reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Gaja to na razie kciuki trzymamy a potem będziemy gratulować.
Noc standard.
Dziś do lekarza i może co nieco nas oświeci w paru Frankowych kwestiach.
A za oknem też standard.
Ja na razie zostaje z małym w domu do końca roku potem zobaczymy , ale współczuję wam bo nie wyobrażam sobie zostawić maluszka w domu.

reklama
A ja muszę do mojego kierownika budowy zadzwonić aby się spytać kiedy mogę wrócić do pracy. Na razie mi się nie spieszy. Jeszcze nawet nie wiem co z dzieckiem zrobie. Jak szybko będę musiała wracać to pewnie prababcia Bartka będzie z nim siedziała do czasu aż kogoś znajdę. Co do żłobka to bym go posłała bo taniej niż niania (u nas niania to wydatek min 2 000zł a żłobek 250zł) ale kolejka do żłobka masakryczna. Bartek 258 :(. Mamy sobie chwalą tą placówkę ale niektóre czekały bardzo długo aby ich dziecko zostało przyjęte. W mojej okolicy jest tylko jeden żłobek i dlatego ludzie z całego Wilanowa i dolnego Mokotowa walą do niego drzwiami i oknami. Nie wiem jak to będzie.
Mój Bartek nie ma w ogóle apetytu. Kiedyś tylko butlę chwytał i wypijał a teraz to się nią bawi wiec mu ja zabieram. Nie wiem czy to po chorobie mu ten apetyt tak znikł czy przez to że zęby idą.

Dzień dobry
Tyle się napisałam i mi wszystko wcięło :wściekła/y::wściekła/y:
Z tego co pamiętam to beniaminka i paulka gratulujemy ząbków:)
Gaju trzymam kciuki za awans męża :)
U nas poprzednia nocka to jakaś masakra poszłam spać po 3 a dzisiejsza suuuuuper tylko jedna pobudka na mleczko :-)
A ja i tak nie spałam bo mój mąż z synkiem wyjechali w nocy do Warszawy do Centrum Zdrowia Dziecka do kardiologa (pierwszy raz tak to jeździliśmy do Grudziądza) i jechali 5,5 godz.Teraz są w trakcie załatwiania formalności przed wizytą
Starsza córa w szkole i siedzimy z Małgosią same
U nas dziś było o 6 rano -22 :szok::wściekła/y: Ja chcę wiosny od zaraz :tak:;-)
Ja już lepiej się czuję ale Gosia chrypki dostała Dobra idę coś robić to może nie będę tyle myśleć jak tam im idzie w tej Warszawie
Miłego dnia

Witam się przy herbatce.

Dziewczyny ja zamierzam oddać Adasia do żłobka - papiery już złożone, a teraz trzymam kciuki by jakimś cudem się dostał... ;-) Więcej tematu nie rozwijam bo polityka prorodzinna naszego kraju doprowadza mnie do szewskiej pasji :)

Mam doła od wczoraj bo u Adasia znów są bakterie w moczu, idziemy dziś do lekarza i znowu antybiotyk mały będzie miał :( Szlag mnie trafi ;/ A tak zimno, że nie wiem jak my tam dotrzemy. W ogóle zła jestem już na te morzy bo od poniedziałku w domu siedzimy.

Uciekam bo czas na kaszkę :)

Gaju trzymam kciuki!!!!:-)
Ksiulka trzymaj się dzielnie kobito!!! ja też trzęsę portkami co to będzie idę 10marca!!cały dzień w pracy wracam o 18-19, dzieci to na oczy nie wbędę widziała:-(
Dziewczyny ja zamierzam oddać Adasia do żłobka - papiery już złożone, a teraz trzymam kciuki by jakimś cudem się dostał... ;-) Więcej tematu nie rozwijam bo polityka prorodzinna naszego kraju doprowadza mnie do szewskiej pasji :)
oby Adasiek się dostał!!!my się nie dostaliśmy:wściekła/y:mnie jasny szlag trafia i krew zalewa jak sobie pomyślę jak nas w bambuko robią!!!
my składamy w marcu znowu na "przyszły rok"-oby się poszczęściło!!

