reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam z moją męczybułą na kolanach;-).
Beniaminka, Agusska ja już podaję obiadki, tylko to zależy od hrabiny nastroju czy jej akurat danego dnia smakuje, jak smakuje to poł słoiczka wciąga. Najlepsze jest to że ja ją karmiłam i mm i swoim od zawsze, ale w Nowy Rok wydoiła z rana ostatnią flachę i bunt, od tamtej pory butelka to wróg nr 1:eek:. Czyli te zielone kupale toraczej nie od mleka bo od dawna dostawała mm i wciąż to samo- wasz bebilon a u nas to aptamil. Teraz coś jej się poprzestawiało i mało je, w dzień rzadko sama woła o jedzenie, więc juz nie jestem taka uwiązana, (ale znowu tym że mało je się martwię) a poza tym mamy na nią sposób, najpierw uspać a potem flaca do dzioba i pije:tak:.
Co do lekarzy tutejszych, to lekarze pierwszego kontaktu to jedna wielka porażka, byłam u 2 z tymi zielonymi kupami, pierwszy stwierdził że to dlatego bo mała za mało pije, drugi, to dlatego że wprowadziłam nowe jedzenie, ale nieważne że kupy takie pojawiły się przed wprowadzeniem nowości:confused2:. Kiedyś jak Laura miała 2 miesiące poszłam do lekarza bo miała problemy z kupami, to rada była taka żeby wyciskać jej sok ze świezych pomarańczy:baffled:. No są genialni.
Skrzacik dzięki
No to miłej soboty, my spadamy na spacerek mimo że wieje, ale temperatura jest super 13 na plusie:tak:

reklama
hej, hej!

Gaja - jestem pod wrazeniem!Olcia na pewno wniebowzieta;)ja bym byla!!!!!!!

Ropucha - jezeli zielone kupi byly przed wprowadzeniem innych pokarmow, to moze jednak mm?sprobuj Aptamil comfort, choc mojemu Filipowi nie smakowal, wiec za rada Kredki mieszalam ze zwyklym...a czy te kupki zawsze zielone?bo wiesz, ze kupka w wyniku kontaktu z powietrzem robi sie zielona?dziewczyny tu kiedys o tym pisaly....jezeli jestes niezadowolona z gp, on ma obowiazek skierowac Cie do pediatry w szpitalu

Gosheek - a moze z takiego treningowego niekapka Mala by pila?bo wyglada , ze ma niechec do butelki:)

Kasiona - Benia Ci napisala prawie wszystko o katarku, no i niestety tzreba przecierpiec...ja tylko uwazalam, ze kropelki oilbas sa za mocne na pieluche lub ubranko i wkrapialam je do wrzacej wody i stawialam miske kolo kolyski przed spaniem, chyba mu sie lepiej spalo..i rada od mojej lekarki!zakropic nos i od razu odciagac!bo ja na poczatku, zakrapialam i czekalam az rozpusci, lub kladlam na brzuszek...ale jednak jak od razu odciagasz jest latwiej.....acha, Filip bedzie chrzczony 7 sierpnia;)

ja sobie sama w domku, Kochanie w pracy, Filip spi....zyc nie umierac;)

Hej DIEWCZYNY !
Co do chrzscin , Kasiona - my tez bedziemy chrzscic dopiero wiosna, jak bedzie juz cieplo , niegrypowo - ubierzemy lekko malucha .
U nas w Lidlu pampresow promocyjnych pod dostatkiem, wczoraj dowiezli cala palete .
A co do kleiku o ktorym ostatnio rozmawialysmy z dziewczynami to poprzestalam na 2 lyzeczkach do wieczornego karmienia- rano nie podaje. Jabluszka tez jeszcze nie podalismy - poczekamy jakies 2 tygodnie .
Pogoda u mnie okropna- leje i wieje - brrrr.
Milej soboty Wam wszystkim! :-)

Kasiona, ja też jeszcze nie chrzciłam. Planujemy na maj, jak będzie już cieplej i mała nie będzie miała gipsów.
Karolinka też ma katar - już drugi raz. Stosujemy sól morską, odciągamy po klika razy w ciągu dnia i w nocy, dajemy witaminę C i staramy się utrzymać temperaturę w mieszkaniu około 21, 22 stopni (co nie jest łatwe nawet przy zakręconych kaloryferach ;). Dobrze jest też wietrzyć pokoje co najmniej 2 razy w ciągu dnia.

My chrzcimy w czerwcu bo matka chrzestna czyli siora Męża dopiero przyleci z Irlandii.
A poza tym myślimy żeby zamiast tradycyjnego obiadku dla rodzinki zrobić grilla jak będzie ładna pogoda.

skrzacik dzięki :) Fajnie że wizyta była udana I pozdrów Gizelkę :tak:
My byliśmy na meczu zdążyliśmy na końcówkę drużyna córki wygrała dostały złote medale :-D U nas wieje ale małą okryłam i spacerowaliśmy bo ciepło 11 stopni u nas :-) Chyba wiosna coraz bliżej ;-) Mała tak zajada już zupki że słoiczek to mało trzeba dopić mlekiem :-)
Chyba jeszcze pójdziemy na mały spacerek
Miłej soboty wszystkim

Witam popludniowo

Wreszcie sie obrobiłam:-). Antos spi wiec chwilke na bb znalazłam.

