reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
hej...u nas nocka w miare.. mroz trzyma i znowu kisimy sie w domu:(((

Benia, paulka gratki zebolka:)) u nas nic:(

Gaja kciuki za awans:) fajnie gdyby dostal maz to i kaska lepsza:)

Lilu..kochana..pisz tu nam co u Was:*

mamusiom pracujacym wspolczuje dylematow..ja nawet gdybym miala isc do pracy to zawsze malego zostawilabym z mamcia:)
zaczelam ogladac od kilku dni na tvn meteo wrozbitow i jak tak ich poogladam i poslucham z jakimi pytaniami ludzie dzwonia to pozniej caly dzien mam ubaw:D

odkrylam nowa Inke..carmelowa..pycha..ja nie pijaca kawy to racze sie inka:) tylko ciacha brak a weny dzis nie mam na pieczenie;/

odliczam czas do jutra bo E wraca i znowu weekend:)

a ja właśnie upiekłam babkę majonezową!!mniam!!! tylko szkoda, że sama jej nie tknę:-(tylko ten pasożyt ktory wcale nie zasłużył ją zeżre!!:rofl2:

a ja właśnie upiekłam babkę majonezową!!mniam!!! tylko szkoda, że sama jej nie tknę:-(tylko ten pasożyt ktory wcale nie zasłużył ją zeżre!!:rofl2:
:-):-):-) dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uwielbiam babkę na majonezie i chyba też dzisiaj upiekę bo dostałam okres :tak::tak::tak: i zawsze wtedy mam okropną chęć na słodkie:-p
dzięki za podpowiedź :tak:

Witam wszystkich:-)
Przez jakiś czas będę rzadziej zaglądać bo mam problemy z netem mój tata wziął sobie neta w jednej z sieci komórkowej i dał mi na razie bo on z niego nie korzysta ale chciał zmniejszyć transfer podpisał umowę za 22 zł msc a wczoraj przyszedł rachunek na niecałe 400zł:szok::szok::szok: okazało się że za darmo możemy korzystać z internetu od północy do 8 rano :-D:-D na szczęście dało się to zgłosić do reklamacji i teraz będą odsłuchiwać rozmowy boże jeszcze nigdy w życiu się nie spotkałam z czymś takim ale nauczka jest że trzeba dokładnie czytać umowy i regulaminy bo wzmianka o darmowych godzinach była zapisana w regulaminie a tak poza tym to moje dziecko przechodzi same siebie wczoraj jak wstało o godzinie 12 w południe to poszło spać przed 19 a tak cały czas na rękach bo inaczej ryk w nocy też się budził smoka wypluwał dziś rano było znośnie ale jak wyszliśmy na dwór to znowu ryk teraz śpi zobaczymy co będzie jak się obudzi ;-) podejrzewam że to zęby bo ma trochę temp. podwyższoną i jak mu masuję dziąsełka to nie płaczę a i lekarz nam mówiła że w ciągu miesiąca od ostatniej wizyty powinien zębol się pojawić tylko wspomniała też ża mały ma grubę dziąsła i może to trochę potrwać:-:)-(
Beniu gratuluję pierwszego ząbka!!:-)
Paulka24 ja miałam zamiar obejrzeć ale moje dziecko wpadło w szał i zagłuszyło mi telewizor:-D a co do żłobka to również jak Whitneyxx chciałam oddać we wrześniu ale ze względu że nie mogę iść do pracy bo mieszkania nie dostane to na razie będę siedziała z małym w domu zresztą z tego co słyszałam to bardzo ciężko w mojej okolicy o miejsce moi znajomi zapisali syna jak się urodził w maju 2010 i byli 300 którzyś na liście rezerwowych :szok:
ksiulka powodzenia w pierwszym dniu pracy
Gaja no no to kciuki za męża zaciśnięte :-)
Jojo oj ja też już nie mogę się doczekać tej wiosny ;-)
Marta szybkiego powrotu do zdrowia Adasiowi życzę;-)
wstretnamalpo też czasami mam wrażenie że mój stary zamiast do pracy na noc to się szlaja z jakimiś panienkami:wściekła/y:, a właśnie takie pytanie trochę głupie no ale... czy kochacie się ze swoimi facetami jak maluch jest w tym samym pokoju i nie śpi?? bo ja wkładam małego do łóżeczka i się sobą zajmuję no ale jest coraz starszy i jakoś tak inaczej się czuję...:zawstydzona/y:
Gosiunia tak to niestety jest jak się coś psuję to wszystko na raz, zdrowia dla Iguni;-)
Liliu Witaj :-)
:-D:-D ale się uśmiałam :-D

ksiulka trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy, oby rozłaka jak najmniej bolała

Gaja kciuki za awans meza

jojo daj znac jak juz wroca od tego kardiologa, aaa i wcale Ci sie nie dziwie, ze sobie miejsca nie mozesz znalezc

Marta oby Adas sie dostał do tego przedszkola.

