smiac w glos i zalotnie usmiechac :)
- okazywac niezadowolenie badz tez radosc
- chwytac przedmioty , przekladac z jednej raczki do drugiej
-reagowac na swoje imie ale tylko w skrocie Oli :D
i na pewno wiele wiele innych mam nadzieje , ze troszke nas przedstawilam :)

85justyna ja mialam goraczke 39 st. gdy moj maly mial okolo 2 miesiace . I rowniez bardzo zle sie czulam , caly czas lezalam w lozku , moj chlopak podawal malego tylko do karmienia. karmilam synka tylko gdy kaszlalam zaslanialam twarz pielucha i takze podczas karmienia zaslanialam twarz i staralam sie malego nie calowac i za bardzo nie zblizac i nic mu nie bylo , do tej pory zdrowy chlopak:) Pytalam o to rowniez mojego lekarza i powiedzial , ze moge karmic , poniewaz mleko matki zawiera przeciwciala , ktore chronia malucha kiedy my same jestesmy chore wiec jak najbardziej mozesz karmic spokojnie piersia :)

Mam jeszcze do was pytanko jak moge wstawic suwaczek do mojego profilu? jestem troszke zielona w tym temacie :)

kropeczka dzięki za radę a wszystkie przydatne informacje nt. suwaczka znajdziesz w dziale regulamin i instrukcje jak poruszać się po forum

reklama
..........nie wiem kiedy ostatnio spałam, w nocy...od jakiegoś czasu to moje noce są drzemką.......
heh bidulko u mnie to samo więc może pocieszy Cie chociaż to ,że nie jesteś sama!! ja jestem przerażona co bedzie jak pójdę do pracy a idę w czwartek!!:szok: i złoszczę się przez to na dzieci!!!:-(
......kurcze problem w tym ze straszna walka z nia zeby podac jej syrop a jest iich az 3 rodzaje takze kurcze przed chwila byla walka podalam jej na lyzeczce ale polowa i tak zostala wypluta i tak sie zastanawiam czy moge jej zmieszac te syropki z herbatka????
czy z herbatką to nie wiem czy mozna ale ja też tak próbowałam bo u nas to masakra z podawaniem lekarstw była i jest!!! a to co jest teraz to jeszcze pół biedy bo nasze brzdące są na tyle małe ,że można je jakoś ogarnąć ale już moja dwulatka to na głowie stanie żeby tylko nie przyjąć leku..ja ryczę bardziej niż ona jak mam jej coś podać i ani prośbą ani groźbą... jedyne co lubi to wit D
mam dzisiaj wieczornego doła pokłóciłam sie z mężem i tak mi jakoś smutno-a to wszystko przez to ze jemu wydaje sie ze nie mam prawa być zmęczona,siedze w domu i co ja takiego wielkiego robie,wstaje w nocy od 5 miesięcy i to jest dla niego wielkie nic,bo jego pani sekretarka też ma dziecko 8 miesięczne,chodzi do pracy,gotuje obiad wstaje w nocy i nie narzeka a mi non stop jest żle,dodam tylko ze mój mąz nigdy nie wyręczył mnie ze wstawania w nocy,kurcze jak mi jest przykro ze nie jestem doceniona,przepraszam ze zawracam wam głowe swoimi smutkami ale nie mam sie komu pożalić,wybaczcie!!!

ech te chłopy....ja jestem ciekawa czy mnie stary doceni jak do pracy pójdę tylko szkoda mi dzieci bo się rozregulują na maxa:-(albo babcie mi je popsują do końca, bo on zawsze kombinuje żeby na kogoś obowiązki zwalić!! a sam pomęczony musi odpoczywać!! a z tą sekretarką to przegiął- mógłby już sobie darować!! ale oni przecież nie myslą normalnie! mój też powiedział, że zupy jeść nie będzie bo tylko jarzynową ciągle gotuję i żebym komuś oddała -idiota!!! a gotuje jarzynową często żeby Blance wcisnąć trochę warzywek od czasu do czasu!! pier....ole nie gotuje już wcale!!! ziemniaczki mu w gębie stoją, chlebek też! samo mięsko by jadł albo łasaautki to niech się stołuje na mieście!!i najlepiej niech koledzy mu stawiają bo ja nie będę kosztem jego widzi-misie gryzła tynków!!!:wściekła/y::angry:
Kropeczka witaj!!!!!:happy2:

no to ja mam też z pojechane, ciągle narzekam ostatnio..bo martwie się tym spaniem..chodze taka zamulona..a jak w robocie coś nawywijam to będzie kicha!!denerwuje się tym powrotem!!cholipa dlaczego nie możemy siedzieć w domu aż nasze maluchy nie skończą roku????????????????????????????????????

aaaaa ostatnio małej wyskoczyła na policzku taka plama chropowata i na nóżce też cosik ma?? wiecie co to może być jakaś alergia?? do lekarza idę w środę bo teraz ma wolne!! mi się robią podobne na ramionach takie placki chropowate!! hmmm.. nie wiem..zachowuje się oki..nic takiego nowego jej nie dawałam..mleko zmieniłam na 2!!?

Do góry