Odnosnie chrzcin to ja mam pytanie, czy mozna chrzcic dziecko w poscie. Bo planujemy ochrzcic małego w połowie kwietnia jakos, a tesciowa wyskoczyła z tekstem, ze to post. I tak sie zastanawiam:eek: Chetnie to bym poczekała do maja, tylko, ze chrzestnego zona ma termin porodu na maj i ze wzgledu na to chcemy zrobic wczesniej. Bo potem to wiadomo, ze z takim malenstwem jak sie urodzi, nie ma sie ochoty wychodzic za bardzo.

jojo
powodzenia w sprawie pracy. I gratulacje dla cory - dwa medale hoho

gaja tort wypasiony, ktoras z dziewczyn miała racje, Ty kochana zawod pomyliłas.
I u nas tez wieje, o spacerze nie bylo mowy:no:

Beniaminka i jak tam spanko w dzien po takiej nocce. Bo Antos jak ostatnio spał ponad 12 h. to w dzien tez nie było problemu. Wiesz i ja tez na kregosłup narzekam, w nocy to nawet ciezko mi sie przekrecac.

Kredka my w dzien jeszcze 3 uzywamy, ale na noc juz wskoczlismy w 4. Tym bardziej, ze ma go około 12 godzin. Troche sa luznawe w nogach, ale wyzej mu zapinam i moze byc

Marta ja tez małego nie zabieram na zadne zakupy, tym bardziej ze ciagle łapie nam katar, i jeszcze to zapalenie płuc. Wiec zostaje w domku z babcia ewentualnie z tata jak ja gdzies sie wybieram

Kasiona Antos tez na widok fridy to sie odwracał. Ale jak mus to mus. Łatwiej mi bylo odciagac jak maz go na rekach trzymał przodem do mnie. Na lezaca to tragedia była. Ja zakrapialam mu disnemar, ale ktoras z bb poleciła sterimar, i stwierdzam ze lepszy, glutki lepiej po tym wychodziły, i to takie ilosci, ze:szok:
My tez jeszcze małego nie chrzcilismy, chyba w kwietniu sie odbeda.

Marja ja juz byłam dwa razy w lidlu, i siostra tez 2 razy, i ani razu nic juz nie było:wściekła/y:

Skrzacie zazdroszcze spotkania z kumpela. Bo jak człowiek sie wygada to od razu lzej na duszy sie robi, bynajmniej ja tak mam:tak:.

Jojo powodzenia!!! i gratulację dla córki!:-)
Gaja tort wyszedł cudownie ale żeś mi smaka narobiła!!:-)
Beniu ale Ci dobrze z tą Julą ja ogólnie nie moge narzekać na spanko ale ty masz po prostu znakomite te nocki!! ;-)
Kasiona zdrowia dla chłopaków!!;-)
Skrzacie super pomysł z tym grillem zamiast obiadu:-)
A ja dziś nie mam weny do pisania najchętniej to bym przeleżała cały dzień w łóżku bo żeśmy się nie wyspali mały łobuzował kręcił się i w końcu spał z nami a jeszcze mąż mi się przeziębił to już w ogóle masakra!! jedyne pozytywy z tego że dziś dostałam 4 i 5 z egzaminów jeszcze tylko 4 i będę miała wszystko zaliczone! Odkąd Kacper nauczył się przekręcać to nie wytrzyma chwili w miejscu a żeby mu pampka zmienić to naprawdę wielki wyczyn!! a mam pytanie czy wasze dzieciaczki na początku też tylko na jedną stronę się przekręcały ?? Lecę łobuza kąpać i postaram się jeszcze zajrzeć do was :-)

reklama
Hejka,
Jojo gratulacje dla córci! :-D
Magdzik a Tobie gratulacje tak ladnie zdanych egzaminów! :-)
Tak, moja Julka najpierw tylko na lewy bok sie przekrecala,teraz kreci sie w obie strony ale jak ma na brzuszek sie przekrecic to woli zdecydowanie lewa strone, z tymze to nic u nas niepokojacego, pisze u nas bo pytalismy o to, nalezy dziecku zmieniac pozycje na macie i w łózeczku zeby sie nie przywiązywało do strony, ale i tak widac ma swoje upodobania :-)
Kasik, no i racja, w dzien tez ladnie dzisiaj spi wlasnie uciela sobie juz 3 drzemkę :szok: niezadlugie ale zawsze cos, czyli niekoniecznie dlugie spanie w nocy to malo snu w dzien , ale mamusia zawsze znajdzie sobie problem ;-)
Co do chrztu nie podpowiem, ale nie wydaje mi sie by chrzest mial byc przekladany na czas po poscie, chociac...ślubów się nie robi w poście zdaje się ? Ale chrzest przeciez nawet w szpitalu jest udzielany w dowolnym momencie, chyba jednak udzielą , tak myślę, przeciez tancow sie nie robi na imprezie potem :-)
Ide obejrzec dalsze odcinki 2 i pół, bardzo lubie ten komediowy serial :)
Milego wieczorku! :)

Do góry