Gratuluje nowych ząbków!!!!u nas ślinienia ciąg dalszy,łapy po łokcie w gardle ale ja się nie szykuje na zęby bo Blania dostała po 10 miesiącu....a objawy ząbkowania miała od urodzenia:-p
Ja czuje się trochę niewyraźnie,zawalony nos i zatoki,młode też, to okropne przeziębienie nie chce się odczepić!:wściekła/y::crazy:
..na dodatek jestem zła bo chyba mój stary już mnie kocha bo nawet kijem mnie nie tyka a mi się tak chcę!!!:-(może znalazł sobie jakąś szesnastkę na boku:-(a ja stara, gruba, nieruchawa będę skazana na dożywotni celibat!:-(okres mi się zbliża.....będzie coraz gorzej!

aaaa Gosheek jak u was z mlekiem bo u nas masakra daria na dwóch butlach dziennie jak dobrze pójdzie!!:-(

..na dodatek jestem zła bo chyba mój stary już mnie kocha bo nawet kijem mnie nie tyka a mi się tak chcę!!!:-(może znalazł sobie jakąś szesnastkę na boku:-(a ja stara, gruba, nieruchawa będę skazana na dożywotni celibat!:-(okres mi się zbliża.....będzie coraz gorzej!

witaj w gronie. U nas tak samo.

gaja no to trzymam kciuki za awans męza. choc u mego meza awans oczywiscie równał się 2 razy wieksze pobory ale i dwa razy wiecej nerwów, wczesniej jak był zwykłym pracownikiem 8h mineło i miał w d...a teraz jak czasem w pracy cos sie wali to cały dzien ma zwalony i zdaża mu się nawet przez sen przeżywać, ja się z niego smieje że on 24h w pracy. kwitując całoksztaał, dobrze ze ten stres wynagradza mu choc godziwa wypłata :) a u was przy 3 dzieciaczków na pewno się przyda, najwyżej częsciej bedziesz musiała mu fundować masaż (najlepiej erotyczny) i wspólną kąpiel hihi

małpko, k8sad mój tam czasami sie wyrywa, ale on chce bez zabezpieczenia "na czuja" a ja chce z gumkami, on nie chce z lateksem i koło sie zamyka i celibat :)

k8sad ale cena za nianie to kosmiczna, u nas tak ok 500zł miesiecznie wiec nie jest zle, a do żłobka jak raczej oboje rodzice pracują to się dostanie, mimo że jest jedno w mieście (4 gr) ale u nas bezrobocie to 21% wiec sporo mam moze zając się dzieckiem w domu

mój Emilio zaczyna sobie dłuższe drzemi urządać, do tej pory spał po poł godziny a wczoraj połtora i juz oczywiscie spanikowała, i chodziłam sprawdzałam czy oddycha :)

no i dostrzegłam jedną zależnosc, że jak tata ma nocki i spimy sami (tzn ja w swoim Emil w swoim) to duzo rzadziej się budzi, bo tatus to i chrapnie, i cos burknie przez sen, i sie przekręca że całe łózko trzeszczy a mama to cichutko pod kołderką jak myszka pod miotłą :)

JA TYLKO NA CHWILKĘ!
DzieN Dobry!
Nam sie psuje wszystk w domu. Prawo serii!. Najpierw piec do ogrzewania.Nie grzał nam przez cały dzien i noc. Naprawa po znajomości 650 zł. Póżniej komputer. No jakas masakra.
Gratuluje pierwsych ząbków!
U nas dalej szaleje katarzysko.
Igusia taka biedna zasmarkana. Juz nie wiem jak jej pomódz!
Miłego dnia !!!!

reklama
Witam!Znowu trochę mnie nie było.Wczoraj miałam ciężki dzień-Miki z tatą wyjechali na kilka dni a mała prawie nie spała w dzień.Jak po cyckaniu odłożyłam ją to przysnęła na 30 min a po obiedzie jeszcze krócej.Za to w nocy spała 7 godzin a teraz 2 godz zaczyna.Kurcze to pewnie wina ząbków,na razie nie widać nowego.
We wtorek byłam na pierwszym zastrzyku Depo-provera,od późnego popołudnia zaczął boleć mnie pośladek a wczoraj ból przeszedł mi w okolicę karku-coś okropnego.A widziałam że któreś z Was miały już ten zastrzyk-też miałyście takie dziwne objawy na początku?Ja to właściwie nie brałabym tego zastrzyku ale wzięłam dla świętego spokoju bo mi matka gadała.

No i gratulacje zębolków dla niektórych.

Ostatnia edycja:
Do góry