Małpko to mnie pocieszyłas, bo myslałam, ze tylko ja w celibacie zyje:tak::-D Ale widze wiecej nas jest. Jak ja mowie "w tym miesiacu juz było", trza czekac na marzec:laugh2:.

gosiunia zdrowka dla Igusi. Masz racje z tym katarem, potrafi wymeczyc dorosłego, a co dopiero malenstwo takie.

lilu witaj, fajnie, ze wrociłas:-). A jak sie miewa mała Lilu, lepiej troszke?

Nie mogę co się dzieje:-D

noooo:-D:-D:-D, ale dawno tu burzy zadnej nie było

Czesc Wam:-)

U nas tez mroz daje popalic wiec znowu w domku siedzimy. Słyszałam jeszcze, ze zima ma byc do konca marca:szok:, ale zeby to prawda nie była bo sie pocwiartuje

Witaj Lilu :)))))) Pisz, pisz Kochana co u Ciebie :tak:
Ani mi nie mówcie o słodkim bo dostaję pypcia, ale od tygodnia odstawiłam tabletki dla karmiacych antykoncepcyjne, może mi przejdzie ta słodka obsesja...brrrr.

Monika, chyba ciut za wczesnie na nocnikowanie w tej formie jakiej piszesz, dziecko musi samo stabilnie siedziec, ale....jest metoda bezpieluchowego wychowania dziecka, wtedy wysadzasz od razu na wc lub nocnik tyle, ze musisz miec dziecko 24 h przy sobie, zeby chwytac ten moment, nie zostawiasz go praktycznie nawet na chwile, trudne to ale ponoc możliwe :-)
Tutaj poczytaj, tyle ze to nie jest trening nocnikowania, ale specyficzna więź matki z dzieckiem, jestes na to gotowa? Bo ja nie, przyznaję.
"Wychowanie bezpieluszkowe to metoda oparta głównie na wczesnym i intensywnym porozumieniu między dzieckiem i matką (lub innym opiekunem). Jej celem nie jest "wyszkolenie" dziecka, aby stało się jak najszybciej czyste. Zakłada ona, że dziecko od pierwszych dni życia wysyła wyraźne, acz subtelne sygnały, że chce się wypróżnić. Rolą opiekunów jest ich odczytanie i w konsekwencji umożliwienie dziecku załatwienie swoich potrzeb fizjologicznych nie "pod siebie", lecz na nocnik, do toalety czy do innego pojemnika specjalnie do tego przeznaczonego. Wychowanie bezpieluszkowe nie jest treningiem nocnikowym."

Życie bez pieluchy - czy możliwe? - EKOdzieciak : Naturalnie ...wybór istnieje!

Jojo, trzymam kciuki za pomyslne badania w Wa-wie!
Gosiunia dużo zdrowia dla Iguni!
Kasik, mamamija :szok: do konca marca zima...bleeeee :-((((((((

Ostatnia edycja:
ksiulka trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy, oby rozłaka jak najmniej bolała

Gaja kciuki za awans meza

jojo daj znac jak juz wroca od tego kardiologa, aaa i wcale Ci sie nie dziwie, ze sobie miejsca nie mozesz znalezc

Marta oby Adas sie dostał do tego przedszkola.

Małpko to mnie pocieszyłas, bo myslałam, ze tylko ja w celibacie zyje:tak::-D Ale widze wiecej nas jest. Jak ja mowie "w tym miesiacu juz było", trza czekac na marzec:laugh2:.

gosiunia zdrowka dla Igusi. Masz racje z tym katarem, potrafi wymeczyc dorosłego, a co dopiero malenstwo takie.

lilu witaj, fajnie, ze wrociłas:-). A jak sie miewa mała Lilu, lepiej troszke?

noooo:-D:-D:-D, ale dawno tu burzy zadnej nie było

Czesc Wam:-)

U nas tez mroz daje popalic wiec znowu w domku siedzimy. Słyszałam jeszcze, ze zima ma byc do konca marca:szok:, ale zeby to prawda nie była bo sie pocwiartuje

a jaka burza bedzie jak jutro Dziecko powie, ze mu na tym nocniku niewygodnie :-D:-D:-D
dziendoooooooooooobry :-)
nie pszcie o słodkim, bo ja ostatnio mialam taka ochote, ze Dominiczce deserek podkradłam :tak::szok::-D
miłego dnia!!!

reklama
Do góry